Seçim çalışması yapan bakanlara İmamoğlu’ndan tepki
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olmak üzere bakanların AK Parti’nin seçim çalışmalarına katılmasına tepki gösterdi. Bakanlara, “Topunuz gelin ne olacak!" diyen İmamoğlu, Yerlikaya için "Talimat gelmiş ne yapsın, yoksa koltuğundan olacak. Af isteyecek. Üzülüyorum" açıklamasında bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cendere Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap Gezisi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
İmamoğlu, "Temel amacımız Türkiye'de siyasetçi olmanın, kamu yöneticisi olmanın, seçilmiş ya da atanmış kim olursa olsun, millete ait olmanın, milletin parasıyla iş yapıyor olmanın hassasiyetiyle yürünmesi. Yoksa biz ne bir parti devletiyiz ne de bir parti belediyesiyiz..." diye konuştu.
"Seçimi kazanmanız durumunda bu Türkiye'ye nasıl bir mesaj olacak?" şeklindeki bir soruya cevap veren İmamoğlu, "Gayet güzel bir mesaj olacak. İçi demokrasi dolu, milletin dediği olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ifadelerini kullandı.
"ACEMİ ADAY”
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un "İstanbul depreme hazır değil?" yorumlarını da değerlendiren İmamoğlu, "Sanki Ekrem'in elinde sihirli değnek var. Siz 99 depreminden bu yana 20 senedir bu şehri yönetiyorsunuz, bunun 17 senesinde iktidarsınız, Türkiye'yi yönetiyorsunuz, hiçbir şey yapmadınız. Beni kötüleyerek kendini kötülüyor acemi aday. Onun için birlikte düzeltelim diyoruz" dedi.
“ÖZGÜRLÜK YENİDEN MVÜCUT BULACAK”
31 Mart seçimlerine ilişkin mesaj veren İmamoğlu, "Mesele bir belediye başkanlığı seçimini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi... Tarihe gömülürse demokrasi canlanacak, tarihe gömülürse bu ülkede özgürlük yeniden vücut bulacak. Tarihe gömülürse hukuk ve adalet kendine gelecek" diye konuştu.
BAKANLARIN SEÇİM ÇALIŞMASINA KATILMASI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın AKP'nin seçim çalışmalarına katılması da sorulan İmamoğlu, şunları kaydetti:
"Eskiden Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı seçim dönemlerinde bağımsız olsun diye istifa ettirilir, bürokrasiden insanlar atanırdı ki hak, hukuk çiğnenmesin. Nereden nereye... Demokrasiye bak, gitti! 17-20 tane bakan, topunuz gelin ne olacak! Dükkan gezerek oy istiyorsun. Yazık, üzülüyorum. Zor durumda, Allah yardımcısı olsun. Talimat gelmiş ne yapsın, yoksa koltuğundan olacak. Af isteyecek. Üzülüyorum."
MURAT KURUM'A YANIT
Bir gazetecinin "Murat Kurum 5 yılda 65 kilometre metro yapıldığını itiraf etti" şeklindeki sorusuna İmamoğlu, "Herkes bir gün doğru yolu buluyor, bulacak. Yüzde 87'yi tutturdu, 65 kilometreyi hesaplayabildi" cevabını verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çağatay Güç'ten CHP yönetimine 'üye kaydı' tepkisi!
YENİ Parti kurucuları arasında yer alan eski CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP'de yürütülen...
İBB'nin 61'inci duruşması gergin başladı: CHP'li...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 414 sanıklı davanın 61. duruşması gergin...
Bornova Yeni Parti'ye geçti! CHP'li isim kalmadı
CHP Bornova İlçe Başkanı, Bornova Belediye Başkanı, İBB Grup Başkan Vekili, meclis üyeleri, kadın...
Siyaset Haberleri
TümüGümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
