Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu Kemalpaşa’da toplandı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ''Başka Bir Eğitim Mümkün'' vizyonu doğrultusunda başlatılan, İzmir Yerel Yönetimler Eğitim Kurulu toplantısının ikincisi Kemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ile 25 belediyeden belediye başkanları, başkan yardımcıları ve bürokratları katılım sağladı. Depremzedelere yönelik eğitim faaliyetlerinin planlamasının gerçekleştirildiği toplantıda açılış konuşması gerçekleştiren Genel Sekreter Barış Karcı yoğun katılım dolayısıyla teşekkürlerini iletirken, İzmir’e deprem sonrası gelen vatandaşların bir an önce sosyal ve psikolojik olarak desteklenmesini amaç edindiklerini ifade etti.

‘EĞİTİM İYİLEŞTİRİR’
Eğitim hayatın kendisidir anlayışından hareketle ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den aldıkları büyük destekle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Ayketin Sözen, ‘’ İlkini 16 ocak günü Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediğimiz Eğitim Kurulu Toplantısı’nın ikincisi için bugün Kemalpaşa’dayız. İlk olarak burayı seçmemizin nedeni Kemalpaşa Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı’nın eğitimci kimliği ve eğitime verdiği önemi bilmemizden kaynaklanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Kemalpaşa’yı eğitim alanında öne çıkan ilçelerimiz arasında görüyoruz. Buradan aldığımız güç ile diğer ilçelerimizde de geniş katılımlı ve önemli adımların atıldığı toplantılar organize edeceğimizi düşünüyorum. Bugün katılım sağlayan 25 belediyemiz ile kentimize deprem bölgesinden gelen vatandaşlara eğitim desteği verilmesine yönelik görüş ve öneriler değerlendirildi. Bu toplantı ile geleceğe dair umut veren adımlar atıldığına inanıyorum.’’dedi.
‘İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK’
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın sağlık sorunları sebebiyle katılamadığı toplantıda belediyeyi temsilen ev sahipliği gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahçıoğlu Altıntoz konuşmasında, ‘’ Bu değerli çalışma ve saygıdeğer isimler ile gerçekleştirilen organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Başkanımız rahatsızlığı dolayısıyla aramızda olamadı ancak selam ve sevgilerini iletiyor. Kemalpaşa Belediyesi olarak depremi duyduğumuz andan beri kafamızın içinde hep aynı iki soru dönüyor: Bundan sonra ne olacak? Biz ne yapabiliriz? Son üç senedir yaşadığımız doğal felaketler karşısındaki genel tutumlarımız düşünüldüğünde felaket ve sonrasında dayanışma örneği, yaşıyoruz tekrar tekrar. Bu döngüye hapsolmuş durumdayız. Yine, yerel yönetimler olarak yaraya merhem olmak isteği ile elimizden gelenleri dayanışarak yapmaya çalışıyoruz. Kemalpaşa halkı ile birlikte muazzam bir dayanışma örneği sergilediğimiz kampanya ile bölgeye 19 tır malzeme gönderdik. Geldiğimiz noktada çalışmalarımızı ilçemize gelmeye başlayan depremzedelerimizin eksiklerinin giderilmesi konusunda yoğunlaştırdık. Bugün gerçekleştirilen ve çok önemli olduğunu düşündüğümüz toplantı ile kazandığımız vizyon ve işbirliği eminim tüm İzmir’in bu konuda elini güçlendirecektir. Depremzedelerin ve okul çağındaki çocuklarımızın yaşadıkları travmaları atlatmaları ve eğitim alanında eksik kalmamaları adına imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.’’ dedi.

KİMLER KATILDI ?
Buluşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, İBB İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahsen Düşenkalkan, İBB Sağlık İşleri Daire Başkanı Sertaç Dölek, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürü Tuğba Kılıçkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen, İzelman Anaokulları Müdürü Eda Kaygusuz, İzenerji Proje Sorumlusu Berkay Yılmaz, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, ilçe belediye başkan yardımcıları ve belediye bürokratları yer aldı. Bir sonraki toplantı 21 mart günü Torbalı’da düzenlenecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tunç Soyer, tutukluluk incelemesini protesto etti: SEGBİS...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik kooperatif soruşturması kapsamında tutuklu bulunan önceki...
Bornova’da geleceğe yeşil dönüşüm
Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme vizyonu doğrultusunda tarihi bir adım...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
Yerel Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...
Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi
Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...
'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...
Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...
