İYİ Parti’den MHP’ye ittifak yanıtı: “AK Parti’yi terk edin, İYİ Parti’nin yanında yer alın”
MHP’nin yerel seçimler için ittifak çağrısına bir yanıt da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’tan geldi. Üçok, “IMF politikalarını uygulayan AK Parti’yi terk edin milletin hayrına hareket eden İYİ Parti’nin yanında yer alın” diyerek MHP’ye seslendi.
T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’ye yaptığı iş birliği çağrısına Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu’nun ardından bir yanıt da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’tan geldi. “Türk milletinin aleyhine kararlara ortaklık eden bir parti ile iş birliğinin mümkün olmadığı” ifadesini kullanan Üçok, “IMF politikalarını uygulayan AK Parti’yi terk edin milletin hayrına hareket eden İYİ Parti’nin yanında yer alın” dedi.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti’ye yaptığı, “Çağırdık Dönmediniz Yuvaya, Yerel İktidarda Komşu Olalım Ülke Hayrına” çağrısına "Milliyetçileri, vatanseverleri, Türkiye sevdalılarını ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de buluşmaya davet ediyoruz" yanıtını vermişti.
Bahçeli’nin çağrısına bir yanıt da İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’tan geldi. MHP’nin Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde kazanamayacağına inandığını belirten Üçok, “Zaten kazanması da imkansız. Ekonomide son alınan kararlar, millette yılgınlık yarattı ve pişmanlık oluşturdu. Şimdi İyi Parti’yi kendilerince “milletin hayrına” gibi ifadelerle süsledikleri çağrı ile yanlarına bekliyorlar. İşin aslı kazanamayacaklarını artık görüyorlar. Bu nedenle daveti yapıyorlar” dedi.
"NEDEN CUMHUR İTTİFAKI KARARLARINA ORTAK OLUYOR?"
İyi Parti’nin şu anda Türkiye’nin en güçlü merkez sağ partisi olduğunu iddia eden Üçok, şöyle devam etti: “Partimizde milliyetçi kökenli çok arkadaşımız var. Bizim gibi Atatürkçüler var, Doğru Yol’dan, ANAP’tan gelenler var, bir de sosyal demokratlar var. Dolayısıyla MHP’nin bir parçası gibi görmeleri çok yanlış, biz yepyeni bir partiyiz. Bizim Divan teşkilatımıza baksanız partimizin nasıl bir Türkiye karması olduğunu görürsünüz. MHP madem milletin hayrına bir iş yapmak istiyor, neden IMF lehine politikalar uygulayan Cumhur İttifakı kararlarına ortak oluyor?
"IMF POLİTİKALARINI UYGULAYAN AK PARTİ’Yİ TERK EDİN"
Özellikle seçim sonrasında başta memur, emekli ve çalışan, iş insanları olmak üzere hepimiz gördük, Cumhur İttifakı’nın millet hayrına hiçbir icraatı yok. Biz de diyoruz ki; eğer milletin lehine hareket etmek istiyorsanız gelin bizimle beraber hareket edin. Milletin hayrına hareket eden iyi Parti’nin yanında yer alın, IMF politikalarını uygulayan AK Parti’yi terk edin. Özellikle tekrar belirtmek isterim.
MHP’den ayrı bir partiyiz, MHP’nin devamı olan bir parti de değiliz. Onlar da ‘gelin bize katılın’ gibi bir çağrının gerçekçi olmadığını gördüler ve şimdi de seçimde ‘komşu olalım’ gibi söylem değişikliğine gitmeleri bunun bir ispatıdır. Türk milletinin aleyhine kararlara ortaklık eden bir parti ile iş birliği yapmamız mümkün değildir. Ancak onlar bizim Türk milleti lehine olan anlayışımıza yaklaştıkları takdirde milletin hayrına hareket eder noktaya geldikleri takdirde sayın Genel Başkanımızın çağrısına katılmaları gerekir."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
TBMM'de bütçe görüşmelerinin son günü: Özel, DEM ve MHP...
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan 2026 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde...
Akşener'den Erdoğan'a ittifak yanıtı: "İttifak sistemi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ittifak mesajı göndermişti. İYİ...
Aytun Çıray’dan ittifak iddiası: “İYİ Parti içinde bir...
MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti'ye 'ittifak' çağrısıyla ilgili açıklamalar gelmeye devam...
Siyaset Haberleri
TümüSengel'den Grup Başkanvekilliği açıklaması: "Bilgim...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’den YENİ Parti’ye geçişlerin ardından grup...
YENİ Parti Kapalı Grup Toplantısı Yapacak! 'Çerçeve Yasa'...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in partisinin grup toplantısını kapalı yapacağı...
CHP İzmir'de 78 eski ilçe başkanı Yeni Parti'ye katıldı
CHP İzmir'de geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı görevinde bulunan 78 eski ilçe başkanı istifa...
CHP ve Yeni Parti'de grup başkan vekilleri belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı ilk meclis toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
YENİ Partili Ösen’den Çeşme Projesi çıkışı: “Çeşme’yi...
YENİ Parti İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Çeşme Projesi üzerinden Türkiye’nin turizm...
CHP'li Gümrükçü'den Menderes mesajı: “Yeni Partililer...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının...
AK Partili İnan’dan Özel’e yanıt: “Neyi takip ettiğimizi...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir’de Vakıflar Genel...
18 saatlik görüşme sonucunda 'Çerçeve Yasa' kabul edildi!
Kamuoyunda “çerçeve yasa” olarak bilinen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünlüğün Güçlendirilmesi...
Saygılı'dan Cemil Tugay açıklaması: Kapımız herkese açık
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK...
Başkan Mutlu ve 19 meclis üyesi YENİ Parti'ye katıldı!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve 19 meclis üyesinin YENİ Parti’ye katılmasıyla...
CHP, İlkay Çiçek'i ihraç talebiyle disipline sevk etti!
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Menderes Belediye Başkanı İlkay...
YENİ Parti'den açıklama: 28 ilde CHP'li belediye başkanı...
YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün, CHP'den istifa ederek YENİ Parti'ye katılan...
