Başıboş sokak hayvanları için 52,6 milyonluk ihale!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanların yakalanması, nakli ve tedavisi için 52,6 milyon liralık sözleşmeye imza attı. Yılsonuna kadar sürecek çalışmalarda köpekler belediyenin belirlediği merkezlere götürülürken, kediler tedavileri sonrasında alındıkları bölgelere bırakılacak. İhalenin sonucuna ise iki ayrı itiraz geldi.
Sokak köpeklerinin toplanmasına ilişkin tartışmalar devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nün, "2026 Yılı İzmir İl Sınırları İçerisinde Sahipsiz Hayvanların Yakalama, Nakil ve Tedavi Hizmeti" kapsamında gerçekleştirdiği hizmet alımı ihalesi tamamlandı.
Ege'de Sonsöz'ün haberine göre, Yaklaşık maliyeti 54 milyon 200 bin 479 lira 52 kuruş olarak hesaplanan ihalede imzalar atıldı.
İhaleyi, 52 milyon 654 bin 240 TL bedelle ASYA F Medikal Hijyen Ürünleri İnşaat Soğutma Isıtma Sistemleri ve Yedek Parçaları Temizlik Malzemeleri Gıda Mobilya İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirket aldı.
İhale için 6 teklif verilirken tek geçerli teklif ASYA F isimli şirketin oldu. Merkezi İzmir Konak’ta bulunan şirket Arzu Önen isimli şâhısa ait.
Teknik şartnameye göre hizmet kapsamında 31 personel istihdam edilecek. Ekipte 1 veteriner hekim, 10 veteriner teknikeri, 10 şoför ve 10 hayvan bakıcısı görev alacak.
Söz konusu hizmet kapsamında İzmir il sınırları içerisindeki sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların yakalanması, nakledilmesi ve tedavi süreçleri yürütüleceği ifade edildi. İhale dosyasında yer alan bilgilere göre, yakalanan köpekler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği adreslere teslim edilecekken kediler ise alındığı alana bırakılacak.
İhale dokümanına göre iş, 22 Haziran 2026'da başlayıp 31 Aralık 2026'ya kadar devam edecek.
İHALE SONUCUNA İKİ İTİRAZ
Öte yandan teklifleri geçersiz sayılan iş insanı Halil Çalık ile Tunç Kurumsal isimli şirket ihaleyle ilgili itirazlarını Kamu İhale Kurumu’na iletti.
ÇİFTÇİ: YÜZDE 88’İ TOPLANDI
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, katıldığı bir TV kanalında, sokakta yaşayan köpeklerle ilgili “Şu anda tüm Türkiye'de sokak hayvanlarının yüzde 88'i toplanmış durumda. Yüzde 12'lik bir oran var hedefimizde. Bu senenin sonuna kadar bütün sokak hayvanlarını toplamak, sokaklarımızı daha güvenli hale getirmek, çocuklarımız rahatlıkla parka gitsinler, yaşlılarımız camiye gitsinler, kadınlarımız sokaklarda rahatlıkla dolaşabilsin diye sene sonuna kadar bu problemi de çözmüş olacağız. Hayvanları da barınaklara almak suretiyle onların orada beslenmelerini, tedavilerini yapıyoruz, sahiplendirmelerini yapıyoruz. Onları da güvenli ortamlarda tutuyoruz. Hem insanımızın güvenliği hem de hayvan refahı için bulunmuş en güzel çözümlerden birisi” demişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hazine'den onay çıkmadı, 4 milyar liralık ihale iptal...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tramvay hatlarında kullanmak için almak istediği hatta...
Ulaşım Komisyonu'ndan 650 servis için oy birliği: Gözler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 650 yeni servis aracı için hazırladığı ihale önergesi, Ulaşım...
Balatçık'ın altyapısı 350 milyon liralık yatırımla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Çiğli Balatçık Mahallesi'nde sürdürdüğü 350...
Güncel Haberleri
TümüEren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
Aşka işaret diliyle 'evet' dediler
İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...
Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi
Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...
Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!
Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...
Bakanlıktan restoran ve kafelere uyarı: Listede olmayan...
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin alışveriş ve hizmet alma süreçlerinde karşılaşabilecekleri...
TOKİ'den Çeşme ve Menemen'de 573 milyonluk satış!
TOKİ, 12-13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği müzayedede Türkiye genelinde 741 arsayı...
Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!
Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik gerçekleştirilen itiraz mahkeme tarafından...
