İZBETON'a 2 milyon TL'lik sermaye artırımı gündemde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın Birinci Birleşimi, Meclis Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında İZBETON'a sermaye artışı, İZSU'ya 24 parselin bedelsiz tahsisi görüşüldü.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın Birinci Birleşimi, Meclis Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır yönetiminde gerçekleştirildi.
İZBETON'A SERMAYE ARTIMI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan İZBETON A.Ş.’de gerçekleştirilen sermaye artışında belediyenin payını koruyabilmesi amacıyla yaklaşık 1 milyar 975 milyon TL’lik rüçhan hakkını kullanması meclis gündeminde tartışıldı.
İlgili önerge acil kaydıyla komisyona sevk edildi.
İZELMAN'IN VERGİ BORCUNA KARŞI 10 ARAÇ DEVREDİLECEK
İZELMAN vergi borcuna karşılık 10 adet Renault Zoe marka elektrikli aracı belediyeye devredecek.
Hazırlanan önergeye göre, Vergi Dairesi tarafından yapılan değerlendirmede söz konusu araçların toplam değeri 10 milyon 595 bin TL olarak tespit edildi. Mevzuat gereği bu tutarın yüzde 10 fazlasıyla birlikte 11 milyon 654 bin 500 TL’nin bir ay içinde yatırılması istendi.
İlgili önerge Hukuk ve bütçe komisyonuna sevk edildi.
MENEMEN'DE BİNA YÜKSEKLİĞİ 8 KATTAN 12 KATA KADAR YÜKSELTİLEBİLECEK
Menemen’de bazı parsellerde yapı yüksekliğinin artırılmasına ilişkin imar planı değişikliği meclis gündemindeydi. Düzenlemeye göre belirli koşulları sağlayan parsellerde bina yüksekliği 8 kattan 12 kata kadar yükseltilebilecek.
İlgili önerge İmar ve Bayındırlık komisyonuna sevk edildi.
İZSU'YA BEDELSİZ PARSEL TAHSİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Buca’daki 24 parselin, içme suyu tesislerinin kurulması için İZSU Genel Müdürlüğü’ne 25 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsis edilmesi komisyonlar tarafından uygun bulundu.
BAŞKAN TUGAY'A 100 MİLYON TL'LİK YETKİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN A.Ş.’nin işçilik alacakları ve devam eden icra süreçlerine yönelik belediye meclisinden yetki talep etmeye hazırlanıyor.
Tugay’ın, 100 milyon TL’ye kadar banka teminatı sağlanabilmesi amacıyla meclise önerge sunacağı aktarıldı. İZBAN A.Ş.’de görev yapan temizlik ve güvenlik personeliyle ilgili işçilik alacaklarına ilişkin açılan davalar sonucunda bazı mahkeme kararları alınmış, bu kararlar sonrasında icra takipleri başlatılmıştı.
Fakat söz konusu dosyaların istinaf sürecinde olmasından dolayı, icra işlemlerinin bu süreç tamamlanana kadar durdurulabilmesi için banka teminat mektubu kullanması gerekiyor.
Bu kapsamda Türkiye Vakıflar Bankası nezdinde İZBAN A.Ş. için 100 milyon TL’lik teminat limiti alındı.
Söz konusu limitin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketteki yüzde 47’lik ortaklık payı oranında kefaleti ile kullanılması amaçlanıyor.
Başkan Tugay’ın meclisten talep edeceği yetki kapsamında; kredinin kullanımı, gerekli sözleşme ve taahhütnamelerin imzalanması, protokollerin hazırlanmasına ilişkin banka ve ilgili resmi kurumlarla gerçekleşecek işlemler için belediye başkanına yetki verileceği öngörülüyor. Komisyona gönderilen ilişkili madde komisyonda oy birliği ile onaylandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Otopark tartışmasına Başkanvekili Yıldır'dan açıklama!
İzBB Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci birleşimi Zafer Levent Yıldır yönetiminde gerçekleşti.
Yıldır'dan 'çöp tesisi' alanına 'TOKİ' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yamanlar'da planlanan çöp tesisi alanına ilişkin dikkat...
İzBB Meclisi'nde tartışma yaratan karar: AKP'den...
İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi, İzBB...
Güncel Haberleri
TümüEren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
Aşka işaret diliyle 'evet' dediler
İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...
Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi
Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...
Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!
Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...
Bakanlıktan restoran ve kafelere uyarı: Listede olmayan...
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin alışveriş ve hizmet alma süreçlerinde karşılaşabilecekleri...
TOKİ'den Çeşme ve Menemen'de 573 milyonluk satış!
TOKİ, 12-13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği müzayedede Türkiye genelinde 741 arsayı...
Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!
Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik gerçekleştirilen itiraz mahkeme tarafından...
