Mert DELEN/EGE’YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Mayıs ayı Olağan Toplantısı 1’inci oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, İZSU çalışma ve yatırımları ve diğer borçlar için 900 milyonluk kredi için onay istedi. AK Partili Yıldız ise önergenin önce Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi gerektiğini söyledi. Önerge ‘Acil’ kaydıyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
900 MİLYONLUK KREDİ!
Cemil Tugay, meclisten İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü yatırım ve çalışmaları için 400 milyon TL; diğer borçlar için 500 milyon TL olmak üzere toplam 900 milyon TL’lik kredi için izin istedi. Meclis üyelerinin doğrudan oylaması talep edilirken, AK Parti cephesinden Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitmesi ve bir sonraki meclis toplantısında oylamaya sunulması gerektiği savunuldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, "Bu bir borçlanma yetkisidir ancak rakam geçtiği için bunun acil kaydıyla bütçeye gitmesi gerekir. Biz bütçeye giderek cuma günü oylanmasını talep ediyoruz" dedi.
Önerge, oy birliği ile Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

AK PARTİ CEPHESİ: ÖRNEKKÖY’DE BELİRSİZLİK VAR
Kurucuları arasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu İş İnsanları Yapı Kooperatifi eliyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’de başlattığı kentsel dönüşüm projesinde inşaatların durdurulmasına ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız ve AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atamaca önerge verdi.
Önergeye ilişkin söz alan Hakan Yıldız, "En azında tarafımıza soru önergesi olarak cevap verilebilir. Belirsizlik var. Soru önergesi kapsamında değerlendirilip hızlıca cevap verilebilir" diye konuştu.
Uğur İnan Atamaca, vatandaşların mağduriyetlerine değinerek, "Bu bölgede ciddi bir mağduriyet var. Vatandaşlar tarafımıza ulaştılar. Çok ciddi bir mağduriyet söz konusu. Aynı şeyin Gaziemir ve Uzundere’de de olabileceği endişesi ile tarafımıza bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz" dedi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Cemil Tugay, olayla alakalı incelemelerin olduğunu dile getirerek, "Bu konu zaten gündemimizde. Devam eden incelemeler var. İşin hukuki ve idari olmak üzere iki ayrı boyut var. Bir tanesi Büyükşehir'in kentsel dönüşüm uygulaması çerçevesinde tapuları devralınan vatandaşın hakları. Diğer taraftan bir kooperatifle sözleşme imzalandı. O sözleşmenin içeriği önemli. Uygun görürseniz herhangi bir yorumda bulunmayayım. Görüşmeler tamamlandıktan sonra raporu size iletelim" ifadelerini kullandı.
YILDIZ: EŞREFPAŞA HASTANESİ İÇİN HAMZA DAĞ ELİNDEN GELENİ YAPACAK
AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, Eşrefpaşa Hastanesi’nin depremde hasar alan kısımlarının onarılması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamza Dağ’ın elinden gelen desteği vereceğini belirterek, "Türkiye'nin tek belediye hastanesine sahip iliz. Eşrefpaşa belediye tarafından hizmet veren tek hastane. Bu hastane İzmir depreminde hasar almıştı. Yeniden yapılması gündemdeydi. Bir süre Sağlık Bakanlığından alınan sürenin 2024 Ağustos'ta dolması gündemde. İhale talep görmediği için kamuoyunda risk oluştu. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ'ın bu konuya hassasiyetle yaklaştığını ifade etmek istiyorum. Sağlık Bakanlığı'ndaki süre uzatma konusunda üzerimize düşeni yapacağımızı başkanımız belirtmemizi istedi. Belediye iştiraklerinden herhangi birinden bir protokolle oy birliği yapabileceğimizi ya da bir ihale sürecine girecekseniz de buna da destek vereceğimizi belirtmek isteriz. Bu hastanenin orada faaliyete devam etmesini destekliyoruz. Biz bakanlık sürecini özellikle Hamza Dağ elinden gelen desteği verecek" dedi.

TUGAY: EN KISA ZAMANDA HASTANE HİZMETE BAŞLAYACAK
Tugay, Yıldız’ın Eşrefpaşa Hastanesi hakkındaki sözlerine, "Çok teşekkür ederim, bu konudaki duyarlılığınızı minnet ve taktirle karşılıyorum. Bildiğiniz üzere bu bizden önce başlatılan bir süreç. Biraz aksamalar ile belli bir noktaya gelmiş. Arkadaşlar ihaleyi hazırladılar, başvuru olmadı. Bunun gözden kaçmış bir durum olduğunu düşünüyoruz. Hastanemiz bizim için değerli, faaliyeti devam edecektir. Herkes müsterih olsun. Daha da aktif olarak, hizmet türelerinin yoğunluğunu arttıracak. Ben de bir hekimim ve mecliste hekim arkadaşlarımız var. İzmir’in bir geleneği var. İrademiz net, devam etmesini istiyoruz. Sadece sıkışmışlık hali ile bakanlıktan süre uzatımı talep ettik. Hamza Dağ’a ve il başkanlığımıza bu konuya ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. En kısa zamanda ihale yapılacak ve hastane çalışmaya başlayacak" yanıtını verdi.
ATMACA: KARAVAN OTOPARKI YETERLİ DEĞİL
Karavanlara ilişkin soru önergesi veren Uğur İnan Atmaca, "524 karavanlık hizmet veriyoruz. Bu sayının yeterli olmadığını düşünüyoruz. Karavanların düzensiz olması ne kadar kötüyse karavanda yaşayan yurttaşların ihtiyaçlarının giderilmemesi de bir o kadar kötü. Bu noktada gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Karavanlar olduğu yerde kalsın demiyoruz. Gerekli altyapı sağlandığı bir alan tesis edilsin" ifadelerini kullandı.
"KENT SORUNU HALİNE GELİYOR"
AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, "Kış ya da yaz döneminde alan tasarlanması gerekiyor. İlerleyen günlerde bu çalışmayı meclise getirirseniz biz de inceleriz. Bu bir kent sorunu haline gelmeye başladı. Sonuçta insanlar bunu satın almış durumdalar. En azından envanter tespiti yapılması gereklidir. Verdiğimiz önerge de bir soru önergesidir. Soru önergesi olarak cevap verilmesini isteriz. Her geçen gün sayı artacak çünkü yaşam biçimi haline geldi" şeklinde konuştu.
TUGAY: KARAVAN PARKLARI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ
Tugay ise önergeye ilişkin yaptığı açıklamasında, " Bazı vatandaşlarımız karavanları yaşam şekli olarak tercih ediyorlar. Ben şuna katılıyorum: Bu araçların envanterinin çıkarılması lazım. Sahipleri kimlerdir ve istekleri nedir? Şikayetçi olan insanlar artıyor. Yer sorunu büyüyor ve normal park yerlerini işgal ediyorlar. Karavanların diğer vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek ve karavan sahiplerini de mağdur etmeyecek şekilde bir çalışma yapmamız lazım. Kısa sürede çözeceğiz bu sorunu. Tekrar görüşülmesi gereken bir şey varsa da yine görüşürüz” dedi.







