CHP İzmir'den 'Kayyum'a çağrı: Gündemden düşürün
Kamuoyunda tartışmalara neden olan Park Urla projesi için 10 yıllık kiralama yetkisi talebine, CHP İzmir İl Örgütü'nden tepki geldi. Belediye önünde yapılan basın açıklamasında, açıklamayı okuyan CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Kabasakal; "Gider ayak Urla’mızın 10 yıllık geleceğine ipotek koymaya çalışıyorlar. 02.01.2024 tarihli meclis gündeminin 22. Gündem maddesinin ivedilikle gündemden düşürülmesini tüm Urlalılar olarak talep ediyorum" dedi.
Urla Belediyesi’nin Park Urla projesi alanında yer alan taşınmazlarla ilgili aldığı ihale kararı kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor. Kum Denizi kıyısındaki bölge için 10 yıllık kiralama yetkisi talep edilmesine CHP İzmir İl Örgütü'nden büyük tepki geldi. CHP İl Örgütü, belediye binası önünde basın açıklaması düzenleyerek, mevzubahis maddenin düşürülmesi için çağrıda bulundu.
"URLA'MIZIN 10 YILLIK GELECEĞİNE İPOTEK KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Açıklamayı okuyan CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Kabasakal, “Bizler yeni yıla girmenin sevincini umudunu taşırken bu belediyeniniçinde birileri 2024’ün ilk icraatı olarak bir kiralama işine girişmişler. 4,5 yıldır yaşadığımız kayyum düzeniyle son 3 ayımız kaldı. 3 ay daha sabredip sonra belediyeyi gerçek sahibine halka, hep birlikte kavuşturacağız. Urla’da 2.kayyum döneminde, Atatürk Mahallesi'nde, Urla halkına ait olan 33 dönümlük arazi, bazı müteahhit firmalara Urla Park Projesi adı altında hangi ruhsatlar karşılığı verildiğini biliyoruz. Şimdi 3.kayyum dönemimde 3 aylık süreyi fırsat bilenler, batan geminin malları bunlar düşüncesi ile gider ayak Urla’mızın 10 yıllık geleceğine ipotek koymaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
"GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"
Kabasakal, “Sayın Gözlet, siz seçilmiş değil atanmışsınız ve Urla’mızın iradesini yansıtmıyorsunuz. Bu kararı siz değil, 3 ay sonra seçimle gelecek belediye başkanı ve meclis üyeleri vermelidir. Yani karar merci güzel Urla’mın güzel insanlarındadır. 02.01.2024 tarihli meclis gündeminin 22. Gündem maddesinin ivedilikle gündemden düşürülmesini tüm Urlalılar olarak talep ediyorum. Bu konuda Urlalıları tatmin edecek gerekli açıklama yapılmadan da belediyenin önünden ayrılmayacağımı tüm kamuoyuna bildiririm. Urla halkı, Urla’yı korumaya kararlıdır ve koruyacaktır!” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menderes CHP örgütü firesiz Yeni Parti’ye geçti
CHP Menderes İlçe Başkanı Av. Mehmet Emin Işık, 10 belediye meclis üyesi ve ilçe örgütüyle...
Başkan Tugay'dan 'YENİ Parti' açıklaması: Olumsuz...
YENİ Parti'nin açılmasının ardından gözler, CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
CHP'de tartışmalı Selçuk İlçe Başkanlığı ataması!
CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Selçuk İlçe Başkanlığı görevine atanan Ali Akyüz'ün geçmişte...
Siyaset Haberleri
TümüKılıçdaroğlu İzmir'e gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki 45 gün içerisinde İzmir'e geleceği...
Gümrükçü'nden istifa eden başkanlara mesaj: Meclis...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, CHP'den istifa eden belediye başkanları ve meclis üyelerine...
Gümrükçü'den Güç'e sert sözler: "Oyları cebine koyup...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, düzenlediği basın toplantısında CHP'deki ayrışma süreci ve...
İYİ Parti Karşıyaka'dan belediyeye 'tahliye' çıkışı:...
Yeşil-kırmızılı kulüp, belediye ekipleri tarafından Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Sinem Dedetaş'tan ilk açıklama: Aklım ve kalbim...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda dün gözaltına alınan Belediye Başkanı...
MHP'li Feti Yıldız'dan 'parti kapatma' açıklaması!
MHP'li Feti Yıldız, "Siyasi Parti Kapatma nedenlerine 'rüşvet ve yolsuzlukların odağı olmak' da...
70 yıllık CHP'li Önder Sav, istifa ettiğini açıkladı!
70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav, partisinden istifa ettiğini ifade ederek, "Maalesef...
Bayındır Belediye Başkanı Sakarsu, CHP'den istifa etti!
Bayındır Belediye Başkanı Savut Sakarsu, CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye geçti.
Özel'den milletvekillerine talimat: CHP tartışmalarından...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM)...
CHP Selçuk'ta butlana pankartlı veda: Atanmış yönetime...
CHP Efes Selçuk'ta mutlak butlan kararının ardından ilçe başkanlığına atanan yönetim bugün görevi...
