Tutuklu bulunduğu süre içerisinde hastalığının ilerlediği ifade edilen Mehmet Murat Çalık’ın, kendi doktoruna tedavi olma talebinin kabul edilmediği, sağlık durumu uygun olmamasına rağmen defalarca hastaneye götürülüp yeniden cezaevine sevk edildiği belirtildi. Çağatay Güç, bu süreçte Çalık ailesine destek vermek amacıyla İzmir’de bulunan anne Gülseren Çalık ile ablalar Yeşim Koçhan ve Sevim Koçhan’ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Güç, Murat Çalık’ın yalnız olmadığını vurgulayarak, “Murat başkanımızın çok büyük bir ailesi var. Biz tüm İzmir örgütü olarak kendisini ailemizden biri, babamız, abimiz, kardeşimiz gibi görüyoruz. Çalık ailesinin her ferdini de kendi ailemizden ayırmıyoruz. Başkanımızın bu tutsaklıktan kurtulması ve ihtiyacı olan sağlık koşullarında tedaviye kavuşması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Annesini, eşini, kardeşlerini ve evlatlarını asla yalnız bırakmayacağız” dedi.
Güç, Murat Çalık’ın tutukluluğuna sert sözlerle tepki göstererek, mevcut durumun artık tutukluluk değil işkence olduğunu savundu. “Belediye başkanımızın derhal tahliye edilmesini istiyoruz” diyen Güç, yaşanan süreci insanlık dışı olarak nitelendirdi.
Açıklamasında sert ifadeler kullanan Güç, “Savaşta bile insanın düşmanına yapmayacağı eziyet Murat Başkanımıza yapılıyor. Bir insanın sağlığı, hatta hayatı söz konusuyken siyasi kimliği nedeniyle maruz bırakıldığı bu ayrımcılığı ve eziyeti anlamak mümkün değil. Bu baskıcı anlayış sadece haksız yere tutuklanan başkanlarımızı değil, ailelerini, sevenlerini ve ülkeyi de ağır bir psikolojiye sürüklüyor” ifadelerini kullandı.
Murat Çalık’ın suçsuz olduğunu savunduklarını belirten Güç, asıl meselenin başkanın sağlık durumu olduğuna dikkat çekerek, “Hayatının tehlikede olduğunu görüyoruz ve bu nedenle derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Vicdan da hukuk da bunu gerektiriyor. Vicdanları sızlatan, hukuku ve adaleti hiçe sayan bu inat ve kin artık son bulmalı. Belediye başkanımıza yapılan bu zulme son verilmeli” dedi.









