BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Soyer'in gençlere hediyesi: Wizmirnet artık sahil hattında

Soyer'in gençlere hediyesi: Wizmirnet artık sahil hattında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 17 Mayıs’taki gençlik buluşmasında müjdelediği Karşıyaka’dan İnciraltı’na sahil boyunca ücretsiz internet hizmeti başladı. WizmirNET’le ilgili gençler başta olmak üzere İzmirliler memnuniyetlerini dile getirirken günlük kullanıcı sayısı 110 bine ulaştı. WizmirNET, Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesi olarak anılıyor.

0Yorumlar
Soyer'in gençlere hediyesi: Wizmirnet artık sahil hattında
İzmir genç odaklı bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 17 Mayıs’ta İzmir Gençlik Festivali’nin ilk gününde müjdesini verdiği sahil boyunca ücretsiz internet uygulaması hizmete alındı. 8 noktada başlayan WizmirNET (kablosuz ve ücretsiz internet) projesini 30 ilçede 78 park ve meydan, 20 vapur, 7 iskele, 60 otobüs hattı, 17 metro istasyonu, 41 tramvay, 78 köy ve 23 aktarma merkezi olmak üzere 324 noktaya çıkartan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 22,5 kilometre uzunluğundaki İnciraltı, Göztepe,  Alsancak, Bayraklı ve Karşıyaka  sahil şeridinden oluşan hatta İzmirlilere ücretsiz internet hizmetini sunuyor. Günlük kullanıcı sayısı 110 bine ulaşan WizmirNET’ten gençler memnun.

“Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesi”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Ata Temiz, “WizmirNET kullanıcılarımız aylık olarak 200 binken şu an günde 100 bin seviyelerine ulaşmış durumdayız. Bu da ayda 3 milyon kullanıcı rakamı demek. Kullanıcı sayılarımız her geçen gün artıyor. İzmirliler yoğun ilgi gösteriyor. Artık 22,5 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ve 1 milyon 110 bin metrekarelik alanda da hizmet veriyoruz. İnternet hızımız çok yüksek.  Şu anda Türkiye’nin en büyük ücretsiz internet projesini yürütüyoruz” dedi.  

“Kısa sürede 22,5 kilometrelik altyapı oluşturuldu”
Kullanıcıların büyük bölümünün gençlerden oluştuğunu belirten Ahmet Ata Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm gençlerimizi WizmirNET’i kullanmaya davet ediyoruz. Bu projeye çok önem veriyoruz. 22,5 kilometrelik bir hatta altyapının oluşturulması kolay değil. Bunu çok kısa bir sürede Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda tamamladık.” 

Gençlerin hayatını kolaylaştırdı 
Hizmetten faydalanan Maide Bostancı, “Bu sabah internet paketim bitmişti. Konak’ta indiğimde telefonumun kablosuz internetini açtım ve WizmirNET’e bağlandım. Arkadaşımla iletişime geçtim. Bu açıdan çok güzel oldu. Bu uygulama için teşekkür ederim” dedi. 
Çağla İpek Akyüz ise müzik dinlemeyi çok sevdiğini söyleyerek “İnternet paketim bitmek üzereydi. Arkadaşımı beklerken internete bağlanıp müzik dinleyebildim. Yürürken bile müziksiz kalamıyorum. O yüzden benim için kurtarıcı oldu. Bu yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

“Kordon’da çocuğumun ninnisini açıyorum”
Nihan Kapıkıran da İstanbul’dan geldiğini belirterek “Kordon boyunca, sahilde yürüyüşe çıktığımda interneti kullanmak benim için çok iyi oldu. Artık bir yere ulaşmak için konum kullanıyoruz. Bu anlamda da çok faydalı oluyor. Yürüyüşlerde çocuklar ninnilerle uyuyor. İnternete bağlanıp ninni açıyorum, çocuğumu uyutarak yürüyüş yapabiliyorum” dedi. 
Uğur Demirkol da ücretsiz internet hizmetinin önemine değinerek şöyle konuştu: “İnternetim olmadığında istediğim gibi bağlanıp kullanabiliyorum. Arkadaşlarımla sahile geldiğimizde oyun oynayabiliyoruz.”
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

4 saat önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

9 saat önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

11 saat önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

11 saat önce

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

1 gün önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

1 gün önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

1 gün önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

1 gün önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

1 gün önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

1 gün önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

1 gün önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

1 gün önce