BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Yamanlar Dağı'ndaki yaban hayatı koruma altında!

Yamanlar Dağı'ndaki yaban hayatı koruma altında!

Karşıyaka Belediyesi, sürdürülebilir hayat vizyonuyla gerçekleştirdiği projelerle kentin ekolojik yapısına katkı sunmaya devam ediyor. Karşıyaka Belediyesi ve Ekolojik Denge Derneği arasında imzalanan protokol ile Yamanlar Dağı’nda yaban hayatı fotokapanlarla izlenecek, endemik bitki türleri yetiştirilerek bölgeye yayılacak.

0Yorumlar
Yamanlar Dağı'ndaki yaban hayatı koruma altında!

Karşıyaka’nın iklim dirençliliğini artıracak çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Yamanlar Dağı’nın yaban hayatı ve endemik türlerini korumak üzere yeni bir projeye imza attı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Ekolojik Denge Derneği Başkanı Tolga Çalışkanelli’nin imzaladığı protokol kapsamında, Yamanlar bölgesinin ekolojik dengesini sürdürülebilir bir yöntemle korumak ve geliştirmek hedefleniyor.

YAMANLAR BÖLGESİNİ KORUYACAĞIZ

Yamanlar bölgesinde canlı varlığını koruyarak bölgenin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını hedeflediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Dünya insan eliyle tüketilirken, bu tükenişi ve etkilerini yavaşlatmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Özellikle yaban hayatı ve endemik türler bu yok oluştan yoğun şekilde etkileniyor. Karşıyaka’mızda kentin hemen yanı başında bulunan Yamanlar bölgesinde çok değerli olduğunu düşündüğümüz yaban hayatı var. Bu bölgeyi korumak, hatta destekleyerek gelişmesini sağlamak için bir adım attık. Ekolojik Denge Derneği ile imzaladığımız protokol kapsamında, bu alanda fotokapanlar kurarak yaban hayatını kayıt altına alacağız. Bilimsel çalışmalara veri sağlayacağız. Aynı zamanda yapılan çalışmalarla tespit edilen mevcut endemik ve endemik olmayan bitki türlerini hem koruyacağız hem de üretimini sağlayarak sahaya yayacağız. Ekosistemin sürdürülebilirliğini sağlayacak bir çalışma olacak” diye konuştu.

TOPLANAN VERİLER ARAŞTIRMALARDA KULLANILACAK

Proje kapsamında, Yamanlar Dağı'nın Karşıyaka İlçesi sınırları içerisindeki bölümünde 1 yıl süre ile belirlenen lokasyonlarda fotokapan ile yaban hayatı takip edilecek, toplanan veriler depolanacak, analizi ve raporlanması sağlanacak. Projeye tahsis edilen belediyeye ait arazide bölgeye özgü endemik bitki türleri 5 yıl süre ile yetiştirilecek ve bölgede yaygınlaştırılacak. Çalışmaların düzenli olarak takip edilebileceği bir elektronik ortam oluşturulacak. Bölgenin incelenen bölümünde ekolojik dengenin sürdürülebilir bir biçimde korunması için, saptanacak olumsuzluklara karşı çözüm üretmek üzere araştırmalar gerçekleştirilecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

5 saat önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

6 saat önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

10 saat önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

12 saat önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

12 saat önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

13 saat önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

13 saat önce

İZSU'dan 4,6 milyarlık altyapı yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 2026’nın ilk altı ayında 30 ilçede toplam 4,6...

13 saat önce

Başkan Tugay, Kazakistan’da yeni iş birliklerinin...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

1 gün önce

Narlıdere zabıtasında yaka kamerası dönemi

Narlıdere Belediyesi, hizmet kalitesini artırmak ve saha denetimlerinde şeffaflığı sağlamak...

1 gün önce

'İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın' çağrısı 500 kişilik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “İzmir'de zeybek bilmeyen kalmasın” çağrısıyla hayata geçirdiği...

1 gün önce

Bornova’da tarım ve dayanışma hamlesi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yakaköy’deki 15 dönümlük Doğal Tarım Çiftliği’nde...

1 gün önce