BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Uluslararası Yerel Medya Zirvesi tamamlandı

Uluslararası Yerel Medya Zirvesi tamamlandı

Uluslararası Yerel Medya Zirvesi iki günlük maratonunu tamamladı. Yurt içinden ve yurt dışından gazeteciler zirvede, yerel basının sürdürülebilir yol haritasını çizdi. Türkiye’nin en büyük Uluslararası Basın Merkezi’nde ilki düzenlenen Uluslararası Yerel Medya Zirvesi; İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından gerçekleştirildi.

0Yorumlar
Uluslararası Yerel Medya Zirvesi tamamlandı
Zirvenin ikinci günü, ‘İzmir Basını Konuşuyor: Sürdürülebilir Gazetecilik ve Yeni Gelir Modelleri’ başlıklı konferansta uzmanlar ve İzmirli medya temsilcileri geleceğe dair görüşlerini paylaştı. Konferansın açılış konuşmasını İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi yaptı.
 
"Kendi modellerimizi yaratmalıyız"
İGC Başkanı Dilek Gappi, “Teknoloji geliştikçe yeni fırsatlar sundu. Ama fırsatlarla birlikte birçok soru işareti de doğdu. En büyük açmazlardan biri oluştu. Eskiden doğru, kaliteli ve iyi habercilik gelir getirebiliyordu. Ancak artık finansal açıdan sıkışıyoruz. Çok parçalı özgür ve özerk medya yapısı karşımıza çıkıyor. Yerel medya oluşumlarının her zamankinden fazla dayanışmaya ihtiyacı var. Çeşitlilik ve devamlılığın üzerine gidip kendi modellerimizi kendi yaratmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.
 
"Online platformlardan gelir elde edilebilir"
NewsLabTurkey Temsilcisi ve Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Anıl Aba, NewsLabTurkey’in 2020 yılında başlayan kuluçka programı hakkında bilgi verdi. Medyanın dijitalleşme ile değişen gelir modellerine dikkat çeken Aba, basılı gazetelerin düşen tiraj sayılarına karşılık, dijital ortamdaki yayınlardan gelir elde edilmeye başlandığını söyledi. Aba, “Dijitale adapte olarak, online platformlardan gelir elde edebilirsiniz” dedi.
 
"Kitlenizi iyi tanıyın"
Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Çakır ise dijital dünyaya entegre olan basının sürdürülebilir gelir elde etmesi için izlemesi gereken yol haritasını çizdi. Hedef kitlenin doğru belirlenmesi ve kitleye göre özgün haberler üretilmesi gerektiğini aktaran Çakır, bu içeriklerle hem sosyal medyadan hem de internet sitesinden gelir elde edilebileceğini aktardı. Çakır, “Yerel gazetecilik doğru kullanıldığında iyi bir trafik elde edilebilir. Özgün olduğunuzda da arama motorları size gereken değeri verir” dedi. 
Yerel medya temsilcilerinin de görüşlerini aktardığı ve çözüm yolları ürettiği toplantıda, birlikte hareket edecek dayanışma ağı öne çıktı. 
 
“Yerel Gazetecilik öne çıkıyor”
Uluslararası Yerel Medya Zirvesi’nin ikinci oturumu ‘Harekete Geçmek İçin Pozitif Bir Alan’ başlığıyla Jacqui Park tarafından gerçekleştirildi. Yerel medyada habere daha fazla zaman harcandığını belirten Park, “Yerelde yapılan haberlere bütün her şeyi kapsamak yerine haberleri izleyenlerin beklentilerini bildiğiniz için daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz. Yerelle ulusal karşılaştırıldığında, yerel bilgileri başka kaynaklardan edinebiliyor. Artık ulusal değil yerel gazetecilik öne çıkıyor. Eskiden dışardan içeri bir muhabirlik varken şimdi tersi söz konusu” diye konuştu. Yerel medyanın hasar gördüğünü ifade eden Park, “Başarılı medyanın merkezi dinleyici ve seyircisidir. Yerel başarılı medyanın, misyonlarının bilincinde olmaları, yazı işleri olarak sorumluluklarının bilincinde olması, kitleleri kim ve bu kitleye nasıl hitap ettiklerini bilmeleri güven sağlıyor. Yaptığınız şey toplumun ihtiyaçlarını gidermek için oluyor. Kitlenizle uyumlu olmanız gerekiyor” dedi. ‘Güven’ kelimesinin yerel medyada önemli olduğunu aktaran Park, “Fark yaratan, başarılı gazetecilikte önemli olan güven. Bölünmüş topluluklarda, bağımsız gazeteciliği temsil ediyoruz demek” dedi. 
 
Türkiye’nin ilk yerel medya profilini çıkardılar
Uluslararası Yerel Medya Zirvesi’nin ikinci gününün ilk etkinliği, ‘Türkiye Yerel Medyasının Demografik Profili’ adlı sunumla başladı. MEDAR’dan Yunus Erduran ve Dilek İçten’in yaptığı sunumda pandemi süresinde başlayan araştırmanın sonuçları grafik ve tablolarla paylaşıldı. Toplamda 3 bin 200 kurum üzerinden yapılan çalışmada öne çıkan detaylar hakkında bilgi verildi. Öte yandan çalışmanın sonuçları için ‘yerelmedyavt.com’ adlı internet sitesi kurulduğu da belirtildi.

--
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Bornova'da dayanışma sırası Berk Yıldız'da

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, DMD hastası Berk Yıldız için salı akşamı (Bugün)...

2 saat önce

Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...

2 saat önce

Bornova’da bilim dolu yaz

Bornova Belediyesi, çocukların yaz tatilini hem eğlenceli hem de öğretici aktivitelerle...

3 saat önce

Çandarlı’nın yeni Cumhuriyet Meydanı açılıyor

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, 7 Ağustos Cuma günü...

4 saat önce

Galeri Alt, Karşıyaka’nın kültür yaşamına değer katıyor

Karşıyaka Belediyesi, ana hizmet binasının giriş katında yer alan Galeri Alt Sergi Salonu ile...

5 saat önce

Hasan Âli Yücel Kütüphanesi, çocuklar için öğrenme ve...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli, eğlenceli ve öğretici etkinliklerle...

6 saat önce

Konak Belediyesi ve MMO arasında asansör güvenliği için...

Konak Belediyesi ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında ilçedeki asansörlerin...

6 saat önce

Çiğli Belediyesi'nin Şişme Oyun Parkı Mahalle Mahalle...

Çiğli Belediyesi, yaz tatilini çocuklar için daha eğlenceli ve verimli hale getirmek amacıyla...

7 saat önce

Buca’nın kahramanları yangınla mücadelede aktif rol alıyor

İzmir’de art arda meydana gelen orman ve arazi yangınlarına hızla müdahale eden BUCAKUT,...

7 saat önce

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...

1 gün önce

Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...

1 gün önce

Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...

Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...

1 gün önce