BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Efes Selçuk, Meryem Ana için tek yürek: Bu ekonomik bir k...

Efes Selçuk, Meryem Ana için tek yürek: Bu ekonomik bir kayyumdur!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Meryem Ana Otoparkı gelirlerinin belediyeden alınmasına ilişkin karara karşı gerçekleştirilen eylemde konuştu. Sengel, "Bir gelirin kesilmesi net şekilde yasal olarak değil ama ekonomik olarak darbedir. Ekonomik olarak kayyum atıyorum sana demektir" ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
Efes Selçuk, Meryem Ana için tek yürek: Bu ekonomik bir kayyumdur!

Efes Selçuk Belediyesi'nin işletme haklarına 1970’lerden bu yana sahip olduğu Meryem Ana Otoparkı'ndan tahliye sürecine, bakanlık tarafından başlanmasına karar verildi.

Belediyenin, 24 Kasım 2024 tarihinde alanı fiziken tahliye etmesi gerektiği açıklandı.

Buna karşılık halk bugün Meryem Ana Evi önünde alınan karara karşı toplandı.

 

Meryem Ana Evi önünde basın açıklamasında bulunan Başkan Sengel, her türlü mücadeleyi verdiklerini fakat karardan dönülmediğini belirterek şu ifadelerini kullandı:

"Bir nöbet başlangıcı. Meryem Ana evindeyiz. Meryem Ana Otoparkı'nın gelirlerinin 1970'lerden beri Efes Selçuk Belediyesi'ne ait olmasına karşılık yaklaşık 1 yıldan beri başlayan bir mücadelenin artık son noktasını gönderdikleri tebligatlarla birlikte bize söyleyenlere karşı her şeyi yapmamıza her türlü konuşmayı gerçekleştirmemize, yüzyüze taleplerimizi ifade etmemize, işin ehemmiyetini ve ciddiyetini, bir kentin nasıl yok olacağını anlatmamıza rağmen son noktaya gönderdikleri tebligatla gelmiş bulunuyoruz. İşte o yüzden buraya gelen bütün herkes küçük çocuğundan kocaman insanına yaşlısından gencine Selçuk Belediyesi'nin emekçilerinden Efes Selçuk sevdalılarına yerel yönetimin kıymetini bilenlere kadar her birinizin burada olması çok değerli. Bize hiçbir zaman insanların öyle bir durumu vardır. Hak ettikleri koltuklar ve aynı zamanda hak ettikleri mevkiler gerçekten hak etmiş dersiniz. Yıllardan beri hak ettiğini halka öncelikle izah edersiniz. Halkın önce anlamasını sağlarsınız. Onu sağlayanlardan biri daimi vekilimiz Musa Çam da aramızda. Ben hep söylerim. Makamlar geçici, kişiler geçici ama kurumlar baki diye. Oturduğun koltuğun hakkını verdiğin sürece yüceltebilirsin diye. O yüzden şimdi burada bu mikrofonda ne düşünüyorsam bir belediye başkanı olarak değil Efes Selçuk'ta yetişmiş bir yurttaş olarak söyleyeceğim. Belediyeler öyle kurumlardır ki halkın en kolay temasa girdiği kamu kurumlarıdır. Belediyeler ve yerel yönetimler o kadar kıymetlidir ki insanların dertlerine derman olmaya çalışırken aynı zamanda da iş ve işlemlere devam etmek ister. Hele bizim gibi küçük ilçelerde belediyeler aslında en büyük fabrika gibidir. En çok çalışanın olduğu ekonomik döngünün tamamen çarkı tamamen yerine getiren bir noktaya haizdir belediyeler. Efes Selçuk gibi bir yerde 600 çalışanın olduğu bir yerden bahsediyoruz. 600 çalışana her ay en az 30 milyon piyasaya onların maaşlarını öderken piyasaya o parayı da sürüyorsunuz demektir. Esnafın da gelirini sağlar belediyeler. Tacirin de tarım işçisinin de sağlar. Tarımla uğraşanın da sağlar. "

"VATANDAŞLARIN CEBİNE GİRENİ ALMAK İSTİYORSUNUZ VE YOK EDECEKSİNİZ"

Meryem Ana Otoparkı gelirlerinin belediyeden alınmasının yasal değil, ekonomik olarak büyük bir darbe olduğunu vurgulayan Sengel, süreci şu sözlerle dile getirdi:

"Belediyeler ekonomik döngünün esasını oluşturur böyle küçük ilçelerde. 1970'lerden beri belediyeye ait olan tahsisle birlikte devam eden bir gelirin kesilmesi net şekilde yasal olarak değil ama ekonomik olarak darbedir. Ekonomik olarak kayyum atıyorum sana demektir. Şimdi buradan bütün naifliğimi kullanarak bir yıl boyunca gittiğim bütün Adalet ve Kalkınma Partililere o makamı işgal eden o makamlarda oturan o makamların hakkını vereceklerini düşündüğüm bütün herkese gidip dedim ki 'İzmir'in vekilisiniz. Ülkenin vekilisiniz. Siyaset yapıyorsunuz. İktidardasınız küçük bir ilçenin vatandaşlarının cebine gireni almak istiyorsunuz. Ve yok edeceksiniz.' Yardım istedim. Net söylüyorum. Hepsinden yardım istedim. Bizim olanın bizde kalması için yardım istedim. Sadece bize ait olanı istedim."

 

Başkan Sengel, nöbet eyleminde bir araya gelen halk, sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilere teşekkürlerini ileterek nöbete devam edeceklerini ifade etti.
 
[ilgili-haber=93833]
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

4 saat önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

6 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

6 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

9 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

1 gün önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

1 gün önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

1 gün önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

1 gün önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce