BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Siyaset CHP'li Aydın: "Etki Ajanlığı Suçu" yasası hukuka aykırı

CHP'li Aydın: "Etki Ajanlığı Suçu" yasası hukuka aykırı

9’uncu Yargı Paketi kapsamında Meclis’e sunulacak “Etki Ajanlığı Suçu” yasasının insanlar üzerindeki baskıyı artıracağını söyleyen Murat Aydın, “CHP olarak hukuki güvenceden yoksun bu yasaya karşıyız” dedi.

0Yorumlar
CHP'li Aydın: "Etki Ajanlığı Suçu" yasası hukuka aykırı

EGE'YE BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Doğukan Gül ve CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın, AK Parti iktidarı tarafından Dokuzuncu Yargı Paketi içinde yasalaştırılmaya çalışılan, insan haklarını, suçta ve cezada kanunilik ilkesini ve basın özgürlüğünü hedef alan "Etki Ajanlığı Suçu" konusuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak konuşan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Doğukan Gül, “Belirtmek gerekir ki, teklifin yasalaşması halinde başta basın mensupları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler bir nevi düşmanlaştırılacak ve ajan olarak değerlendirilme riskiyle karşı karşıya kalacaklardır. Bu durum aynı zamanda insanların araştırma yapma ve bilgi toplama hakkını da kısıtlamaktadır. Ancak Ceza Kanunu’nun amacı hepimiz biliyoruz ki temel hak ve özgürlükleri korumaktır, kısıtlamak değildir. Yapılacak bu düzenleme toplumu baskı altına atmak ve basın özgürlüğüne darbe vurmak amacıyla kabul edilebilir bir yönü içeriği olmayan bir düzenlemedir. İktidar önceki süreçlerde nasıl yargı erkini toplumu ve kamuoyunu sindirme aracı olarak kullandıysa aynı şekilde bu düzenlemeyi de hayatı geçirerek yargı erkini bir nevi sopu olarak kullanmayı hedeflemektedir” dedi.

“HOŞLARINA GİTMEYEN HER ŞEYİ AJANLIKLA SUÇLUYORLAR”

9’uncu Yargı Paketi kapsamında gündemde yer alması gereken “Etki Ajanlığı Suçu” konusunun, Dezenformasyon Yasası’nın etki alanını genişlettiğini dile getiren CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Murat Aydın, “Cumhuriyet Halk Partisi her kademesiyle bu girişime karşı çıkacak ve bu düzenlemeden vazgeçilmesine dair talebini toplumla birlikte yükseltecektir. Türk Ceza Kanunu’na eklenmesi öngörülen madde, hukuki güvencelerden yoksun, muğlak, siyasi iktidarın istediği gibi eğip bükeceği ifadeler taşıyor. Mecliste kabul edilmesi istenen bu madde ceza hukukunun en temel ilkelerinden olan suç ve cezada kanunilik ilkesi ile ceza hükmü içeren hükümlerin açık ve belirli olması ilkesine de aykırı. Bu düzenlemenin tek amacı toplumu baskı altına almaktır. İktidarın hoşuna gitmeyen her çalışmayı, her araştırmayı, her sözü ajanlıkla suçlamaya açık bir hükümle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Siyaset Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu İzmir'e gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...

7 dakika önce

Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...

29 dakika önce

Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...

CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...

33 dakika önce

İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...

Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...

2 saat önce

Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...

2 saat önce

Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...

2 saat önce

Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...

1 gün önce

MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!

MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...

1 gün önce

70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...

1 gün önce

Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!

Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.

2 gün önce

Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...

3 gün önce

CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...

CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...

3 gün önce