Karabağlar Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Elvin Sönmez Güler’in istifa gerekçesi Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.
Ne olmuştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler belediye başkan yardımcılığından istifa etmişti. Sönmez’in istifası sonrası Başkan Kınay ile görüş ayrılığı olduğu ve bu nedenle istifa ettiği iddia edilmişti.
Başkan Helil Kınay, sosyal medya hesabından “Dostum” diyerek yapmış olduğu paylaşımla haklarında çıkan iddialara açıklık getirdi.
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay yaptığı sosyal medya paylaşımını şu sözlerle sürdürdü:
“Dostum, yol arkadaşım, sevgili Elvin Sönmez Güler ile 2024 yılı başından bu yana Karabağlar ailemiz için daha iyi bir yaşamı hayata geçirmek adına yükümüzü paylaşıyoruz.
Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve İzBB Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevleri ile birlikte omuz omuza bir yolculuk yürütüyoruz.
Dostumun İzBB Meclisi’nde görevlerinin artması nedeni ile yeni bir idari düzenlemeyle yolumuza, mücadelemize daha güçlü devam edeceğiz.
Dün olduğu gibi bugün de Karabağlar için, İzmir için, ülkemiz ve inandığımız gelecek için birlikte, omuz omuza mücadeleye devam ediyoruz.
Dostluk, dayanışma ve kararlılık ile….” İfadelerini kullandı.