Ak Parti Gençlik Kolları kurucuları ve yöneticilerini yeniden buluşturan genç erdemliler platformu yola çıktı. Amaçlarının muhalif bir yapılanma olmadığını söyleyen Genç Erdemliler, partinin kuruluş ayarlarına dönmesi için çalışmalar yapacaklarını dile getirdiler. Genç Erdemliler Platformu Başkanı Hüseyin Öyekçin ve platform kurucu üyesi ve iştişare kurulu üyesi Bünyamin Demir gazetemizi ziyaret ederek yol haritaları hakkında bilgi verdi.

İlk olarak gazetemize hoş geldiniz. Platformunuz hayırlı olsun, Genç Erdemliler Platformu ilk olarak nereden çıktı ve üyeler olarak nasıl bir araya geldiniz?
Şimdi esasında kuruluşumuz planlanmış olarak gerçekleşmedi. Bizi biraraya getiren bir Ramazan programının akabinde böyle bir oluşumun temelleri atıldı. Arkadaşlarımızın çoğu siyasetçi olduğu için partimizin kuruluş aşamasında çok emekleri olduğundan bunun bir platforma çatısı altında resmiyet kazanmasını istedik. Başlangıçta 10 kişi civarındaydık. Etkisi kısa zamanda ciddi bir seviyeye ulaştı. Olayı biraz daha kurumsallaştırmak için belli adımlar attık. İştişare kurulu mekanizması ve görev dağılımları gerçekleştirdik. Amaç bildirgesi, disiplin kurulu, platform içi yönetmeliğimiz var.
Genç Erdemliler Platformu kimlerden oluşmaktadır?
Açıkcası biz partimizin kuruluş aşamasında çile çeken insanlardan oluşuyoruz. O dönemlerde çok fazla bilinen, fazla etkisi olmayan bir parti iken işin en zor zamanlarında işin yükünü sırtlamış arkadaşlarımız vardı. İçimizde milletvekili adayı olmuş arkadaşlarımız var. Değişik ilçelerde Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. Ben keza Genel Merkezde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. İl yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu ekip siyaseti bilen insanlar o yüzden kime ne kadar uzak kime ne kadar yakın duracağını gayet iyi biliyor. Ama yasaklardan hep uzak durmuşuzdur. Yasaklarla hiçbir işimiz yok, biz hep doğrunun peşindeyiz.
Parti içinde böyle bir platforma neden gereklilik duyuldu? Sizi bir araya getiren parti içindeki sorunlar neydi?
Kurucu bakış açısı partimizin esasında temelindeki harcı. Biz o harcın üzerine binayı diktik. Fakat sanırım son dönemde 2010 sonrası dönemde bu politikalardan belli bir oranda uzaklaşılmasından dolayı toplum nazarından da hissedilen sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Bunlar son seçimlerde ortaya çıkmaya da başladı.
Genç Erdemliler Platform'u AK Parti içinde muhalif kanat oluşturmak için mi kuruldu?
Bir aylık kısa süre içerisinde 50 kişilik bir ekip oluşturduk. Komisyonlarımızı oluşturuyoruz. Bu ayın ikinci yarısında belli ziyaretlere başlayacağız. Genç Erdemliler Platformu'nun kesinlikle muhalif bir hareket olmadığını açıkca söylemeliyim. Siyasi geçmişimiz, siyasetimiz, ideolojimiz , bakış açımız ve davamız net. Ak Parti ihtiyacı olduğu anda Ak Partiye hiçbir beklentisi olmadan koşan insanlarız. Geçmişte böyle oldu, bugün de ve gelecekte de aynı şekilde olacak. Aramızda ki herkes tertemiz insanlar. Arkadaşlarımızın hiçbir cemaatle bir bağlantısı yok. O noktada hareket büyümeye başlayınca sevinenler kadar üzülenler de olacak. Kendi inançlarımızı kendi içimizde yaşayan insanlarız.
Şu an mevcut gençlik kolları hakkında düşünceleriniz nelerdir? Eskiden Ak Parti gençliği nasıldı, farklıları neler?
Ak Partide Gençlik Kolları kurucusu olarak aldığım terbiye ile şunu söylemeliyim ki; Ak Parti kültüründe gençler yorumlama kabileyeti olan, iştişareye açık, düşünen ve gerekirse muhalefetini parti içinde dile getirebilen insanlardan oluşur. Biz açıkcası bu düşünceyi hiçbir zaman kaybetmedik. Bu noktada bu insanlar iyi ve doğruyu ayırt edebilecek insanlar.
İlerleyen süreçte platform olarak ne gibi adımlar atacaksınız?
Hedefimiz öncelikle platform hareketimizin ilkini İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli'den randevu alarak kendimizi, kendisine ifade edeceğiz. Bu noktada il başkanımızın da desteğini almak istiyoruz. Gençlik kollarından çıkan Hamza Dağ kardeşimiz var. Onun gibi Gençlik Kollarımızdan çıkan kardeşlerimiz üst mevkilerde görmek istiyoruz. Onunla da bir görüşme yaparak destek isteyeceğiz. Ankara'da belli temaslar gerçekleştirerek Ankara'da yaşayan kardeşlerimizi ziyaret edip destek isteyeceğiz. Bu noktada sanıyorum il başkanımız kurucu ziyaret çalışması yapıyor. Partimizin yapmış olduğu bu çalışmaya bizlerde bu taraftan bir katkı sunacağız.
Parti içi ayrılıklar, eski partililerin tepkileri artmaya başladı. Parti içindeki bu sıkıntılı süreç nasıl ve ne zaman başladı?
Bu hareketin Türkiye tabanına yayılması çok zor değil. Aynı sıkıntılar ülkemizin her yerinde yaşanıyor. Şimdi ki sıkıntıların sebepleri birden fazla. Partimiz 2002 yılından günümüze çok büyük başarılara imza attı. Bu başarılar her kesimden çekici hale geldi. Partimizin kademelerinde yer almak istediler. O noktada biraz haklı, hakka sahip olması gereken arkadaşlar bazı sebeplerden ötürü sistemin dışında kaldılar. Bu süreç 2010-2012 yılından sonra gerçekleşti. Bende 2010'dan sonra sürecin dışında kaldım. O kısmı geçemedim. Orda bir patlama tümseği oluştu ve biz o tümseği aşmayı başaramadık. Eğer o tümseği atlamayı başarabilseydik şimdi bunları burda konuşmazdık. Kurucu yapı aslında 2010'dan sonra daha geri plana bırakıldı. Diğer yapılar partiyi domine etmeye başladı. Kurucu kesimde parti arasında mesafeyi uzattılar. O samimiyetin uzunluğu mesafesi yükseldi. Araya dağlar girmeye başladı. Amacımız o dağları aşmak.
Kurucu kesimle şu an parti arasında mesafenin uzadığını söylüyorsunuz. O dönemde neler yaşadınız ve bundan sonraki süreçte parti içinde neler yaşanacak?
Ben kendi açımdan rahatsız olduğum bir kaç noktaya değinmek isterim. Partimizin 2010 yılından 2019 yılına kadar çeşitli dönemlerde vefa iftarı kurdu. Ben şahsen kendi adıma partimin çeşitli kademelerinde görev yapmış Tayyip Erdoğan'ın deyimiyle bin çeşmeden su içmemiş gözünü mutfakta açmış bir arkadaşınızım. 2010 yılında 2019'a kadar partimizin yaptığı vefa iftarlarına ben davet edilmedim. 9 yıl sonunda bir il başkan yardımcımız Kerem Ali Sürekli'nin talimatıyla beni aradı ve davet etti. Bu beni çok mutlu etti. Eski arkadaşlarımı gördüm. Orada nereye oturacağımı sorduğumda burası senin yerin cevabını almak beni çok mutlu etti. Şimdi aradaki süre 9 sene ciddi anlamda insanların gönlünde bir çok yaraya sebep oldu. Partimizin acilen bu yaraları onarması gerekiyor. Ben eminim ki Kerem Ali Bey bunu yapmak için tüm gücüyle çalışıyor. Onun samimiyetine yürekten inanıyorum. O 100 çalışıyorsa biz 101 çalışmalıyız. O bu noktada açıkcası yalnız değil. Biz her zaman ihtiyacı olduğu dönemde hem partimizin hem de gençlik ve kadın kollarımızın yanındayız.
Eskiden parti içindeki havanın çok farklı olduğunu dile getiriyorsunuz. Şu an yaşananlar ile farkı nedir?
Bu bir bayrak yarışı sonuçta. İnsanlar siyasette hem vatana hizmet için hem bu hizmeti daha üst kademelerde yer alabilmek için görev alıyorlar. Bu noktada hem milletvekili hem de partimizin üst kademelerinde görev yapanları canı gönülden destekliyorum. Ama şöyle bir tespitte var görülüyor ki insanlar bu insanlara kolay ulaşamıyor. Eskiden kolaylıkla ulaşabiliniyordu. Millevekilleriyle oturuyorduk. Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çok rahat oturuyorduk. Dertleşiyoduk, konuşuyoduk. Şimdi görüyorum ki bu aradaki mesafe iyice açılmış. Bu insanların partiye bakış açısında soğumaya neden oluyor. Antipatiye neden oluyor bunu kırmamız gerekiyor.
Ak Parti, eski partililerin rahatsızlığının farkında mı ve ne gibi önlemler alınıyor?
Burada ben Türkiyedeki en kaliteli ve en zeki siyasi aktör olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyorum. Recep Tayyip Erdoğan bu partiye ömrünü vermiş birisi. Bu gidişatın böyle olduğunu eminim farkında ki kendisi de iştişare kurulu kurarak bir yapı oluşturdu. Partimizin vicdanı Bülent Arınç burda bir görev alıyor. Değerli eski siyasetçilerimiz de görev almakta. Ben bundan sonraki dönemin bundan önceki dönemle çok da bağdaşmayacağını düşünüyorum. Parti çok dinamik bir yapı, çok genç nüfusa sahip.
Ak Parti'nin İzmir'de yaşadığı başarısızlık hakkında görüşleriniz nelerdir? İlerleyen süreçte İzmir'de nasıl bir yol izlenmelidir?
Özellikle İzmir'de başarı yakalamak bizim partimizin İzmir ilinde hedefi olmak zorunda. Burada başarı yakalayamadığınız sürece Türkiye'de bir kesimden sevinebiliyoruz. Asıl ulaşılması gereken başarı İzmir olmalı. İzmir merkezli bir başarıyı gerçekleştirebilmek için de İzmir'i anlamak gerekiyor. Şimdi ben açıkcası kendi adıma söyleyeyim yaklaşık 5 nesildir burdayız. Ben İzmirli olarak siyasi partiler burada belirli adaylar gösteriyolar. Adaylar geliyorlar belirli çalışmalar yapıp seçime gidiyorlar. Bakıyorsunuz oy oranları hep aynı. Oy oranlarının hep aynı olması belli bir süreden sonra başarı olmuyor. Bu oy oranlarının ya azalması ya yükselmesi gerekir. Partimizin bu noktada bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Öncelikle İzmirli insanların içinden gelen bazı figürlere dikkat etmesi gerekiyor. Bu figürleri dikkate alıp davranılması gerekiyor. Toplumun vicdanının sindirmesini sağlayabilirse İzmir'de başarı çok uzak değil. Bizim yaşadığımız şehirde yaşadığımız sorunlar belli. İdeoloji var mı var kırılabilir mi ? Kırılmayacak bir şey değil. Biraz iştişare mantığıyla olaylara yaklaşıp karar verirsek çok zor görmüyorum partimizi.
Platform olarak neler yapıyorsunuz ve partiden ayrı olarak mı hareket edeceksiniz?
Burada yapılcak şeyler belli öngörülerimizi, tavsiyelerimizi kurulla birlikte raporlaştırıyoruz. Bunlar tavsiye kararlarını belirli birimlere sunuyoruz. Biz aynı şekilde tavsiylerimizi ileteceğiz. Ortak bir çalışma yapma teklifi gelirse biz hiç tereddütsüz tüm arkadaşlarımızla her zaman AK Partiye il başkanlığı, ilçelerde ve mahallelerde her türlü desteği vermeye hazırız.
Ali Babacan'ın istifası sonrası yeni parti dedikoduları dolaşıyordu. Bu partiyle birlikte Ak Parti içinden yeni partiye kaymaların olacağı öngörülüyor sizin konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yeni bir partinin kurulacağız dedikoduları dolaşıyor. Bizlerin böyle bir olayla işimiz olmaz. Bizim yolumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın istikameti, hedefimiz onun gösterdiği hedef. Gösterdiği hedef 2023 hedefiyse bu hedefe siyasi partimiz daha güçlü nasıl ulaşır onun peşindeyiz. Ali'ler gelir Veli'ler gider bu bizi bağlamaz. Siyasette bunlar oluyor. Ama geldikleri yeri unutmayacaklar. Ben dün var mıydım?, siz beni tanıyor muydunuz. Çünkü siyasi parti yüzünden burda oturuyorsak onlarda geçmişlerini unutmayacak. Davaya ihanet delikanlılık değildir.

İlk olarak gazetemize hoş geldiniz. Platformunuz hayırlı olsun, Genç Erdemliler Platformu ilk olarak nereden çıktı ve üyeler olarak nasıl bir araya geldiniz?
Şimdi esasında kuruluşumuz planlanmış olarak gerçekleşmedi. Bizi biraraya getiren bir Ramazan programının akabinde böyle bir oluşumun temelleri atıldı. Arkadaşlarımızın çoğu siyasetçi olduğu için partimizin kuruluş aşamasında çok emekleri olduğundan bunun bir platforma çatısı altında resmiyet kazanmasını istedik. Başlangıçta 10 kişi civarındaydık. Etkisi kısa zamanda ciddi bir seviyeye ulaştı. Olayı biraz daha kurumsallaştırmak için belli adımlar attık. İştişare kurulu mekanizması ve görev dağılımları gerçekleştirdik. Amaç bildirgesi, disiplin kurulu, platform içi yönetmeliğimiz var.
Genç Erdemliler Platformu kimlerden oluşmaktadır?
Açıkcası biz partimizin kuruluş aşamasında çile çeken insanlardan oluşuyoruz. O dönemlerde çok fazla bilinen, fazla etkisi olmayan bir parti iken işin en zor zamanlarında işin yükünü sırtlamış arkadaşlarımız vardı. İçimizde milletvekili adayı olmuş arkadaşlarımız var. Değişik ilçelerde Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. Ben keza Genel Merkezde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. İl yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu ekip siyaseti bilen insanlar o yüzden kime ne kadar uzak kime ne kadar yakın duracağını gayet iyi biliyor. Ama yasaklardan hep uzak durmuşuzdur. Yasaklarla hiçbir işimiz yok, biz hep doğrunun peşindeyiz.
Parti içinde böyle bir platforma neden gereklilik duyuldu? Sizi bir araya getiren parti içindeki sorunlar neydi?
Kurucu bakış açısı partimizin esasında temelindeki harcı. Biz o harcın üzerine binayı diktik. Fakat sanırım son dönemde 2010 sonrası dönemde bu politikalardan belli bir oranda uzaklaşılmasından dolayı toplum nazarından da hissedilen sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Bunlar son seçimlerde ortaya çıkmaya da başladı.
Genç Erdemliler Platform'u AK Parti içinde muhalif kanat oluşturmak için mi kuruldu?
Bir aylık kısa süre içerisinde 50 kişilik bir ekip oluşturduk. Komisyonlarımızı oluşturuyoruz. Bu ayın ikinci yarısında belli ziyaretlere başlayacağız. Genç Erdemliler Platformu'nun kesinlikle muhalif bir hareket olmadığını açıkca söylemeliyim. Siyasi geçmişimiz, siyasetimiz, ideolojimiz , bakış açımız ve davamız net. Ak Parti ihtiyacı olduğu anda Ak Partiye hiçbir beklentisi olmadan koşan insanlarız. Geçmişte böyle oldu, bugün de ve gelecekte de aynı şekilde olacak. Aramızda ki herkes tertemiz insanlar. Arkadaşlarımızın hiçbir cemaatle bir bağlantısı yok. O noktada hareket büyümeye başlayınca sevinenler kadar üzülenler de olacak. Kendi inançlarımızı kendi içimizde yaşayan insanlarız.
Şu an mevcut gençlik kolları hakkında düşünceleriniz nelerdir? Eskiden Ak Parti gençliği nasıldı, farklıları neler?
Ak Partide Gençlik Kolları kurucusu olarak aldığım terbiye ile şunu söylemeliyim ki; Ak Parti kültüründe gençler yorumlama kabileyeti olan, iştişareye açık, düşünen ve gerekirse muhalefetini parti içinde dile getirebilen insanlardan oluşur. Biz açıkcası bu düşünceyi hiçbir zaman kaybetmedik. Bu noktada bu insanlar iyi ve doğruyu ayırt edebilecek insanlar.
İlerleyen süreçte platform olarak ne gibi adımlar atacaksınız?
Hedefimiz öncelikle platform hareketimizin ilkini İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli'den randevu alarak kendimizi, kendisine ifade edeceğiz. Bu noktada il başkanımızın da desteğini almak istiyoruz. Gençlik kollarından çıkan Hamza Dağ kardeşimiz var. Onun gibi Gençlik Kollarımızdan çıkan kardeşlerimiz üst mevkilerde görmek istiyoruz. Onunla da bir görüşme yaparak destek isteyeceğiz. Ankara'da belli temaslar gerçekleştirerek Ankara'da yaşayan kardeşlerimizi ziyaret edip destek isteyeceğiz. Bu noktada sanıyorum il başkanımız kurucu ziyaret çalışması yapıyor. Partimizin yapmış olduğu bu çalışmaya bizlerde bu taraftan bir katkı sunacağız.
Parti içi ayrılıklar, eski partililerin tepkileri artmaya başladı. Parti içindeki bu sıkıntılı süreç nasıl ve ne zaman başladı?
Bu hareketin Türkiye tabanına yayılması çok zor değil. Aynı sıkıntılar ülkemizin her yerinde yaşanıyor. Şimdi ki sıkıntıların sebepleri birden fazla. Partimiz 2002 yılından günümüze çok büyük başarılara imza attı. Bu başarılar her kesimden çekici hale geldi. Partimizin kademelerinde yer almak istediler. O noktada biraz haklı, hakka sahip olması gereken arkadaşlar bazı sebeplerden ötürü sistemin dışında kaldılar. Bu süreç 2010-2012 yılından sonra gerçekleşti. Bende 2010'dan sonra sürecin dışında kaldım. O kısmı geçemedim. Orda bir patlama tümseği oluştu ve biz o tümseği aşmayı başaramadık. Eğer o tümseği atlamayı başarabilseydik şimdi bunları burda konuşmazdık. Kurucu yapı aslında 2010'dan sonra daha geri plana bırakıldı. Diğer yapılar partiyi domine etmeye başladı. Kurucu kesimde parti arasında mesafeyi uzattılar. O samimiyetin uzunluğu mesafesi yükseldi. Araya dağlar girmeye başladı. Amacımız o dağları aşmak.
Kurucu kesimle şu an parti arasında mesafenin uzadığını söylüyorsunuz. O dönemde neler yaşadınız ve bundan sonraki süreçte parti içinde neler yaşanacak?
Ben kendi açımdan rahatsız olduğum bir kaç noktaya değinmek isterim. Partimizin 2010 yılından 2019 yılına kadar çeşitli dönemlerde vefa iftarı kurdu. Ben şahsen kendi adıma partimin çeşitli kademelerinde görev yapmış Tayyip Erdoğan'ın deyimiyle bin çeşmeden su içmemiş gözünü mutfakta açmış bir arkadaşınızım. 2010 yılında 2019'a kadar partimizin yaptığı vefa iftarlarına ben davet edilmedim. 9 yıl sonunda bir il başkan yardımcımız Kerem Ali Sürekli'nin talimatıyla beni aradı ve davet etti. Bu beni çok mutlu etti. Eski arkadaşlarımı gördüm. Orada nereye oturacağımı sorduğumda burası senin yerin cevabını almak beni çok mutlu etti. Şimdi aradaki süre 9 sene ciddi anlamda insanların gönlünde bir çok yaraya sebep oldu. Partimizin acilen bu yaraları onarması gerekiyor. Ben eminim ki Kerem Ali Bey bunu yapmak için tüm gücüyle çalışıyor. Onun samimiyetine yürekten inanıyorum. O 100 çalışıyorsa biz 101 çalışmalıyız. O bu noktada açıkcası yalnız değil. Biz her zaman ihtiyacı olduğu dönemde hem partimizin hem de gençlik ve kadın kollarımızın yanındayız.
Eskiden parti içindeki havanın çok farklı olduğunu dile getiriyorsunuz. Şu an yaşananlar ile farkı nedir?
Bu bir bayrak yarışı sonuçta. İnsanlar siyasette hem vatana hizmet için hem bu hizmeti daha üst kademelerde yer alabilmek için görev alıyorlar. Bu noktada hem milletvekili hem de partimizin üst kademelerinde görev yapanları canı gönülden destekliyorum. Ama şöyle bir tespitte var görülüyor ki insanlar bu insanlara kolay ulaşamıyor. Eskiden kolaylıkla ulaşabiliniyordu. Millevekilleriyle oturuyorduk. Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çok rahat oturuyorduk. Dertleşiyoduk, konuşuyoduk. Şimdi görüyorum ki bu aradaki mesafe iyice açılmış. Bu insanların partiye bakış açısında soğumaya neden oluyor. Antipatiye neden oluyor bunu kırmamız gerekiyor.
Ak Parti, eski partililerin rahatsızlığının farkında mı ve ne gibi önlemler alınıyor?
Burada ben Türkiyedeki en kaliteli ve en zeki siyasi aktör olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyorum. Recep Tayyip Erdoğan bu partiye ömrünü vermiş birisi. Bu gidişatın böyle olduğunu eminim farkında ki kendisi de iştişare kurulu kurarak bir yapı oluşturdu. Partimizin vicdanı Bülent Arınç burda bir görev alıyor. Değerli eski siyasetçilerimiz de görev almakta. Ben bundan sonraki dönemin bundan önceki dönemle çok da bağdaşmayacağını düşünüyorum. Parti çok dinamik bir yapı, çok genç nüfusa sahip.
Ak Parti'nin İzmir'de yaşadığı başarısızlık hakkında görüşleriniz nelerdir? İlerleyen süreçte İzmir'de nasıl bir yol izlenmelidir?
Özellikle İzmir'de başarı yakalamak bizim partimizin İzmir ilinde hedefi olmak zorunda. Burada başarı yakalayamadığınız sürece Türkiye'de bir kesimden sevinebiliyoruz. Asıl ulaşılması gereken başarı İzmir olmalı. İzmir merkezli bir başarıyı gerçekleştirebilmek için de İzmir'i anlamak gerekiyor. Şimdi ben açıkcası kendi adıma söyleyeyim yaklaşık 5 nesildir burdayız. Ben İzmirli olarak siyasi partiler burada belirli adaylar gösteriyolar. Adaylar geliyorlar belirli çalışmalar yapıp seçime gidiyorlar. Bakıyorsunuz oy oranları hep aynı. Oy oranlarının hep aynı olması belli bir süreden sonra başarı olmuyor. Bu oy oranlarının ya azalması ya yükselmesi gerekir. Partimizin bu noktada bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Öncelikle İzmirli insanların içinden gelen bazı figürlere dikkat etmesi gerekiyor. Bu figürleri dikkate alıp davranılması gerekiyor. Toplumun vicdanının sindirmesini sağlayabilirse İzmir'de başarı çok uzak değil. Bizim yaşadığımız şehirde yaşadığımız sorunlar belli. İdeoloji var mı var kırılabilir mi ? Kırılmayacak bir şey değil. Biraz iştişare mantığıyla olaylara yaklaşıp karar verirsek çok zor görmüyorum partimizi.
Platform olarak neler yapıyorsunuz ve partiden ayrı olarak mı hareket edeceksiniz?
Burada yapılcak şeyler belli öngörülerimizi, tavsiyelerimizi kurulla birlikte raporlaştırıyoruz. Bunlar tavsiye kararlarını belirli birimlere sunuyoruz. Biz aynı şekilde tavsiylerimizi ileteceğiz. Ortak bir çalışma yapma teklifi gelirse biz hiç tereddütsüz tüm arkadaşlarımızla her zaman AK Partiye il başkanlığı, ilçelerde ve mahallelerde her türlü desteği vermeye hazırız.
Ali Babacan'ın istifası sonrası yeni parti dedikoduları dolaşıyordu. Bu partiyle birlikte Ak Parti içinden yeni partiye kaymaların olacağı öngörülüyor sizin konu hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yeni bir partinin kurulacağız dedikoduları dolaşıyor. Bizlerin böyle bir olayla işimiz olmaz. Bizim yolumuz Recep Tayyip Erdoğan'ın istikameti, hedefimiz onun gösterdiği hedef. Gösterdiği hedef 2023 hedefiyse bu hedefe siyasi partimiz daha güçlü nasıl ulaşır onun peşindeyiz. Ali'ler gelir Veli'ler gider bu bizi bağlamaz. Siyasette bunlar oluyor. Ama geldikleri yeri unutmayacaklar. Ben dün var mıydım?, siz beni tanıyor muydunuz. Çünkü siyasi parti yüzünden burda oturuyorsak onlarda geçmişlerini unutmayacak. Davaya ihanet delikanlılık değildir.