BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Başkan Pehlivan: Menemen, Şehit Kubilay ve silah arkadaşl...

Başkan Pehlivan: Menemen, Şehit Kubilay ve silah arkadaşlarını bağrına bastı

İnkılap şehidi Kubilay ile şehit bekçiler Şevki ve Hasan, şehadetlerinin 95. yıl dönümünde Menemen'de törenle anıldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Asteğmen Kubilay’ın, kent dışından gelen karanlık odaklar tarafından şehit edilişinin hiçbir izahı yoktur. Ancak Menemen, o günden bu yana, Şehit Kubilay’ı ve silah arkadaşlarını bağrına basmış, aziz hatıralarını her zaman saygı, minnet ve sevgiyle yaşatmıştır" dedi.

0Yorumlar
Başkan Pehlivan: Menemen, Şehit Kubilay ve silah arkadaşlarını bağrına bastı

Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı, Menemen dışından gelen bir grubun ilçede başlattığı ayaklanma girişiminde şehit düşen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki, Yıldıztepe'de bulunan Kubilay Anıtı'nda anıldı. Düzenlenen törende Şehit Kubilay ve silah arkadaşları anılırken, Kubilay Anıtı'na çelenk sunuldu ve şehitlikte yatan vatan evlatlarının kabirlerine karanfil bırakılarak dualar okundu.

"Şehit Kubilay'ı rahmet ve minnetle anıyoruz"

Törene katılan ve 95 yıl önce bayraklaşan şehadetiyle İnkılap Şehidi olarak hafızalara kazınan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın aziz hatırasını her daim yaşattıklarını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Her 23 Aralık'ta burada, bu şehitlikte aynı inanç ve aynı kararlılıkla olmaya devam edeceğiz." dedi.

“Dinmeyecek acı”

Başkan Pehlivan, "İnkılap şehitlerimiz Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki; bu ülke için hiçbir zaman dinmeyecek bir acıdır. İlçemiz Menemen içinse tam anlamıyla derin bir yaradır. Asteğmen Kubilay’ın, kent dışından gelen karanlık odaklar tarafından şehit edilişinin hiçbir izahı yoktur. Ancak Menemen, o günden bu yana, Şehit Kubilay’ı ve silah arkadaşlarını bağrına basmış, aziz hatıralarını saygı, minnet ve sevgiyle yaşatmayı görev bilmiştir. Bu topraklarda doğan her Menemenli bilir ki; Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay sadece bir asker değildir. O, bir fikrin, bir inancın, bir Cumhuriyet idealinin temsilcisidir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimiz, uğruna şehit ve gazi olanların bizlere mukaddes bir emanetidir. Bu nedenle Şehit Kubilay’ı anmak, bu toprakların bağımsızlık ve özgürlük ruhuna olan bağlılığımızı tazelemektir. Onları hatırlamak, bu toprakların bağımsızlık ve özgürlük ruhuna olan sarsılmaz bağlılığımızı yeniden ifade etmektir. Şehit Asteğmen Kubilay’ın aziz hatırası bize, karanlığa karşı uyanık olmayı, ayrışmaya karşı birlik olmayı, umutsuzluğa karşı inancı korumayı öğretir. 23 Aralık tarihi, Menemen İnkılap Şehitleri’nin yası, saygıyla anıldığı günün adıdır. Bu ve bunun gibi anmalar, siyasete malzeme yapılamayacak kadar kıymetli ve ağır konulardır. Tıpkı dinimiz, kutsal kitabımız, bayrağımız, vatanımız ve elbette Atamız gibi, siyaset üstüdür. Bu nedenlerle bizler, tıpkı 10 Kasım’da Atatürk’ü andığımız gibi, her 23 Aralık’ta da Şehit Kubilay’ın yasını tutuyor, saygı ve minnetle anıyoruz. Ülkesi ve milleti için karanlığa karşı bedenini siper eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve hürmetle anıyorum. Böylesine karakterli, cesur ve vatanına adanmış evlatlar yetiştiren kıymetli ailelerine de şükranlarımı sunuyorum." dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

37 dakika önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

2 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

2 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

2 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

20 saat önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

21 saat önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

21 saat önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce

Çiğli'de Yaz Akşamları Mahalle Sinema Günleri ile...

Çiğli Belediyesi tarafından yaz akşamlarını kültür ve sanatla buluşturmak amacıyla düzenlenen...

1 gün önce

Bornova’da görsel kirliliğe zabıta freni

Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çiçekliköy ve Yakaköy’de görsel kirlilik yaratan...

1 gün önce