BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Bulgaristan’da annesinin kucağında şehit olan Türkan bebe...

Bulgaristan’da annesinin kucağında şehit olan Türkan bebek Bornova’da anıldı

Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde 1984 yılında asimilasyon girişimlerine karşı yapılan protesto yürüyüşleri sırasında annesinin kucağında, daha 17 aylıkken şehit olan Türkan Feyzullah Bebek Bornova Bel

0Yorumlar
Bulgaristan’da annesinin kucağında şehit olan Türkan bebek Bornova’da anıldı
Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde 1984 yılında asimilasyon girişimlerine karşı yapılan protesto yürüyüşleri sırasında annesinin kucağında, daha 17 aylıkken şehit olan Türkan Feyzullah Bebek Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte anıldı.

Bornova Belediyesi, Ege Balkan Türkleri Federasyonu ve Bornova Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile 1984 yılında asimilasyon girişimlerine karşı düzenlenen protesto yürüyüşleri sırasında annesinin kucağında şehit olan Türkan Feyzullah ve tüm asimilasyon şehitlerini anmak amacıyla panel düzenledi. Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele 1980’li yıllarda Bulgaristan’daki Belene Kampı’nda zulüm gören Gazeteci Yazar Mehmet Türker ile aynı kampın mağdurlarından Halil Kahraman ve Salih Mert konuşmacı olarak katıldı. Panelistler, Bulgaristan’ta Türklere yönelik olarak girişilen asimilasyon sürecinde yaşanan olayları anlattı. Panelin açılışında bir konuşma yapan Balkan Göçmenleri Derneği Bornova Şubesi Başkanı Nihat Yağbasan zor bir dönemden geçtiklerini hatırlatarak, “Türklere karşı girişilen asimilasyona karşı duranları, öne çıkanları Belene kampına gönderdiler. O zamanlar 10 yaşında bir çocuk olarak ben de bu süreci yaşadım. Türkçe konuşmak, Türkçe yürümek, Türkçe bakmak, hattı Türkçe ölmek bile yasaktı. Arkamızda şehitler bıraktığımız bir mücadele verdik. Türkan bebek de bu mücadelenin simgesi oldu” dedi. Ege Balkan Türkleri Federasyonu ve Bornova Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kocaman, geçmişten ders çıkarmak için geçmişi unutmamak gerektiğinin altını çizerek, “Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila, Atatürk Mahallesi’nde yapılan parkımıza Türkan Feyzullah ismini verip yaşanan acıları sembolize eden anıtı yaparak Bulgaristan’da 1978’den beri şehit edilenlerin anılarını ölümsüzleştirdi. Ege Balkan Türkleri Federasyonu çatısı altında bulunan tüm dernekler adına genç ve çalışkan Başkanımız Olgun Atila’ya teşekkür ederim” dedi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Türkleri silah zoruyla Bulgarlaştırma amacını taşıyan asimilasyon girişimlerine karşı direnen şehitlerimizi ve 17 aylıkken şehit edilen Türkan Feyzullah’ı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Geçen yıl açtığımız Şehit Bebek Türkan Feyzullah Parkı içinde bulunan Türkan Bebek Anıtı Bulgarisatan’da yaşanan acıları, hüznü ve gözyaşını ifade ediyor. Bulgaristan’da yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için hep birlikte mücadele edip, geçmişten ders alarak geleceğimizi belirlemeliyiz” dedi.

 

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

5 saat önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

6 saat önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

10 saat önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

10 saat önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

12 saat önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

1 gün önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

1 gün önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

1 gün önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

1 gün önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

1 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

1 gün önce