BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Soyer'den 835 yatak kapasiteli yurt müjdesi

Başkan Soyer'den 835 yatak kapasiteli yurt müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’e üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için içinde kütüphane, sanat atölyeleri, konferans ve spor salonunun bulunacağı yurdun müjdesini verdi. Barınmanın en temel hak olduğunu belirten Başkan Soyer, “Bornova Evka-3’te 835 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu yapacağız. Burasını sadece yatakhane ve yemekhaneden oluşan klasik yurt anlayışının dışında bir sosyal tesis olarak planlıyoruz" dedi.

0Yorumlar
Başkan Soyer'den 835 yatak kapasiteli yurt müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer barınma sorunuyla karşı karşıya kalan üniversite öğrencileri için Örnekköy ve Buca'da bu yıl açtıkları yurtların ardından yeni bir yurt yapacaklarını duyurdu. Başkan Tunç Soyer İzmir’e gelen üniversite öğrencilerinin bu öğretim yılında yaşadığı barınma sorununun kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Hızla harekete geçtik ve barınma sorunu yaşayan 440 öğrencimize ulaştık ve sorunlarını çözdük. Şimdi de Bornova’da 835 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu kuracağız. Burasını sadece yatakhane ve yemekhaneden oluşan klasik yurt anlayışının dışında bir sosyal tesis olarak planlıyoruz Dışarıdan gelip barınma sorunu yaşayan gençlerimizin düştüğü durumu acı örnekleriyle  artık herkes biliyor. Eğitim hayatları boyunca gençlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeşille iç içe
Bornova Erzene Mahallesi’nde 32 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak kız öğrenci yurdunda 229 kişilik konferans salonu, 94 kişilik kütüphane, 300 kişilik yemekhane, 120 kişilik kafeterya, resim ve müzik atölyeleri, 300 metrekarelik spor salonu, çamaşırhane, 80 araçlık otopark ve sığınak bulunacak. Yeşil odaklı tasarlanan yurt binasında geniş bir iç avlu olacak ve katlarda bahçeler yer alacak. Yurt odaları üç kişilik olacak, on da tek kişilik oda bulunacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi uygulama projesi hazır olan öğrenci yurdu için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından yurt inşaatının bu yıl içinde başlaması hedefleniyor.

İzmir gençlere kucak açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi barınma sorunu yaşayan üniversiteli gençler için “İzmir Gençlere Kucak Açıyor” projesini başlatmıştı. Proje kapsamında Buca'da erkek, Örnekköy'de ise kız öğrenci yurdu devreye alınmıştı. 267 öğrenci yurtlara, 16 öğrenci İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki TOKİ konutlarına, 5 öğrenci İzmirli ailelerin yanına, 12 öğrenci geçici süre ile otellere, 7 öğrenci İZSİAD Atatürk Mahallesi kız öğrenci evine yerleştirilmişti. 65 öğrenciye geçici barınma desteği verilmişti. 68 öğrenciye 8 ay boyunca 600 TL’lik maddi destek sağlanmıştı.
Ayrıca İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi 5 bin 547 aileye üniversite öğrencisi çocukları için 3 bin 200 TL’lik öğrenim desteği verilmeye başlanmış ve desteğin bin 200 TL’lik kısmı yatırılmıştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilerden gelen talep üzerine Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) ve Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde günde 3 bin öğrenciye de sıcak yemek dağıtıyor.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

1 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

1 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

1 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

1 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

1 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

1 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

1 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

1 gün önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

2 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

2 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

2 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 gün önce