BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bornova’da Alevi Güçbirliği’nden dayanışma mesajı: Karanl...

Bornova’da Alevi Güçbirliği’nden dayanışma mesajı: Karanlığı aşacağız

Bornova Alevi Güçbirliği Platformu, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek eşit yurttaşlık, cem evlerine ibadethane statüsü verilmesi ve adalet taleplerini dile getirdi. Etkinlikte CHP’li temsilciler de dayanışma ve mücadele vurgusu yapıldı. Saz eşliğinde türküler söylenirken SMA hastası Çınar Bebek için bağış da toplandı.

0Yorumlar
Bornova’da Alevi Güçbirliği’nden dayanışma mesajı: Karanlığı aşacağız

Bornova Alevi Güçbirliği Platformu, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Atatürk Mahallesi’ndeki Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Alevi ve hemşeri dernekleri ile Cemevi temsilcilerini buluşturan organizasyona İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Bornova Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Avukat Yağmur Yurdakul Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hazel Öztürk Işık ve Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Arıkan ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Avukat Doğan Baran Mengüş katıldı.

“Alevilik pazarlık konusu yapılamaz”

Pir Sultan Abdal Derneği Bornova Şube Başkanı Barış Çelik, Alevi Güçbirliği Platformu’nun 7 yıl önce dayanışmayı büyütmek için kurulduğunu hatırlatarak, “Bugünkü buluşmamız yalnızca bir kahvaltı değil; kimliğimize ve yolumuza sahip çıkma kararlılığımızdır. Aleviler yüzyıllardır eşit yurttaşlık mücadelesi veriyor. Cem evleri hâlâ ibadethane sayılmıyor, zorunlu din dersleri sürüyor. Taleplerimiz nettir; cem evleri ibadethane statüsüne kavuşturulmalı, Madımak utanç müzesi olmalıdır. Alevilik koltuk ve makam için pazarlık masasına yatırılmayacak kadar değerlidir” dedi.

Çelik ayrıca, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler için Bornova’da bir anı parkı açılmasının önemine değinirken, Erzene Mahallesi’ndeki yeşil alanların korunmasına destek veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Sorunlarımız çözülmüyor, dayanışma büyütülmeli”

CHP Grup Sözcüsü Yağmur Yurdakul Özkan, Türkiye’de adalet ve eşitlik arayışının sürdüğünü vurgulayarak, “Biz aleviler ve sol görüşlüler çocukluğumuzdan bu yana adalet arayışıyla büyüdük. Bugün halkımız en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. İnsanlar çocuklarına beslenme koyamıyor, velilerden sabun isteniyor ama ülkenin yöneticileri aya gitmekten bahsediyor. Bu tablo karşısında en büyük ihtiyaç adalettir. Biz yüzyıllardır mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

“Aynı sofrada buluşmak kıymetli”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hazel Öztürk Işık, dayanışma kahvaltısının önemine değinerek, “Bugün burada olup aynı sofrayı paylaşabilmek bizler için çok kıymetli. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sazlarla türküler, Çınar Bebek için umut

Etkinlikte saz eşliğinde türküler ve deyişler söylendi. Ayrıca, Valilik izniyle yürütülen kampanya kapsamında SMA hastası Çınar Bebek için bağış toplandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...

Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...

7 saat önce

Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...

10 saat önce

Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.

Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...

10 saat önce

İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya

13 saat önce

Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor

Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...

1 gün önce

Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...

1 gün önce

Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor

Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...

1 gün önce

Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu

Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...

1 gün önce

İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı

İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...

1 gün önce

Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...

1 gün önce

Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor

Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....

1 gün önce

Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası

Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...

1 gün önce