Birlik Sağlık-Sen İl Başkanı Mahmut Oğuz’un açıklamasına göre, 1 Ocak 2026 itibarıyla Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personelin akşam 20.00 ile sabah 08.00 saatleri arasındaki çalışmalarına %10 artırımlı gece mesaisi ödemesi uygulanmaya başlandı. Kamu hastanelerinde sistemin devreye alındığı ifade edilirken, 112 Acil Sağlık Hizmetleri için il sağlık müdürlüklerine gerekli ödeme talimatının gönderilmediği ileri sürüldü.
Bu nedenle 112 çalışanlarının üç aydır gece mesaisi farkı alamadığı belirtilirken, durumun personel arasında adaletsizliğe yol açtığı ve çalışma barışını olumsuz etkilediği kaydedildi.
Sendika, Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak gerekli talimat yazılarının ivedilikle il müdürlüklerine gönderilmesini ve mağduriyetin giderilmesini talep etti. Ayrıca enflasyon ortamında sağlık çalışanlarının ekonomik olarak zorlandığı vurgulandı.









