Erdoğan, Davutoğlu, Yıldırım ve Albayrak hakkında suç duyurusu
HKP, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım, Berat Albayrak ile dönemin bakanları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur, ''Tayyip Erdoğan’ın serveti bir yüzüktü şimdi kendi ailesini, avanesini, yedi sülalesini milyarder yaptı'' dedi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır ziyaretinde kendisine yöneltilen başbakan olduğu dönemde şu an itiraz ettiği başlıklarda sessiz kaldığı yönündeki eleştiriye tepki göstermişti.
HKP avukatları harekete geçti
Davutoğlu, eleştiriye verdiği yanıtta “İtiraz etmeseydim Başbakanlığım gitmezdi, itiraz etmeseydim benden sonraki Başbakan gibi bakanlar gibi milyarlarıma milyar katardım. Bir kuruş haram lokma yemedim. Onlara da haram lokma yemeyin dedim, yediler. Çevrelerini zengin ettiler. Damadını bakan yaptı. Akrabalarını zengin etti. 5 tane müteahhide Türkiye’yi peşkeş çekti” demişti. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları söz konusu konuşmanın ardından harekete geçti.
Suç duyurusuna ilişkin HKP MYK Üyesi Adnan Okur, '' Bugün eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun itiraflarını yargıya taşıdık. Ne demişti Davutoğlu: “İtiraz etmeseydim benden sonraki Başbakan gibi bakanlar gibi milyarlarıma milyar katardım”. Ahmet Davutoğlu sıradan biri değildir. Yıllarca Devletin en üst düzey makamlarında bulunmuş, AKP’giller hükümetlerinde Başbakanlık, Bakanlık yapmış, en kritik kararlarda imzası ve onayı olan bir kişidir. Ülkenin ekonomik ve siyasi durumunun gidişatını belirleyebilecek, ülkenin emniyet, istihbarat ve ekonomik kurumlarına talimat verebilecek düzeyde görev icra etmiştir.'' ifadelerini kullandı.
Davutoğlu’nun bu itirafları üzerine, suç duyurusunda bulunan HKP MYK Üyesi Okur, ''AKP’giller’in yaptıkları akıl almaz hırsızlıklara, yolsuzluklara, kanunsuzluklara karşı, ilk günden itibaren, her alanda bıkmadan, korkmadan, yılmadan mücadele veren bir parti olarak Davutoğlu’nun bu itirafları üzerine, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu, Berat Albayrak ve o günden bugüne bakanlık yapmış bütün bakanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk.'' dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'de suç örgütüne operasyon: 36 kişi hakkında gözaltı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, liderliğini H.E.'nin yaptığı...
HKP'li Çolak'tan serbest bırakılma sonrası ilk açıklama!
Dün NATO'ya karşı gerçekleştirdikleri eylem sonrasında 19 Halkın Kurtuluş Partisi yöneticisi ve...
CHP'li Kaya'dan o iddialara yanıt: Karşıyakalıların...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, il yöneticilerine eğitim amacıyla bugün İzmir’e geldi....
Siyaset Haberleri
TümüYeni Parti İzmir İlçe Yönetim Kurulu listeleri açıklandı
Yeni Parti’nin İzmir’deki ilçe teşkilatlanma çalışmaları sona erdi. 30 ilçenin Kurucu İlçe...
Doğum oranlarının düşüşüne, Bahçeli'den 'beka' çıkışı!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aile yapısının tehdit altında...
Mansur Yavaş'ın adaylık tartışmasına Burhanettin...
YENİ Parti Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Gümrükçü'nün 'elitler gitti' çıkışına, Volkan Gürboğa'dan...
Gerçekleştirdiği basın açıklamasında "Elitler gitmiştir, emekçiler burada CHP'ye sahip çıkmaya...
Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
