Tunç Soyer'den erken seçim çağrısı
CHP’li Tunç Soyer, partisinin iktidar yolundaki stratejisini eleştirerek, erken seçim çağrısı yaptı.
CHP’nin önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinin iktidar olma strateijisini eleştirdi ve erken seçim çağrısında bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soyer, “Yaşasın mücadelemiz” başlığıyla paylaşım yaptı. Son yerel seçimlerdeki CHP’nin başarısını vurgulayan Soyer, “4 milyon AKP seçmeni sandığa gitmeyerek partisine bir ihtar vermiş CHP’nin birinci parti olmasının önü açılmıştır. Ancak CHP yönetimi, vatandaşın iktidardan umudunu kesmiş olması nedeniyle, iktidarı genel seçime zorlayacak ve kendisinin vatandaş nezdinde itibarını ve güvenilirliğini artıracak sert bir muhalefet yapmak yerine “normalleşme” ya da “yumuşama” adıyla bilinen bir strateji uygulamayı tercih etmiştir. Bu strateji, iktidar politikaları nedeniyle mağdur olmuş milyonları ve bir an evvel iktidar olmak isteyen CHP seçmenini hayal kırıklığına uğratmıştır” sözlerini kullandı.
"Mücadele muhalefeti ortaya konmalıdır"
Soyer, “Adeta iktidarın politikalarının meşruiyetini sağlayan normalleşme stratejisi, vatandaşların itirazına, isyanına önderlik etmek yerine iktidarın politikalarının vatandaş nezdinde normalleşmesine ve vatandaşın her geçen gün umudunu kaybetmesine sebep olmuştur. Oysa memlekete ve geleceğine dair güven ve umudunu kaybeden milyonların, çaresizliğine çare, derdine derman olacak en büyük güç CHP’dir. Bu nedenle, derhal, “ERKEN GENEL SEÇİM” en ısrarlı ve en öncelikli siyasi talep haline getirilmelidir. Bu nedenle bir an evvel normalleşme stratejisi terk edilerek, “mücadele muhalefeti” ve vatandaşın yüzünü güldürecek politikalar ortaya konmalıdır. CHP, her gün iktidarın politikalarına karşı mücadele vererek yaşamının sürdürmeye çalışan milyonların mücadelesine ortak olmalı, bu mücadelede nefes olmalı, çözüm üretmelidir” dedi.
Tunç Soyer’den “Türkiye İttifakı” vurgusu
Tüm muhalefet partileri bir araya getirerek mevcut iktidarın artık görevi bir sonrakine teslim etmesi için strateji geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Soyer, Türkiye İttifakı vurgusu yaptı. Soyer, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Yoksulluk edebiyatının karın doyurmadığını bilen ve yoksulluğu zaten bizzat yaşayan vatandaş; Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelirse:
- Enflasyonu nasıl indireceğini,
- Hayat pahalılığını nasıl durduracağını,
- İşsizliği nasıl ortadan kaldıracağını,
- “Yurtta barış dünyada barış” ilkesi ile Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini nasıl düzelteceğini’
- Tarımda ithalat politikalarını nasıl sonlandıracağını,
- Dışa bağımlı enerji, yatırım, finans politikalarını nasıl değiştireceğini,
- Eğitim, sağlık, adalet politikalarının neler olduğunu
- İleri teknoloji, inovasyon, girişimcilik, yapay zeka konularında nasıl bir vizyona sahip olduğunu duymak istemektedir.
Can yakıcı sorunlarla boğuşan insanlarımız, ne normalleşme ne de suni gündemlerin arkasından giden bir CHP değil, Türkiye’nin tüm sorunlarını çözmeye muktedir olan ve bunun için cesurca iktidarı devirmeyi birinci önceliği olarak ortaya koyan bir siyasi liderlik ve parti programına sahip bir CHP görmek istemektedir.”
“Tek yürek iktidara yürünmeli”
Eleştirilerine şu sözlerle devam eden Soyer, “101 yaşında ve Cumhuriyet Devrimini gerçekleştirmiş bir siyasi partinin, insanları kutuplaştırarak iktidarını sürdüren bir yönetimle değil, başka siyasi partilere de oy veren tüm vatandaşlarla “normalleşmesi”ne ihtiyaç vardır. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin çok ivedi olarak bu tercihi yapmamasının bedeli çok ağır olacak ve 22 seneden sonra ilk kez bu kadar çok yaklaştığımız iktidar ıskalanıp kaçırılacaktır. Bu tercih aynı zamanda Parti içi sorunların ve kargaşanın sonlanmasına ve tek yürek olarak iktidara yürünmesine de vesile olacaktır. Parti Yönetiminin bu tercihin gereklerini yerine getirmesi ve bunun için Parti’nin tüm evlatlarının sesine kulak vermesi, örgütün önünü açması şarttır. Bu talep, iktidar olmak isteyen tabanın talebidir ve hiçbir güç bunu engelleyemeyecektir. CHP, hem iktidardan hem muhalefetten umudunu kaybeden tüm vatandaşların umudu olmayı başarmak zorundadır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Grup Başkanı Özel, 'söz' verdi: İktidar partisinin...
Özel, Burdur'ın Çavdır ilçesinde yurttaşlarla buluştu. "CHP'yi elimizden almak, iktidar...
Bakırhan: Öcalan'ın statüsü düzenlenmeli
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda "Çerçeve Yasa"...
Özgür Özel'den veda konuşması: "Partinin adı değişir,...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada olağanüstü...
Siyaset Haberleri
TümüMansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
