BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Menemen Belediyesi iş arayanlara Umut kapısı oldu

Menemen Belediyesi iş arayanlara Umut kapısı oldu

Menemen Belediyesi’nin bünyesinde bulunan İş-Kur Hizmet Noktası, 2021 yılında 2310 vatandaşa iş bulmayı başardı. Menemen Belediye Başkan Vekili Pehlivan, “Yeni yılda da istihdama yönelik olan bu çabamızı bu katkımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

0Yorumlar
Menemen Belediyesi iş arayanlara Umut kapısı oldu
Menemen Belediyesi İş-Kur Hizmet Noktası 2021 yılında iş arayanlara umut kapısı oldu. Bu yıl personel arayan firmalarla toplamda 245 toplantı gerçekleştiren Menemen Belediyesi ekipleri, bu görüşmeler sonucunda da 2310 vatandaşı iş sahibi yapmayı başardı.
 
İşkur Hizmet Noktası olarak bu yıl ki hedefledikleri sayıya ulaştıklarını ifade eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “İşsizliği en aza indirme adına yapılan istihdamlar, başta bölgemiz olmak üzere ülke ekonomimize büyük katma değerler sağlıyor.  Aslında işsizlik en önce benim, belediyemizin sorunu... Çünkü işsiz çocuklarımız, kardeşlerimiz, önce bizim kapımıza geliyorlar, önce bizden iş talep ediyorlar. Bizler de işçi ile işveren arasında köprü vazifesi görevi yapan İşkur Hizmet Noktamız ile vatandaşlarımıza iş kapısı bulmaya çalışıyoruz. Bu yıl pandemiye rağmen çok iyi rakamlara ulaştık ve bu da çıtamızı 2022 yılında daha yukarıya taşımamıza vesile oldu.
İş-Kur Hizmet Noktamız, bu yıl çalıştığımız firmalarla 245 toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılara 3000 bini aşkın iş arayan hemşerimiz katıldı. Bunun neticesinde de bize müracaat eden Aliağa, Çiğli, Manisa ve Menemen’deki 1000’i aşkın firmalara, 2310 vatandaşımızı yerleştirdik. 100’ü aşkın da engelli vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Vatandaşlarımızı sadece işe yerleştirmekle kalmayıp, sonrasında da iletişim halinde oluyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın mutluluğu bizi de mutlu ediyor” dedi.

‘BEYAZ YAKA’ ATAĞI
Yeni yılda da işçi ile işverenlerin destekçisi olmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısına duyarlılık göstermeye devam edeceklerini ifade eden Pehlivan, “Yeni yılda mavi yakada ‘Mesleksiz işsiz bırakmayacağız’ sloganıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Beyaz yaka vatandaşlarımız için istihdam alanlarını artıracağız. 14-18 yaşında liseyi bırakmış gençlerin, hem liseyi bitirmelerine hem de çıraklık-kalfalık-ustalık gibi belge almasına da daha çok olanak sağlayacağız. Sonuçta işi olan, evinde ekmeği olan her ailedeki fertler mutlu ve huzurlu olur. Biz de ilçemizde bunu hedefliyoruz” diye konuştu.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

5 saat önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

8 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

8 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

10 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

1 gün önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

1 gün önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

1 gün önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

1 gün önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce