CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, parti vizyonu ve yereldeki güçlü duruşun şahsi görüşlerin üzerinde olduğu vurgulanarak, Kılbey’in son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Açıklamada, yeni yönetim süreciyle ilgili bilgilendirmenin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.
“Partimden değil görevimden istifa ettim”
Ahmet Kılbey ise yaptığı açıklamada CHP’den istifa etmediğini, yalnızca ilçe başkanlığı görevini bıraktığını söyledi. Partisine ve genel başkanına zarar verecek bir adım atmayacağını belirten Kılbey, uzun yıllardır CHP üyesi olduğunu ve siyasi mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.
Ne olmuştu?
Muğla Valiliği, Milas’ın Menteş Mahallesi’nde Kılbey’e ait olduğu öne sürülen arazide zeytin ağaçlarının kesildiğine ilişkin görüntülerin basına yansımasının ardından inceleme başlatıldığını duyurmuştu





