Pehlivan’dan ‘Kubilay’ mesajı “Atatürk” vurgusu
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in şehit oluşlarının 92’inci yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Şehit Asteğmen Kubilay’ın ülkemiz için hiçbir zaman dinmeyecek bir acı olduğunu belirten Pehlivan, “Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye’nin sembol ilçelerinden Menemen’de yaşanan olay aradan geçen yıllara rağmen içimizde dinmeyen bir sızı olmuştur. Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in kent dışından gelen karanlık odaklarca şehit edilişinin hiçbir izahı yoktur. Menemen, Kubilay’ı şehit edildiği andan itibaren bağrına basmıştır. Şehit Asteğmen Kubilay’ın aziz hatırası, bize bu tür karanlık odaklara karşı her zaman uyanık olmamız gerektiğini hatırlatıyor. Bizler tıpkı 10 Kasım’da olduğu gibi her 23 Aralık’ta Şehit Asteğmen Kubilay’ın yasını tutuyor, saygı ve minnetle anıyoruz. İnkılâp Şehidimiz Asteğmen Kubilay, milletimiz ve kıymetli ailesinin bize emanetidir. Onun aziz hatırasını her zaman büyük bir saygıyla, minnet ve nezaketle sahipleniyoruz. Sonsuza kadar anmaya, anımsatmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
“Milli ve çağdaş değerlerimize sahip çıkacağız”
Menemen’in bir İstiklal ve Cumhuriyet şehri olduğuna vurgu yapan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, mesajını şöyle tamamladı; Menemen; Kuvva-i Milliye Şehrimizdir. Bu yolda verdiğimiz mücadele bellidir. Menemen demek Şehit Kaymakamımız Kemal Bey demektir. Menemen demek, tarihi ile kültürü ile istiklal ve Cumhuriyetimizle gurur duyan ilçe demektir. Menemen demek milli ve çağdaş değerler sahip çıkmak demek, Menemen demek Atatürk demektir. Bu talihsiz olayı yapanları lanetliyor, Şehitlerimiz Asteğmen Kubilay, Hasan ve Şevki Bey’i rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu vesile ile bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; Menemenliler olarak ne verdiğimiz kutlu istiklal mücadelesinden, ne Cumhuriyet değerlerimizden ne de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesi hedefimizden vazgeçmiyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
15 Temmuz Şehitleri Menemen’de dualarla anıldı
Hain darbe girişiminin bertaraf edilişinin 10. yıl dönümü’nde Menemen Yıldıztepe Şehitliği'nde...
Şehit Kemal Bey Menemen'de unutulmadı
Kurtuluş Savaşı döneminde Menemen'de Yunanlılar ve yerli Rumlar tarafından katledilen Kaymakam...
Başkan Pehlivan: Menemen, Şehit Kubilay ve silah...
İnkılap şehidi Kubilay ile şehit bekçiler Şevki ve Hasan, şehadetlerinin 95. yıl dönümünde...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
