Başkan Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali'ni tanıttı: "Toprak, Zaman ve Tat" temasıyla 17-20 Nisan'da düzenlenecek"
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, bu yıl "Toprak, Zaman ve Tat" teması ve “Kaya Koruğu” konsepti ile 14’üncüsü düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali Basın Toplantısı’nda, “Yerel üreticilerimizi desteklemek, toprak kültürünü ve üretim kültürünü yaşatmaya çalışmak, doğru, iyileştirici, onarıcı tarımı beslemek ve büyütmek hedefiyle geleceğe daha da fazla miras aktarabilmeyi hedefliyoruz” dedi.
Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 14. kez düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali, 17-20 Nisan 2025 tarihlerinde misafirlerini ağırlayacak. Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, 14. Alaçatı Ot Festivali Basın Toplantısı’nda, basın mensupları ile bir araya geldi. İstanbul'da gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Alaçatı Ot Festivali'nin Çeşme'nin yalnızca deniz, kum, güneş kültüründen ibaret olmadığının en büyük kanıtı olduğunu söyleyerek, festivalle Ege'nin topraklarında yetişen lezzetli otlarının dünyaya tanıtıldığını ifade etti.
“Bu yılın yöresel ürünü olarak "Kaya Koruğu”
Bu yıl 17-20 Nisan tarihlerinde Çeşme Alaçatı'da 14’üncüsü gerçekleştirilecek festivalde farklı etkinliklerle gastronomi kültürünün öne çıkmasını sağlayacaklarının altını önemle çizen Denizli, bu yılın yöresel ürünü olarak "Kaya Koruğu"nun seçildiğini belirterek, "Nisan ayı bazı otları bulmamızda ne yazık ki bize mani oluyordu. Ama kaya koruğunun bir avantajı var. Daha önce belki sıcak lezzetlerle denemiş olanlarınız olmayabilir. Daha çok soğuk meze tarzında tercih edilen bir ot türüdür. Ama tabii ki şeflerimizin yaratıcılığıyla bu yıl kaya koruğundan farklı yorumlar deneyimleyeceğiz ve farklı yorumların tadına varacağız" diye konuştu.
“Yerel üreticilerimiz için teşvik edici adımlar atıyoruz"
Çeşme'nin gastronomi alanında önemli bir atılım yaptığını da belirten Denizli, "Bizler her daim yerel yönetim olarak, gastronomi odağını ama yalnızca dünya gastronomisi değil; bölge gastronomisini öne çıkaran işletmelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Yerel üreticilerimizin bölgemizde olan işletmelere ürünler yapmasını ve o ürünlerin gelen misafirlerimizle buluşması için teşvik edici adımlar atıyoruz" şeklinde konuştu.
“Geçmişten gelen toprak kültürümüzü geleceğe aktarımlarını hedefliyoruz”
Festivalin bu yılki temasının "Toprak, Zaman ve Tat" olarak belirlendiğini de sözlerine ekleyen Denizli, "Geçen yıl 'Öze dönüş' temasıyla çıkmıştık. Gastronominin daha da ön plana çıktığı bir festival hedeflemiştik. Bu yıl 'Toprak, Zaman ve Tat' da aslında geçmişten gelen toprak kültürümüzün geleceğe aktarımlarını hem toprak hikayelerimizi katılımcılar ile paylaştığımız hem zamanın değişkenliği içinde yerel ürünlerimizin bölgesel olarak nasıl farklılıklar gösterdiğini anlattığımız, aynı zamanda da değerli şeflerimizin bölge ürünlerimizde ve otlarımızla yaptıkları eşsiz tariflerin katılımcılarda yine paylaşılmasını hedefliyoruz. Yerel üreticilerimizi desteklemek, toprak kültürünü ve üretim kültürünü yaşatmaya çalışmak, doğru tarım, iyileştirici tarım, onarıcı tarımı beslemek ve büyütmek hedefiyle geleceğe daha da fazla miras aktarabilmeyi umuyoruz" diye konuştu.
Başkan Denizli’nin konuşmasının ardından toplantının söyleşi kısmına geçildi. Belediye Başkanı Lal Denizli’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, Şef Ayşenur Mıhçı, Şef Gökçen Adar, Şef Burakhan Akçe, Şef Rıfat Yurttaş konuşmacı olarak yer aldı. Söyleşide, Ege'nin mutfak kültürü, Alaçatı'nın otları, festivalin önemi ve "Toprak, Zaman ve Tat" teması üzerine konuşuldu.
Etkinlikler, konserler ve doğa yürüyüşleri…
Festival, bu yıl "Toprak, Zaman ve Tat" teması ve “Kaya Koruğu” konsepti ile ziyaretçilerini unutulmaz bir gastronomi ve doğa yolculuğuna çıkaracak. Ege’nin eşsiz bitkileri, otları ve geleneksel lezzetlerini ön plana çıktığı festivalde, bölgenin bereketli topraklarından çıkan mevsimsel otlar ve bu otlarla hazırlanan yemekler, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak.
Festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olan geleneksel "En Güzel Ot Yemeği" ve "En Çok Ot Çeşidini Toplama" yarışmaları büyük ilgi görecek. Şefler Meydanı, Sanat Sokağı, Edebiyat Buluşmaları, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, sergiler, atölyeler, konserler ve doğa yürüyüşleriyle her yaşa hitap eden geniş bir program katılımcıları bekliyor.
Festival, ziyaretçilerine Ege’nin geleneksel mutfağını keşfetme imkanı sunarken, doğal güzellikler ve kültürel etkinliklerle unutulmaz bir deneyim vadediyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Denizli Barosu'na operasyon: 12 avukat gözaltına alındı!
Denizli’de gerçekleştirilen 'uyuşturucu' operasyonu kapsamında Denizli Barosu Başkanı Ufuk Kök’ün...
Alaçatı’da tabeladan tenteye kadar ortak tasarım dönemi
İzmir Planlama Ajansı (İZPA) ve Çeşme Vizyon Ofisi, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden...
Başkan Denizli'den 'uyuşturucu testi' çağrısı: Belirli...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadeye çağrılan ve uyuşturucu testi yapılan Çeşme Belediye...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...
Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
