İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından lekelendim"
Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den istifa etti. Daha önce CHP tarafından İlkay Çiçek kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

Tutuklu bulunan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek istifa dilekçesinde: "Bana savunma hakkı tanınmadan, bu kez de emek verdiğim partim tarafından lekelendim" dedi.
İŞTE İLKAY ÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARI:
04.08.2026 günü sabaha karşı düzenlenen bir şafak operasyonuyla gözaltına alındım. Dosya üzerindeki gizlilik kararı nedeniyle, ifadem alınıncaya kadar gözaltına alınma gerekçemi dahi öğrenemedim. 07.08.2026 tarihinde ise “örgüt kurma” ve “irtikap” suçlamalarıyla tutuklandım.
MASUMİYET KARİNEM HİÇE SAYILDI
Tutuklama gerekçesi olarak, gerçekliği kanıtlanmamış ve aynı gün içerisinde üretildiği anlaşılan sahte WhatsApp mesajları gösterilmiştir. Tarafıma bu mesajlar ile şantaj yapıldığı gün, 19.06.2026 tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verdiğim dilekçe ile açılan soruşturma dosyası yok sayılmıştır. BTK’ya telefon İMEİ tespiti taleplerim, sahte mesajların çözümlenmesi ve bilirkişi taleplerim dikkate alınmamış ama tutuklama dosyasında delil sayılmıştır. Daha da vahimi, bu sahte mesajlar kamuoyuna servis edilerek toplumda peşin bir suçluluk algısı yaratılmış; lekelenmeme hakkım ve masumiyet karinem hiçe sayılmıştır.
PARTİM TARAFINDAN LEKELENDİM!
Anayasal güvence altındaki haklarımın bu şekilde göz ardı edildiği bir süreçte, yıllarımı verdiğim, her kademesinde siyasi mücadele yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından da; hakkımdaki suçlamalara ilişkin savunmam dahi alınmadan ve kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadan, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildim. Bana savunma hakkı tanınmadan, bu kez de emek verdiğim partim tarafından lekelendim.
Partim bana savunma hakkını dahi tanımazken, kendi çocuklarını yiyerek aklanmaya çalışıyor. Beni ve benimle birlikte gözden çıkardığınız meclis üyelerimizi hesaba katarak kurduğunuz Menderes Belediye Meclisi aritmetiği, umarım Menderes halkının iradesini hiçe sayacak kadar sizi iktidara yakınlaşma hırsına sürüklememiştir.
İSTİFA ETTİ
Şunu bilesiniz ki, kalbimdeki Cumhuriyet Halk Partisini yok edemeyeceksiniz. Bugün yıkılan çatının yarın yine emek verenlerin elleriyle, bu topraklar üzerinde yeniden inşa edileceğine olan umudum ve inancımla Cumhuriyet Halk Partisi'nden İSTİFA ediyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
Benzer Haberler
Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir’de mezarlıklarda yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...
Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...
Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
