Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete açılıyor
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı vatandaşların hizmetine açmaya hazırlanıyor. 13 Ağustos’ta gerçekleşecek açılış öncesi çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Mutlu, içerisinde dinlenme ve oturma alanları, çocuk oyun grupları, yürüyüş parkuru, otopark ve Pati Park bulunan parkın her yaş grubundan vatandaşın keyifle vakit geçirebileceği şekilde tasarlandığını belirtti.

Konak’ın yeşil dokusunu artırmak ve ilçeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırmak amacıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Konak Belediyesi tarafından Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçirilen 6 bin metrekarelik park projesinde çalışmalar tamamlandı. 13 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek açılış öncesinde alanı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, son durum hakkında detaylı bilgi aldı. Parkın her yaş grubundan vatandaşın keyifle vakit geçirebileceği şekilde tasarlandığını vurgulayan Başkan Mutlu, ilçeye nefes aldıracak bu projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Her yaştan komşumuzun faydalanabileceği, güvenli, erişilebilir ve nitelikli bir kamusal yaşam alanını ilçemize kazandırdık. Tüm komşularımızı 13 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz açılışta, yeni parkımızın heyecanını ve mutluluğunu birlikte paylaşmaya davet ediyorum. Konak’ımızın köşesinde yeşil alanları artırmaya, mevcut alanlarımızı daha nitelikli hale getirmeye ve komşularımızın doğayla buluşabileceği yeni yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
Her yaştan vatandaş için yeni buluşma noktası
Bölge sakinlerinin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan yeni yaşam alanı, zengin donatılarıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda miniklerin güvenle vakit geçirebileceği çocuk oyun alanları ve açık havada spor yapmak isteyen vatandaşlar için de yürüyüş parkuru hazırlandı. Mahalle sakinlerinin keyifle sosyalleşip dinlenebileceği konforlu oturma alanlarının yanı sıra, evcil hayvanlar için Pati Park da alana kazandırıldı. Zengin bitki örtüsüyle şekillenen peyzaj düzenlemeleri bölgeye estetik bir görünüm katarken, vatandaşların araçlarını rahatça bırakabileceği bir otopark alanı da oluşturuldu. Ayrıca park çevresinde yürütülen yol yapım çalışması kapsamında asfalt ve kaldırım düzenlemeleri tamamlanarak konforlu bir ulaşım sağlandı.
Açılış töreni 13 Ağustos’ta
Medicana Hastanesi’nin yanında konumlanan yeni parkın açılış töreni, 13 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi Mürselpaşa Bulvarı 1285 Sokak’ta düzenlenecek bu özel buluşmaya tüm mahalle sakinlerini ve İzmirlileri davet ediyor.
Benzer Haberler
Konak’ta ihtiyaca jet çözüm: Cep Park’lar çok sevildi
Konak Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğünün başlattığı Cep Park Projesi bu kez Kocatepe...
Çiğli’de Yılmaz Aksoy Parkı Coşkulu Törenle Açıldı
Çiğli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yılmaz Aksoy Parkı, yoğun...
Büyükşehir 70 futbol sahası büyüklüğünde alan açtı
Artan nüfus ve dolan mezarlıklar karşısında harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 ilçede...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
