CHP'li Eşki: "Tarımsal üretime sahip çıkacağız"
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, seçim çalışmaları kapsamında Bornova'nın köylerini ziyaret etti. Bornovalıların taleplerini dinleyen Eşki, "Tarım üretimi önümüzdeki çağın en önemli ve stratejik üretim kalemlerinden biri olacak. Türkiye’nin yeniden kendine yeten ülkelerden biri haline dönüşmesi parti olarak da önceliğimiz durumunda. Bu nedenle tarımsal üretime sahip çıkacağız." açıklamasında bulundu.
CHP’nin Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bornova’nın köylerini ziyaret eden Eşki, burada tarımsal üretim yapanlarla sohbet ederek, bu alanda yapmayı planladığı destekleri anlattı. Bornovalıları tek tek dinleyen Eşki, talepleri not aldı.
Kooperatifler aracılığıyla üreticiye alım garantisi vereceklerini ve üretimi teşvik edeceklerini hatırlatan Eşki, “Tarım üretimi önümüzdeki çağın en önemli ve stratejik üretim kalemlerinden biri olacak. Türkiye’nin yeniden kendine yeten ülkelerden biri haline dönüşmesi parti olarak da önceliğimiz durumunda. Bu nedenle tarımsal üretime sahip çıkacağız. Bugün gelinen noktada aracılar, üreticiden daha çok kazanıyor. Kooperatifimiz aracılığıyla Bornova’nın köylerinde üretilmiş sağlıklı ve taze ürünleri hem satış noktalarında hem de online olarak pazarlayacağız. Çiftçimize de alım garantisi vereceğiz. Üretimi teşvik için tavuk verip, onlardan yumurta, koyun ve keçi vererek süt, süt ürünleri ve et satın alacağız. Bu ürünler ayrıca yeniden hayata geçireceğimiz Dost Market’te de sosyal destek olarak dağıtılacak. Ayrıca çağın bir diğer önemli konusu olan enerji alanında da Yenilenebilir Enerji Kooperatifi kuracak, güneş ve rüzgârdan enerji üreteceğiz” dedi.

"TÜRKİYE FAKİRLEŞTİ"
Yaptığı saha çalışmalarında Bornovalıların en çok ekonomiden şikâyet ettiklerini öne süren Ömer Eşki, “Emeklilerin, çalışanların, dar gelirlinin durumunu sahada çok net görüyoruz. Yandaş medya her şey güllük gülistanlıkmış gibi göstermeye çalışıyor ama vatandaşın çığlığı, isyanı çok büyük. Bornova gibi gelişmiş bir ilçede bile evine düzenli et götürebilen, çocuğunun eğitimine ya da tatile bütçe ayırabilen insan sayısı çok azaldı. Tüm Türkiye fakirleştik. Eskiden en geniş ekonomik yapımız orta sınıftı, şimdi ihtiyaç sahipleri haline dönüştü. Gelinen noktada emekli maaşına zam istiyor, Cumhurbaşkanı bankaların verdiği promosyonu lütuf gibi göstermeye çalışıyor! Bu durum, ‘Ben artık ülkeyi, ekonomiyi yönetemiyorum’ demenin bir halidir. Biz de Belediye olarak bu ortamda insanlarımıza sosyal desteklerimizi artıracağız. Yaşlı bakım hizmetlerimizi artıracağız” diye konuştu.

"AÇIK ARA KAZANACAĞIZ"
31 Mart’ta seçimi açık ara kazanacaklarını ifade eden Eşki, “Göreceksiniz, rekor oy alacağız. İzmir’in dışında da başka illerde de CHP başarılı olacak. Biz Bornova’da geçen seçimde ittifakla alınan oyu, ittifaksız almayı hedefliyoruz. Genel başkanımız, Türkiye ittifakının sandıkta kurulacağını ifade ediyor. Bize de geçmişte bize oy vermemiş her kesimle iletişim halindeyiz. Bornova İttifakını sağladık, sandığa yansımasını da göreceksiniz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tekstil Mühendisi Başkan, MTK Sitesi'nin nabzını tuttu
Tekstil Mühendisliği mezunu olan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir tekstil sektörünün...
Başkan Eşki’den 3. Sanayi Sitesi’ne ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 3. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek esnafla buluştu. Ortak...
Bornova’da kazanlar kadın emeğiyle kaynıyor
Bornova Belediyesi, Türkiye’nin lezzet mirasını korumak ve yerel kalkınmayı desteklemek amacıyla...
Siyaset Haberleri
TümüKılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
