BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Karşıyaka'da kadın Vosvoscular'dan Zafer turu!

Karşıyaka'da kadın Vosvoscular'dan Zafer turu!

Türk Kadın Vosvoscular Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Karşıyaka'da gerçekleştirdikleri konvoyla kutladı.

0Yorumlar
Karşıyaka'da kadın Vosvoscular'dan Zafer turu!

Türk Bayrakları ile süsledikleri araçlarla Bahçelievler Pazar Yeri önünden yola çıkan sürücüler, sahili turlayıp Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, hep bir ağızdan söylenen zafer marşlarıyla coşku zirveye çıktı. Zeybek oynayan kadınlar da renkli görüntüler oluşturdu.


 

TUGAY DA ORTAK OLDU

Eşi Öznur Tugay ile birlikte Vosvoscu kadınların bayram coşkusuna ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay "30 Ağustos, çok büyük bir zaferin yaşandığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, ülkemizin bağımsızlığı için kanlarını, canlarını ortaya koydular. Çok büyük bedeller ödenerek bu zafer elde edildi. Arkasından kurulan Türkiye Cumhuriyeti hepimize demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti vadetti. 1934 yılında İsviçre'den bile önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiş bir liderdir Atatürk. Böyle bir Ata'nın ulusuyuz biz. Bugün sizlere baktığımda şunu bir kez daha görüyorum ki; Türkiye her zaman çağdaş ve laik bir ülke olarak kalacak. Bize bu kadar güzel ve coşkulu bir kutlama yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi.


 

ZAFER İÇİN KÜREK ÇEKTİLER

Öte yandan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Tahir Secder Akıncı Su Sporları Merkezi'nde kano yarışı gerçekleştirildi. Rengarenk kanolarıyla İzmir Körfezi'ne açılan yarışmacılar, hakemleri Serap Ayanoğlu kontrolünde küreklerini büyük zaferin 99. yılı anısına çekti. Suyun üzerinde galibiyet için mücadele eden yarışmacılar, izleyicilere de keyif ve heyecan dolu dakikalar yaşattı. 3 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın sonunda kategorilerinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde edilen yarışmacılar için ödül töreni düzenlendi. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Şevket Balla ve onur konuğu olarak Tahir Secder Akıncı katıldı.

KUPA VE MADALYA VERİLDİ

Minik kızlar kategorisinde Melis Dipligüneş birinci olurken İrem Akalın da ikinci, Zehra Dora Önder üçüncü oldu. Minik erkekler kategorisinde ise Ada Çalkavur birinci, Tunç Çağlar ikinci ve Bora Osanmaz üçüncü oldu. Umut Deniz Aydın isimli yarışmacı da genç erkekler kategorisinde birinci olma onurunu yaşadı. Aydın'ı; ikincilikle Doğa Ağca, üçüncülükle ise Erencan Örün ile takip etti. Büyük kadınlar kategorisinde yarışan Sevcan Kanat birinci, Çiğdem Özdemir ikinci ve Leyla Özer üçüncü oldu.Emirhan Saman ise büyük erkekler kategorisinde birinci olurken; Esin Boztaş ikinci, Fatih Görgü üçüncü oldu. Dereceye girenlere kupaları takdim edilirken tüm katılımcılara da madalya verildi. Ödüllerini alan yarışmacılar kupalarını ve madalyalarını gururla havaya kaldırdı.




 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

7 saat önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

11 saat önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

11 saat önce

Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği

Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....

11 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...

11 saat önce

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

2 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

2 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

2 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

2 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

2 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

2 gün önce