İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı: Uzlaşı temelinde ele alınması gerekiyor!
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu bünyesindeki Başkan ve Yönetim Kurulu odasının bilgileri ve rızaları dışında tahliye edildiğini açıklamıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Yetişkin Hafızoğlu, " Karşıyaka Spor Kulübü'nün uzun yıllardır kullandığı Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki idari odasının belediye tarafından tahliye edilmesi, Karşıyaka'nın ortak vicdanını derinden yaralamıştır " dedi.

Karşıyaka Belediyesi’ne ait Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda, Karşıyaka Spor Kulübü basketbol şubesinin kullandığı idari odanın tahliye edilmesine yönelik tepkiler sürüyor.
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu bünyesindeki Başkan ve Yönetim Kurulu odasının bilgileri ve rızaları dışında tahliye edildiğini açıklamıştı.
Konuya ilişkin bir açıklama da İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Yetişkin Hafızoğlu'ndan geldi.

"KARŞIYAKA'NIN ORTAK VİCDANINI DERİNDEN YARALAMIŞTIR"
Hafızoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Karşıyaka Spor Kulübü'nün uzun yıllardır kullandığı Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki idari odasının belediye tarafından tahliye edilmesi, Karşıyaka'nın ortak vicdanını derinden yaralamıştır.
114 yıllık köklü geçmişiyle Karşıyaka Spor Kulübü; yalnızca bir spor kulübü değil, Karşıyaka'nın tarihi, kültürü ve ortak hafızasıdır. Binlerce sporcunun yetiştiği, milyonlarca insanın gönlünde yer edinmiş bu çınar, ilçemizin en önemli marka değerlerinden biridir. Böylesine köklü bir kurumun, diyalog ve uzlaşı yerine gerilimi artıran uygulamalarla karşı karşıya bırakılması kamu vicdanını rahatsız etmektedir.
Daha önce Mavişehir'deki kulüp binasının tahliye edilmesiyle başlayan sürecin, bugün spor salonundaki idari alanın da boşaltılmasıyla yeni bir aşamaya taşınmış olması, Karşıyaka Spor Kulübü ile Karşıyaka Belediyesi arasındaki ilişkinin yeniden sağduyu ve uzlaşı temelinde ele alınması gerektiğini göstermektedir.
"UZLAŞI ZEMİNİ OLUŞTURMAK NEDEN TERCİH EDİLMEMEKTEDİR"
İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı olarak şu soruları kamuoyu adına sormayı görev biliyoruz:
Kulübün idari faaliyetlerini aksatabilecek bu uygulamaların Karşıyaka'ya sağlayacağı somut fayda nedir?
Karşıyaka'nın en önemli ortak değerlerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü ile uzlaşma zemini oluşturmak neden tercih edilmemektedir?
Sorunların diyalog yoluyla çözülmesi mümkünken, gerilimi artıran yöntemlerde ısrar edilmesinin gerekçesi nedir?
Karşıyaka Belediyesi'nin temel görevi, ilçenin köklü kurumlarıyla karşı karşıya gelmek değil; ortak akıl, iş birliği ve karşılıklı saygı anlayışıyla Karşıyaka'nın değerlerini korumak ve güçlendirmektir. Kamu yönetiminde esas olan çatışma değil, uzlaşı; ayrıştırma değil, birleştirmedir.
İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı olarak, Karşıyaka Spor Kulübü'nün ve Karşıyaka'nın tüm ortak değerlerinin yanında olmaya devam edeceğimizi, ilçemizin sosyal ve sportif hafızasına zarar verebilecek her türlü uygulamanın da takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Karşıyaka Spor Kulübü sahipsiz değildir.
Tüm tarafları sağduyuya, diyaloğa ve Karşıyaka'nın ortak menfaatlerini önceleyen bir anlayışla hareket etmeye davet ediyor; ilçemizin köklü kurumlarının yıpratılmadığı, dayanışmanın güçlendiği bir yönetim anlayışının hâkim olmasını temenni ediyoruz"
Benzer Haberler
Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Buca'da grev çanları çalıyor: İyi niyet ve uzlaşı çabamız...
Buca Belediyesi’nde maaş ve mesai ödemelerinin belirtilen tarihte verilmemesi üzerine işçiler...
Siyaset Haberleri
TümüSengel'den Grup Başkanvekilliği açıklaması: "Bilgim...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’den YENİ Parti’ye geçişlerin ardından grup...
YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...
CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı
CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...
CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...
18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
