ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Egemenlik Binası’nda bulunan başkanlık koltuğunu İzmir Çocuk Meclisi Sözcüsü Derin Taş’a devretti.
“BU BAYRAM, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİN TEMİNATI OLDUĞUNU SİMGELER”
Başkanlık makamında konuşma yapan Taş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece bir bayram değil bizim cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, milli egemenliğimizin ilan edildiği önemli ve şanlı bir gündür. Bu bayramı değerli ve özel kılan nedenlerden biri de dünyada çocuklara adanan ilk ve tek bayram olmasıdır. Ayrıca bu bayram bizim geçmiş özgürlük mücadelelerimizi ve çocuklarımızın geleceğin teminatı olduğunu simgeler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de geleceğin bizlerin elinde şekilleneceğine ve bizlerin yarının büyükleri olduğuna inanmış ve bu bayramı bizlere armağan etmiştir. İzmir Çocuk Meclisi’nde görev yapmak benim için ilham kaynağı ve deneyim oldu. Fikirlerimi orada beyan etmek geleceğin benim olduğuna inandırdı. Bizim fikirlerimize değer verdiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“GERİ DÖNÜŞÜM VE DOĞA İÇİN OKULLARDA DAHA FAZLA ÇALIŞAMALAR YAPILABİLİR”
Tugay, Derin Taş’ın başkan koltuğunda olduğu 23 Nisan’da İzmir ile ilgili kararlar verebileceğinin de altını çizdi. Almak istediği kararlardan birkaçını paylaşan Taş, “Geri dönüşüm ve doğa için okullarda seminerler düzenlenerek daha fazla çalışmalar yapılabilir. Bilinçlendirmeler yapılabilir. Birçok okulda da öğrenci sayısı fazla, bu da ders verimliliğinin azalmasına neden oluyor. Okullar yapılarak sınıftaki öğrenci sayısının azaltılması, verimliliğin artmasına sebep olacak. Bu da nitelikli insanların sayısını arttıracak” ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLAR OYUN HAKLARINI KISITLI KULLANIYORLAR”
Tugay’ın “Eğitim gördüğün okul için yapmak istediğin bir şey var mı?” sorusunu yöneltmesi üzerine Taş, “Okulumun bahçesinde sakatlanmalar, yaralanmalar oluyor. Çocuklar oyun haklarını kısıtlı kullanıyorlar. Bu yüzden bahçemizin güzelleştirilmesini istiyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ramazan Tezcan’a bu talebi ileten Tugay, bu sorunun giderileceği sözünü verdi.
“YILIN HER GÜNÜ ÇOCUKLARIMIZIN BİZLER İÇİN DEĞERLİ OLDUĞUNU HATIRLAYARAK…”
23 Nisan’da koltuğunu İzmir Çocuk Meclisi Sözcüsü Derin Taş’a koltuğunu devreden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bir baba olarak da çocuklara duyduğum sevgi, toplum da her karşılaştığımızda onların ihtiyaçları üzerinden yapmayı planladığımız her şey bizler için özel görevler. Atatürk’ün bugünü çocuklara bayram olarak armağan etmesinin anlamını biliyoruz anlıyoruz. Bugün değil yılın her günü çocuklarımızın bizler için çok değerli olduğunu hatırlayarak çalışmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.







