Vekil Beko sordu: Ülke salgından kırılırken Kızılay nerede?
Kovid-19 salgının hızla yayıldığı bugünlerde Sağlık Bakanlığı'nın birçok özel ve vakıf hastanesini pandemi hastanesi ilan etmesinin ardından Kızılay’ın eylemsizliğine ve işlevsizliğine dikkat çeken CH
Son günlerde salgının hızla yayıldığını ve hastanelerde vaka sayılarının da olağanüstü arttığını hatırlatan Kani Beko, “Kızılay’ın Kayseri, Konya, İstanbul Kartal, Maltepe ve Bakırköy ilçelerinde tıp merkezi ve hastanelerinin bu süreçte ne tür bir işlev yüklendiğini sormak gerekir. Ulusal bir mücadele içinde olması gerekenler oğullarını ve yakınlarını bir yerlere atayıp onları kariyer sahibi yapmanın ve şaibeli kurumlara aracılık dışında neye yarıyor, merak ediyorum” diye sordu.
Testlerin hepsi satılmış, ülkeye kalmamış
Avrupa’nın birçok ülkesinde Kızılhaç’ın canla başla mücadele ederken, Kızılay’ın reklamsever başkanının ortalıkta görünmeyişine dikkat çeken Beko, “acaba Manhattan'da olabilirler mi? Malum vakfın bir yurt inşaatı vardı. Onunla mı ilgileniyorlar, başkanın oğlunun keyfi yerinde mi, afiyette mi?
Salgının gittikçe artacağı ve tüm ülkeye yayılacağı maalesef her geçen gün daha da belirgin biçimde görülüyor. Virüs yayıldıkça yayılıyor. Yayılmayı sınırlandırabilmek için Güney Kore gibi olabildiğince test yapmak gerek. Ancak bu testleri satmışlar, hepsi satılmış. Ülkeye kalmamış. Şimdi fahiş fiyata yeniden almak için çırpınıyorlar. Sağlık çalışanları için yeterli maske, eldiven olmadığını söyleyenler Nisan sonunda üretime geçecekmiş. 150 yıllık tarihi olan dünyanın ilk Kızılay’ından yapılan açıklama içimizi parçalıyor ama artık şaşırmıyoruz. Varsın Kızılay yurtdışında camii ilaçlaya dursun, maske dağıtmaya devam etsin. Bu ülke insanı en zor gününde yanında olmayanları unutmayacağı gibi bu büyük badireyi de irfanıyla, dirayetiyle, dayanışmayla aşacaktır. Ülkenin hali meydanda. Ülkenin köklü kurumlarını kayırmacılık merkezine çevirdiler. Söyleyecek söz de kalmadı” diye konuştu.
Yurttaşlar göz göre göre ölüme sürükleniyor
Kızılay’ın kayırmacı başkanından değil ama kurumsal kimliğinden yanıt beklediğini vurgulayan Beko, “Kızılay Başkanı bir de sıkılmadan, ülkenin sağlık sektöründe dışa bağımlı olduğunu söylüyor. Nisan sonunda üretime geçmeyi planlıyorlarmış. Aralıktan beri ne yaptın. Kimleri nerelere atadın? Manhattan’daki bina için kimlere aracı oldun. 150 yıllık göz bebeğimizin saygınlığını yerle bir edecek hangi işlere giriştin? Sen onu söyle önce. Ciddiyetsiz, iş bilmez, saygısız tutumunuzun bedeli yurttaşların göz göre göre ölüme sürüklenmesidir. Beş aydır, bu virüsün dünya çapında yayılımı biliniyor. Tüm dünyada olağanüstü tedbirler alınıyor. Ülkemizi yönetenler ise kolonya dağıtmak istiyorlar. Hesapsızlıklarının sonucunu genciyle, yaşlısıyla bu toplum canıyla ödedi, ödüyor. Kendilerince tüm basiretsizliklerinin faturasını dış dünyaya kesecekler. Sermayeye kaynak, halk içinse kolonya ve dua dışında pek bir şey önermeyenlerin istifasını istemenin de bir anlamı kalmamıştır. Önceki Ulaştırma Bakanının başına gelen kamuoyunun malumudur. Yeni atanan ise daha Meclis’te yemin töreni yapılmadan koltuğa kuruluyor. İlk yaptığı açıklamada millet yok. Millete hizmet yok. Milletin koltuğunda oturup birilerine yaranmanın gayretine tutulmuş. İşte yüzyılın sağlık felaketi karşısında durumuzun özeti budur. Söyleyecek söz kalmıyor… Bu halk bu yapılanları hak etmiyor” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'nin milletvekili sayısı 44'e düştü! Kimler gitti,...
CHP'den 91 vekilin istifa etmesinin ardından CHP'deki vekil sayısı 44'e düştü. İşte isim isim...
'Yeni Parti' için 90'ın üzerinde vekil imza verdi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kurulacağını duyurduğu "yeni parti" için gerçekleştirilen...
Başkan Sengel, CHP'den istifa etti!
Özgür Özel’in istifa etmesinin ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu...
Siyaset Haberleri
TümüGümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
