Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı’nın, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikler, getirdiği yeni kurallara karşı tepkilerini sürdürüyor.
Daha önce de üç gün greve giden aile hekimleri, bakanlığın yeni düzenlemeden geri adım atmaması üzerine, 2-6 Aralık tarihlerinde toplam 5 gün sürecek iş bırakma eylemine gidiyor.
EYLEM TAKVİMİ
Bugün başlayacak olan eylem ve iş bırakma kapsamında İzmir Sağlık Platformu üyeleri olan meslek örgütleri saat 12.30’da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.
Sağlık örgütleri 3 Aralık Salı günü yine saat 12:30’da İzmir Tabip Odası’nda buluşup ‘Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği’ başlıklı konferans yapılacak.
4 Aralık Çarşamba günü ise hekimler ve sağlık çalışanları Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde broşür dağıtacak.
5 Aralık Perşembe günü hekimler beyaz önlüklerle Konak Vapur İskelesi’nde Bostanlı’ya geçecekler.
Hekimler, eylemin son günü 6 Aralık Cuma saat 12:30’da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde siyah çelenk bırakacaklar.