Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin belediyedeki Sosyal İşler Müdürlüğü’nde incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi. Operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Gözaltına alınanlar arasında Tepebaşı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ö.E. ile belediye başkan yardımcıları S.Y. ve B.Ç.’nin de bulunduğu iddia edildi.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “zincirleme suretiyle nitelikli zimmet”, “evrakta sahtecilik”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamaları kapsamında soruşturma yürütüldüğü bildirildi.
60 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Başsavcılık açıklamasında; MASAK, Vergi Denetim Kurulu, bilirkişi, müfettiş ve emniyet raporları doğrultusunda bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığının tespit edildiği belirtildi. Özellikle Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün doğrudan temin yöntemiyle yaptığı mal ve hizmet alımlarında sahte teklif mektupları düzenlendiği, gerçeğe aykırı faturalarla haksız kazanç elde edildiğinin değerlendirildiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, soruşturma kapsamında şüphelilere ve şirketlere ait mal varlıklarına el konulduğu, 33’ü belediye çalışanı olmak üzere toplam 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği duyuruldu.









