DEM Parti’den “kent uzlaşısı” formülü: “Düşüncemize uyuyor”
Ana muhalefet, DEM Parti’nin yerel seçimlerde müzakereye açık olduğunu belirtmesini olumlu karşıladı. CHP’li Kurmaylar, “Müzakere olursa nasıl olur, ne yapılır, bunlarla ilgili yorum yapmak için kendi parti meclisi toplantımızı beklemek gerekir. Bu konu ancak orada değerlendirilir ve ona göre karar verilir.” açıklamasında bulundu.
Cumhuriyet Gazetesi’nden Sarp Sağkal’ın haberine göre, DEM Parti’nin yerel seçimler için “müzakereye açık olduğunu” ve “kent uzlaşısı yapabileceğini” söylemesi, CHP kanadından da olumlu karşılandı. CHP lideri Özgür Özel’in DEM Parti’ye yaptığı ziyaret sonrası toplanan DEM Parti Parti Meclisi’nden “Müzakereye açığız” mesajı verildi.
DEM Parti PM toplantısı sonrası yapılan açıklamada “Türkiye’nin batısında kenti var eden tüm kurum, kuruluş, siyasi partiler ve siyasi aktörlerle görüşmek, müzakere etmek, ortak mücadeleyi örecek kent uzlaşısı zeminini oluşturmayı öncelikli görev olarak görüyoruz” denildi. DEM Parti’den yapılan açıklamayı değerlendiren CHP kanadı, Özgür Özel’in yaptığı ziyarette zaten bir toplu ittifak önerisiyle gitmediklerini anımsattı.
‘DÜŞÜNCEMİZE UYDU’
Seçmenlerin gözünde artık “ittifak” kelimesinin anlamını yitirdiğini söyleyen kurmaylar, “Onun için biz yerelde, bazı bölgelerde halkın da beklentisiyle tüm partilere yerel işbirliklerini öneriyorduk. Yerel seçimlerde genel seçimden farklı bir ortam olacak. Genel siyaset yerine adaylar ön plana çıkacak. Bu nedenle yerel uzlaşıların önemli olduğunu düşünüyoruz. Onların açıklaması da bizim bu düşüncemize uyuyor” değerlendirmesini yaptı.
‘TABANDA İŞBİRLİĞİ’
Önemli olanın yurttaşları sandıkta birleştirebilecek adayları belirlemek olduğunu söyleyen CHP kurmayları, “Bazen öyle ittifaklar olur ki tabanda karşılık bulmaz. Ama yerel seçimdeki birliktelikler tabanda kendiliğinden olur. O yüzden yerelde tabanda bir işbirliği olması, tabanların birleşmesi partiler üstü bir durum. Özellikle büyükşehir seçimlerinde bunun gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Partiler ittifak, işbirliği yapsa da yapmasa da sandıkta seçmen birleşecektir” dedi.
CUMHUR SEÇMENİ DE VAR
Tabandaki birlikteliğin sadece DEM Parti ya da İYİ Parti üzerinden de düşünülemeyeceğini söyleyen CHP’liler, “Adaylarımızı yerelde seçmenlerin sandıkta birleşeceği adaylar olmasına dikkat ederek seçiyoruz. Bu kapsamda aday profili çalışması yapıyoruz. Yani kafamızda kent ittifakı derken AKP seçmeni de var. Seçmeni sandıkta birleşmekten kastımız bu. Mesela Bursa ve Balıkesir’de kent ittifakı kavramına uyan adaylar açıkladık. Açıkladığımız adaylara MHP ve AKP seçmeninin de sempatisi var. Bunu il ve ilçelerin hepsinde uygulayacağız” yorumunu yaptı.
‘PM’DE GÖRÜŞÜLÜR’
DEM Parti’nin “Müzakereye açığız” çağrısını da değerlendiren kurmaylar, bu hafta yapılması beklenen CHP Parti Meclisi toplantısını işaret ederek “Müzakere olursa nasıl olur, ne yapılır, bunlarla ilgili yorum yapmak için kendi parti meclisi toplantımızı beklemek gerekir. Bu konu ancak orada değerlendirilir ve ona göre karar verilir” dedi.
BİRLİKTE ÇALIŞMA SİNYALİ VERİLMİŞTİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 13 Aralık’ta DEM Parti’yi ziyaret etmişti. Cumhuriyet, o görüşmeyi “İşbirliği için uzlaştılar” başlığıyla manşete taşımıştı. DEM Parti kurmayları “İstanbul ve Ankara dahil bazı illerde birlikte çalışacağız” demişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
DEM Partili Akın, 'belediye operasyonlarını' değerlendirdi!
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, CHP'de yaşanan mutlak butlan tartışmalarını, erken...
Özgür Özel'den istifa sonrası kritik açıklama!
CHP'den istifa eden Özgür Özel, YENİ Parti'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Günün sonunda...
CHP'li Polat'tan Utku Gümrükçü'ye ziyaret: CHP'den...
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir...
Siyaset Haberleri
TümüKılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
