Belediye çalışanlarının Bornova'yı daha güzel bir kent haline getirmek için büyük sorumluluğu taşıdığını ifade eden Eşki, "Yılgınlık yok, küskünlük yok, mücadeleye devam! Biz kazanacağız!" kararlılığını ortaya koydu. DİSK Genel İş 7 No'lu Şube Başkanı Uğur Nazlıoğlu, sadece ekonomik değil, demokratik haklar için direnmesi gerektiğini söyledi.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Ramazan Bayramı öncesinde belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek bayramlaştı. Temizlik İşleri Şantiyesi'nde başlayan buluşma, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiyelerinde devam etti. Programın son durağı ise Nevzat Kavalar Kültür Merkezi oldu. Bayramlaşmalara DİSK Genel İş 7 No'lu Şube Başkanı Uğur Nazlıoğlu da katıldı.
“Bu bayram benim için karalı bayram”
Ömer Eşki, yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara ve baskılara dikkat ederek, bu bayramın kendisi için buruk geçtiği şu sözlerle vurguladı: “Benim memleketimde bir cenazeden sonra gelen ilk bayrama 'karalı bayram' denir.
Yaşanan hukuksuzlukların artık sadece insanlar değil, umutlarını da hedefe ulaştığı Eşki, bu durumun kendiliğinden derinden sona ermesini söyleyen Başkan Eşki, "İnsanların tutuklanmasına, yargılanmadan hapiste yırtılmana alışmıştık ama umudumuzun tutuklanmasına, seçme ve özgürlüğümüzün sona ermesine alışkın yoktuk. Bu bize çok ağır bir travma yaşattı" diye konuştu.
“Bornova'nın sokakları size emanet”
Konuşmasında belediye çalışanlarının emeklerine vurgu yapan Başkan Eşki, Bornova'nın daha temiz ve yaşanabilir bir kent olması için herkesin daha çok çalışması belirtildi, “Bayrama daha temiz bir Bornova ile girebilmemiz için, insanların bayramı evlerinden çıktıklarında coşkuyla beklenenleri bir çevre yaratmamız gerekiyor. Yaptıklarınızla Bornova'ya çok şey katıyorsunuz ama yetersiz kalıyoruz, daha fazlasını yapmalıyız” dedi.
Bir Kemalist olarak teşekkür ederiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün en zor şeylerden bile mücadeleden vazgeçmediğini hatırlatarak, "Her çukuru dolduracağız, onun bozuk yolunu asfalt atacağız, onu kaldırımı düzelteceğiz, onu ektiğimiz ağacı ışıklandıracağız. İnsanlara diyeceğiz ki bir desteklediğimiz karanlık var!" tasarruf kullanıldı.
Mücadelenin kararlılıkla kalkması gerektiğini vurgulayan Eşki, "Zulme karşı ona darbede daha güçlü olacağız. Yılgınlık yok, küskünlük yok. Mücadeleye devam! Biz kazanacağız!" konuşarak konuşmasını tamamladım.
DİSK'ten dayanışma mesajı: “Demokrasi işçisinin ekmeğidir”
DİSK Genel İş 7 No'lu Şube Başkanı Uğur Nazlıoğlu ise Türkiye'de yaşanan hukuksuzluklara dikkat edilerek, sadece ekonomik değil, demokratik haklar için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi: "Bugün çalışmalarımıze, aşımıza, puanlılarımıza müdahale ediliyor. Ama biz işçiler olarak çalışıyoruz ki: Demokrasi işçisinin ekmeğidir ve kırılmamıza sahip çıkıyoruz!"
Nazlıoğlu, baskılara ve hukuksuzluklara karşı direnişin boyutlarına göre “Biz kazanacağız, biz kazanacağız, biz kazanacağız!” sonuçta.