Menemen’de Bebek Bakım Kabinleri hizmete açıldı
Aileye, kadına ve çocuklara gösterdiği özeni hizmetlerine yansıtan Menemen Belediyesi, ilçenin üç farklı noktasında Ana Kucağı Yaşam Destek Noktası, bebek bakım kabinleri oluşturdu. Menemen İZBAN, Kent-2 ve Menemen Adliyesi önüne yerleştirilen kabinlerin açılışında Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Anne ve bebek; sadece bir ailenin değil, bir toplumun yarınıdır. Menemen'de hiçbir anne, sokağa çıktığında bebeğiyle ilgili kaygı yaşamayacak." dedi.
Doğumla birlikte hediye edilen "İyi ki doğdun bebek" paketlerinden başlamak üzere anne ve çocuk odaklı birçok projeyi hayata geçiren ve aileye, kadına, çocuğa verdiği önemi somut hizmetlerle gösteren Menemen Belediyesi, yepyeni bir hizmete daha imza attı. İlk aşamada ilçenin üç farklı noktasına Ana Kucağı Yaşam Destek Noktası adı altında bebek bakım kabinleri yerleştirildi. Menemen Adliyesi önü, Menemen İZBAN İstasyonu önü ve Kent-2'ye kurulan bebek bakım kabinlerinin açılışı, Kent-2'de gerçekleştirildi.
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, siyasi parti temsilcileri, kamu kuruluşları, dalar ve STK'ların başkan ve temsilcileri, muhtarlar, gaziler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
"Bir kent annelerine gösterdiği özen kadar medenidir"
Açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, anlamı ve katkısı büyük olan bu hizmeti kentine kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Pehlivan, "Bir kent annelerine gösterdiği özen kadar medenidir. Bir kent bebeklerine sunduğu güvenli ortam kadar güçlüdür. Belediyecilik; hayatı kolaylaştırmaktır. İnsanı anlamaktır. Anne yorgunluğunu fark etmektir. Bir bebeğin ihtiyacını görmektir. Yeni doğum yapmış bir annenin dışarı çıkarken yaşadığı o tereddüdü düşündük. 'Bebeğim acıkırsa ne yaparım?' kaygısını düşündük. Mahremiyet ihtiyacını düşündük. Ve dedik ki: Menemen’de hiçbir anne bu kaygıyı yaşamamalı. Bugün bu Ana Kucağı Yaşam Destek Noktasını Menemen’imize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Anne ve bebek; sadece bir ailenin değil, bir toplumun yarınıdır. Bir milletin geleceğidir. Bir şehrin umudu, sevinci ve en saf enerjisidir. Anneler güçlü olursa toplum güçlü olur. Anneler huzurlu olursa bebekler sağlıklı büyür. Bebekler sağlıklı büyürse geleceğimiz sağlam olur." dedi.
"Menemen'deki eserleri gördüğümüzde gurur duyuyoruz"
Açılışta konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise Menemen Belediyesi'nin hizmet üretme başarısının örnek olması gerektiğini söyledi. Kırkpınar, "Belediye Başkanımız, belediyeciliğin nasıl yapılması gerektiğinin en güzel örneklerini hem İzmir'e hem Ege Bölgesi'ne gösteriyor. Menemen'in çehresi çok kısa süre içinde değişti. Çok müthiş projeler hayata geçirildi ve çok güzel eserler üretildi. Biz de belediye başkanımıza bu çalışmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Menemen'e geldiğimizde bu eserleri gördüğümüzde gurur duyuyoruz. Bu hizmetlerin yapılması Menemen'e sevda işidir. Kadınlar ve bebekler için yapılan bu hizmet de çok önemlidir. Menemen gibi başarılı yerlere gelince ‘belediyecilik böyle yapılır’ diyoruz. Gelsinler, örnek alsınlar." dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menemen Belediyesi'nin 100 araçlık TIR Parkı hizmete açıldı
Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan dev Tır Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı....
İYİ Partili Kırkpınar'dan İZBAN'daki durak krizine tepki!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor
Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu
Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...
Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...
Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...
Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...
Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...
Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...
Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...
Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanındaki kaçak yapıyı yıktı
Kaçak yapılaşmayla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri 122 hektarlık “Gaziemir...
Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a TEMA Vakfı...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...
Karşıyaka’da yüzme zamanı: Yaz tatili havuz keyfiyle...
Karşıyaka Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, yaz döneminde hem çocuklar hem de...
Konaklı çocuklara Afet Farkındalık Atölyesi
Konak Belediyesi Çocuk Yaz Programı kapsamında Konaklı çocuklar için Afet Farkındalık Atölyesi...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
