BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Siyaset CHP’li Kılıç’tan AK Partili Bursalı’ya “İzmir Körfezi” çı...

CHP’li Kılıç’tan AK Partili Bursalı’ya “İzmir Körfezi” çıkışı: “Istakoz sever Bursalı!”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı İzmir Körfezi üzerinden eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın açıklamalarına karşılık verdi. Kılıç, “Deniz mahsulleri ihtisasını Monaco Yat Kulübü’nde yapan ıstakoz sever Şebnem Bursalı ne ara mütevazı körfez balığına ilgi duymaya başladı?" ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
CHP’li Kılıç’tan AK Partili Bursalı’ya “İzmir Körfezi” çıkışı: “Istakoz sever Bursalı!”

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı İzmir Körfezi’nde görülen balık ölümleri ve kirlilik nedeniyle eleştirdi. Bursalı, “Cemil Tugay, ben bu işi tek başıma çözemem, diyor. Geçmişte rahmetli Ahmet Piriştina tek başına körfezi temizledi! O zaman da körfez kirliydi, kokuyordu. Sen bir başla, ihtiyaç olduğunda bakanlıklar, merkezi hükümet zaten devreye girecektir” ifadelerini kullandı.

 

CHP’DEN BURSALI’YA YANIT

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bursalı’yı hedef aldı.

Kılıç, söz konusu paylaşımında şunları kaydetti:

“Deniz mahsulleri ihtisasını Monaco Yat Kulübü’nde yapan ıstakoz sever Şebnem Bursalı ne ara mütevazı körfez balığına ilgi duymaya başladı? Yandaş gazetecilik anlayışıyla, geçmişten kalma asparagas haber alışkanlığını milletvekili olduktan sonra da bırakmamış. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın @drcemiltugay ’a mal edilen ve defalarca yalanlanıp, tekzip edilen sözler üzerinden kendince siyaset yapıyor. İzmir’in meseleleri sizin popülist siyasetinize alet edilemez. Kişisel hırsları, kentin geleceğinin önüne koymak, İzmirlilere haksızlıktır. Körfez İzmir’in kalbi, hepimizin ortak değeridir. Sizin 'mış gibi' yaptığınız eleştirilerin ötesinde, somut adımlar atılıyor. Belediyemiz Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Tesisin kapasitesini artıracak 4. Fazın inşaatını ise sürdürüyor. Bir yandan da 5. Fazın planlamasını yapıyor. Yağmur suyu kanallarının yapımı sürüyor. Esas mesele arıtma tesisi değil. Körfezi kirleten birçok etmen var ve bunların büyük kısmı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetki alanında bulunuyor. Sayın Cemil Tugay, ‘İzmir’imiz ve körfezimiz için tüm kamu kurumlarıyla işbirliği ve dayanışma içinde süreci ilerletelim, uzattığımız el havada kalmasın’ dedi. Ama o el hala havada duruyor. Sayın Bursalı, İzmir için bir iyilik yapmak istiyorsanız; 31 Mart’ta kaybettiği seçimin etkisinden hala kurtulamayıp siyaset yapmaya devam eden Murat Kurum’a görev ve sorumluluklarını hatırlatın. En azından İzmir için bunu yapın. ‘İzmit Körfezi’ deyin o anlar. Başka şehirlere gelince hizmet, İzmir’e gelince ceza… İzmir'in hak ettiği hizmeti engellemek de siyasi rövanş almaya çalışmak da kimseye fayda getirmez.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...

11 dakika önce

Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...

33 dakika önce

Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...

37 dakika önce

İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...

Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...

2 saat önce

Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...

2 saat önce

Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...

2 saat önce

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

1 gün önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

1 gün önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

1 gün önce

Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!

Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.

2 gün önce

Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...

3 gün önce

CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...

CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...

3 gün önce