BIST 100 13.885,53 %0,77 Altın 6.667,62 ₺/gr %0,11 Bitcoin $65.194 %0,65 Dolar 47,72 ₺ %0,02 Euro 55,21 ₺ %0,04 Sterlin 64,49 ₺ %0,10 Gümüş 98,48 ₺/gr %0,93 Ethereum $1.924,85 %0,57 İsviçre Frangı 59,06 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,24 ₺ %0,06 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,06 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,94 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,00
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Memur-Sen İzmir İl Başkanı'ndan 'Tepecik' açıklaması: "Ke...

Memur-Sen İzmir İl Başkanı'ndan 'Tepecik' açıklaması: "Keyfi uygulamalarla personele mobbing uygulanıyor"

Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Sağlık-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan bazı olaylar ile ilgili açıklamalarda bulundu

0Yorumlar
Memur-Sen İzmir İl Başkanı'ndan 'Tepecik' açıklaması: "Keyfi uygulamalarla personele mobbing uygulanıyor"

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanlarının hastane yönetiminin baskılarına maruz kaldığını belirten Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Sağlık-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Gençer Yılmaz, “Hastane yönetiminin haksız uygulamaları, baskı ve mobbing nedeniyle sağlık çalışanları adeta isyan eder hale geldi” dedi.

Hastanede keyfi görevlendirmeler, baskı, yer değiştirmeler yaşandığına dikkat çeken Yılmaz, konuyu Hastane Başhekimine de ilettiklerini ancak bir çözüm olmadığını vurguladı.

Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle kadın doğum ek binasında keyfi görevlendirmeler hat safhada, bu konuyu başhekimin kendisine bizzat iletmemize rağmen herhangi bir düzelme olmadı. Hala daha bazı kişilere ayrıcalıklı olarak davranılıyor. Mezuniyeti uygun olmayan ya da alanda sertifikalı hemşireler var iken sertifikasız kişiler sorumlu hemşire olarak görevlendirilmeye devam ediliyor. Şehir hastanesine yapılan görevlendirmeler ise tam bir skandal. Yenidoğan hemşireleri şehir hastanesine bahçe düzenlemesine görevlendirilirken hastanedeki yenidoğan hemşireleri fazla nöbet tutulmaya zorlanıyor. Fedakarlık adı altında insanlar eziliyor. Şehir hastanesinin açılışı bahane edilerek keyfi birim değişikliklerinin yapılıyor,  sorumlu hemşirelere bile nöbet yazılmaya çalışılıyor. Sağlık çalışanları, yaşananların CİMER'e bildirildiğini ancak CİMER'den başhekimliğe gönderilen şikayet dilekçesinden hiçbir sonuç elde edemediklerini söylüyor. Başhekim yardımcılarının ise şikayet eden çalışanlara 'Bir daha şikayette bulunmayacaksınız'  dediği ve bir anlamda mobbing uygulandığı iddia ediliyor.”

TIBBİ SEKRETERLERE AYRI MESAİ UYGULAMASI…

Hastanede tıbbi sekreterlere yönelik mesai uygulaması başlatıldığını ifade eden Yılmaz, “Hastanede akla ziyan uygulamaları maalesef devam ediyor. Dün verilen yazılı bir talimat ile Sadece tıbbi sekreterlere yönelik bir mesai uygulaması başlatılmış. Doktorundan hemşiresine temizlik elemanından güvenliğe bütün personel için çalışma saatleri 16.00 olarak uygulanırken sadece tıbbi sekreterler 17.00 ye kadar beklemesi istenmiş. Bu tam anlamı ile bir meslek grubuna dönük olarak yapılan baskı ve mobbingdir. Daha önce de aynı meslek gurubuna dönük olarak kıyafet dayatılması yapıldı. Engelli personellere bile kıyafet konusunda baskı yapıldı. Şehir hastanesi açılacak diye sabrettik. Fakat bıçak kemiğe dayandı. Biz tıbbi sekreter arkadaşlarımızın yanındayız. Bu haksız ve hukuksuz uygulamanın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Poliklinikte hekim arkadaşını çalıştıramayan başhekimin gücü Tıbbi sekretere yetiyor anlaşılan. Sağlık sen olarak üyemiz olsun ya da olmasın hakkında tutanak tutulan ya da cezai işlem başlatılan bütün tıbbi sekreter arkadaşlarımıza hukuki destek vereceğiz ve onlara sahip çıkacağız. Hastanenin kurumsal sosyal medya hesabından özel paylaşımlarını yaparak reklam yapacağını düşünenler yanılıyorlar. Biz inanıyoruz ki bu durum şehir hastanesinin açılması ile birlikte düzelecektir. Biz liyakatsiz yöneticilerin buralarda olmasından duyduğumuz rahatsızlığı her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Hiç kimse sağlık çalışanlarının emeğinin üzerine kendi kariyer planını inşa edemez” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Süreç yasasında kritik aşama: Teklif Genel Kurul yolunda

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Adalet...

22 saat önce

Kaya’dan İzmir’de ulaşım tepkisi: “Belediyecilik...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de toplu taşıma sisteminde yaşanan teknik...

1 gün önce

Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 03.42'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem,...

1 gün önce

Buca Metrosu'nda sona doğru

İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor. 765 milyon Euro bütçeli Buca...

1 gün önce

Elektrik Fabrikası arazisinde 20 katlık yapılaşmanın önü...

İzmir’in Konak ilçesinde Tarihi Elektrik Fabrikası’nın da bulunduğu Umurbey Mahallesi’ndeki 3...

1 gün önce

YENİ Parti Manisa İl Başkanı Özalper tutuklandı!

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yürütülen soruşturmada çıkarıldığı nöbetçi Sulh...

1 gün önce

CHP - YENİ Parti arasında 'Whatsapp' krizi: Cemil Tugay...

CHP'den istifa etmesinin ardından yoluna bağımsız devam edeceğini dile getiren İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

Teğmenlerin komutanı Topsakal emekliliğe sevk edildi!

Kara Harp Okulu’ndaki kılıç çatma soruşturması kapsamında TSK’den ihraç edilen, açtığı davayı...

2 gün önce

Gazze'de can kaybı 73 bine yükseldi!

İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını...

2 gün önce

İZENERJİ'den 968 milyonluk 'alışveriş kartı' ihalesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZENERJİ’nin yaklaşık 12 bin çalışanını kapsayan...

2 gün önce

Karabağlar Meclisi'nde komisyonlar yeniden şekillendi

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı...

2 gün önce

İzmir İtfaiyesi’ne 13,5 milyon Euro’luk teknoloji yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, iklim kriziyle artan yangın risklerine karşı itfaiye teşkilatını...

2 gün önce