BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Kadınlara şiddete karşı judo eğitimi

Kadınlara şiddete karşı judo eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Karşıyaka Soroptimist Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadınların kendilerini olası şiddet girişimlerine karşı savunmaları için judo eğitimi başlattı. Eğitim 3 ay sürecek.

0Yorumlar
Kadınlara şiddete karşı judo eğitimi
Karşıyaka Soroptimist Kulübü üyeleri ve bursiyerleri Celal Atik Spor Salonu Judo Salonu’nda, judogi kıyafetini giyerek tatamiye çıktı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında başlatılan eğitimde kadınların kendilerini olası şiddet girişimlerine karşı savunmaları hedefleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman’ın da katıldığı etkinlikte, kulüp başantrenörü ve Judo Milli Takımları Direktörü Mesut Kapan, Karşıyaka Soroptimist Kulübü üyelerine ve bursiyerlerine  uygulamalı olarak sert defans teknikleri eğitimini vermeye başladı. İş birliğin ilk adımı olan kulüp üyelerine verilecek judo eğitiminin haftada iki gün olmak üzere toplam 3 ay boyunca sürecek.



Amaç eşit koşullar sağlamak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetimine teşekkür eden Karşıyaka Soroptimist Kulübü Başkanı Nurdan Koçlular, “121 ülkede, yaklaşık 72.000 üyesi olan Uluslararası Soroptimist Federasyonu’na bağlı Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun İzmir’de 5, ülkemizde toplam 34 kulübü vardır. Soroptimistler, kadın ve kız çocuklarının eşit koşullarda eğitim, sosyal ve ekonomik haklara kavuşmasını savunmak ve bu amaçlar doğrultusunda yapılan çalışmalar ile onlar için daha iyi bir yaşam sağlamak uğruna bir araya gelmiş iş ve meslek kadınlarından oluşan dünya çapında bir hizmet örgütüdür. Bu nedenle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde başlattığımız kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Kulüp üyelerimiz ve bursiyerlerimiz ile farkındalık yaratarak İzmir’de kadınlar arasında yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz projemizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini görmekten çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetimi ile ortaklaşa yürüteceğimiz projemizde, Kulüp Başkanı Sayın Ersan Odaman, Türkiye Judo Federasyonu Genel Koordinatörü Sayın Mesut Kapan ve eğitimci kadrosu, kulübümüzün üyelerine 3 ay boyunca Ju-do (nezaket yolu) eğitimi ve judonun felsefesi ve disiplini hakkında değerli bilgiler verecekler” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman da Soroptimist kelimesinin Latincede “en iyiyi amaçlayan kadınlar” anlamına geldiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Kadın Dostu Kent İzmir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için özel bir etkinlik düzenledik. Karşıyaka Soroptimist Kulübü ile iş birliğine gittik. Bu etkinlik ile kadınlar dışarıda kendilerini koruyabilmek için sert defans teknikleri öğrenecekler. Kulüp olarak tüm kadınlara her branşta kapımız açık. Kadın ve çocuk öncelikli bir kulüp anlayışına sahibiz.”


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

21 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

22 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

23 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

1 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

1 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

1 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

1 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

1 gün önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

2 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 gün önce