Mehmet Sait Başdaş, partisinin Konak ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Batur'un hükümetin Konak'a verdiği destekleri görmezden geldiğini, yerel yönetimde güç olmanın ve manipülasyon yapabilmenin verdiği imkanlarla gerçeği yok saydığını savundu.
Batur'un basına verdiği demeçlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu öne süren Başdaş, "Sayın Başkan, Cumhurbaşkanlığının yerel yönetim yardım fonlarının iktidar belediyelerine gittiğini savunuyor. Hatta, 'Yukarıdan yağmur yağsa branda çekecekler' diyor. Buradan başkana soruyoruz. Hükümete hangi projeyi sundunuz da destek vermedik? Buyursun gelsin, yapmak istedikleri ne varsa hep beraber yapalım. İlk günden beri söylüyoruz. Konak başkana 5 gömlek fazla geldi. Yapamayacağını anlayınca 'yerim dar oynayamam' bahanesine sığınıyor kendince." diye konuştu.
Hükümetin İller Bankası’ndan belediyelere düşen payı düzenli olarak aktardığının altını çizerek, “Bugün İller Bankası’ndan her ay düzenli olarak AK Partili belediyelere ne aktarılıyorsa CHP’li belediyeler de hak ettiğini alıyor. En son ocak ayında kendi ifadesi ile 19 milyon TL destek almıştır. Yıllardır belediye başkanlığı yaptığına göre İller Bankası’ndan hükümetimizden önce bu kadar düzenli ödeme görmüş müdür?” sözlerine yer verdi.
Hükümetin destek verdiği projeleri Konak Belediyesi’nin sitesinde de görmenin mümkün olduğunu kaydeden Başdaş, şöyle konuştu:
“Konak belediyesi internet sitesinde de bunlar detaylı olarak yazıyor. Ama Başkan herhalde kendi web sitesinden bile haberi yok. Çünkü aklı sürekli Büyükşehir’e nasıl aday oluruma çalışıyor. Destek aldığı iki projeyle örnek vereyim; Yemişçizade (Alanyalı) Konağı restorasyonu projesini katıldığı bir TV programında Büyükşehir’le ortak yaptığını söylemekte. Aklı Konak’ta olmadığı için sanırım unutuyor. Burası için valilik 3 milyon 288 bin 308 TL destek verdi. İkizevler Restorasyonu projesinde ise valilik tarafından 1 milyon 680 bin 179 TL destek verildi. Hani destek alamıyordunuz?” dedi
"CHP'li belediyeler kendi içlerindeki problemleri Hükümeti suçlayarak örtmeye kalkmasın. Şu ana kadar Konak için hayati önem taşıyan birçok proje Büyükşehir'den döndü. Bu projelerin Konak Belediyesi'ne açtığı zarar yaklaşık 500 milyon lira. Sayın Batur'un Tunç Soyer ile olan rekabeti bize zarar veriyor. İş bilmezliklerinin bedelini bize fatura etmeden önce kendi iç meselelerini çözsünler onların şahsi ikballeri yüzünden şehrimiz heba oluyor. Buradan sayın Batur'a soruyorum Konak'ın yüzde 75'inde doğal gaz yok. Bunun sebebi 33 yıldır Konak'ı yöneten zihniyetiniz. Sizin yüzünüzden 21. yüzyılda Konak hava kirliği ile gündemde. Siz bile Konak'ta ikamet etmiyorsunuz. Artık halkımız hizmet bekliyor sizden boş laf değil."
Başkan Başdaş Konak’ta hizmet adına önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
“Konak’ta Alsancak ve Göztepe stadyumlarını bitirdik. Çok yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığımız Alsancak’ta bulunan eski TEKEL binalarına proje edilen kültür merkezinin açılışını yapacağız. İlçemizde yapımı devam eden 7 okulumuz var. Eylül ayında teslim ediyoruz. İhalesi yapılan 9 okulumuz var. Yapımı tamamlanan Barbaros Hayrettin İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu var. Ayrıca 5 halı sahayı tamamladık ve şu anda hizmette. Ayrıca bu halı sahalarda belediyenin yaptığı gibi kimseden zorla para talep etmeden tüm sporcularımız faydalanıyor. Bu okulların ve tesislerin yapıldığı her mahalle ve semt daha refah ve yaşanılır hale geliyor. Bizim hükümet olarak daha sayısız yaptığımız hizmetler var. Onlardan da kendi başlarına ne yaptıklarını söylemelerini bekliyoruz.”









