Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi acil servisinde görevli Doktor İrem Sarıkaya hastane içinde iki kadının şiddetine maruz kaldı. Doktorun darp edildiği anların kamera kayıtları orta çıktı. Görüntülerde genç doktoru darp eden Yağmur A.'nın (20), Sarıkaya'nın saçını çekerek kopardığı anlar ve düşürmesi görüntülendi.
Geçtiğimiz yıl 15 Ekim'de yaşanan olay Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi acil servisinde meydana gelmişti. Hastanenin acil servisinde çalışan doktor İrem Sarıkaya ile hastaneye gelen Sinem C. (23) ve Yağmur A. arasında tartışma çıkmış ve doktorun 'beyaz kod' bildirimi sonucu 2 kişi, doktora saldırmıştı.
Doktorun saçı çekilerek kopartılan ve darp eden kadınlar hastaneye gelen polis ekipleri, Sinem C. ile Yağmur A.'yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen şüphelilerden Yağmur A. tutuklandı, Sinem C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Saldırgan ilk duruşmada serbest kaldı
Olayın ardından başlatılan soruşturma tamamlandı. Yağmur A. hakkında 'Sağlık çalışanı kadın karşı basit yaralama, hakaret ve tehdit', Sinem C. hakkında ise 'Sağlık çalışanına karşı alenen hakaret ve tehdit' suçlarından dava açıldı.
Yağmur A. ve Sinem C.'nin yargılanmalarına İzmir 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Geçen kasımda görülen ilk duruşmada sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları reddetti. Yağmur A. tahliye edilirken, Sinem C.'nin de adli kontrol şartı kaldırıldı.