BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Ulukent yağlı güreşleri nefes kesti

Ulukent yağlı güreşleri nefes kesti

Menemen’de 38. Ulukent Yağlı Güreşleri, festival havasında geçti. Aralarında altın kemer sahibi başpehlivanların da olduğu ve toplam 350 güreşçinin katıldığı müsabakalar sonucu kazanan Ertuğrul Dağdeviren’i deviren Mustafa Batu oldu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Menemen’imizde bir kez daha kültürel bir şölene daha ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık. Ata sporlarımızı, yaşamaya yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

0Yorumlar
Ulukent yağlı güreşleri nefes kesti

Menemen Belediyesi tarafından 38. kez düzenlenen Ulukent Yağlı Güreşleri, Ulukent Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Ünü ülke sınırlarını aşmış başpehlivanların da olduğu toplam 350 pehlivanın katıldığı güreşler için Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Cazgırların manileri, davul-zurna ekibinin ezgileri ile sahaya giren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, vatandaşları altın kemer sahibi son başpehlivan Ali Gürbüz ile birlikte selamladı.

Selamlama sonrasında başpehlivanlar için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi sonrasında başpehlivanlar ellerinde dev Türk bayrağı ile alanı gezdi. Ardından da Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi, izleyenlerden bir kez daha tam not aldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘KÖKLÜ BİR GELENEK’

Kura çekimi sonrasında pehlivanlara başlarılar dileyen Başkan Pehlivan, “Anadolu ve Türk kültürümüzün önemli mihenk taşlarından biri olan yağlı güreş; sadece bir ata sporu değil, aynı zamanda karakterin, azmin ve cesaretin sınavıdır. Pehlivanlık da yine cesaretin, azmin, sabrın ve çalışkanlığın bir göstergesidir. Menemen belediyesi olarak bizler de, pehlivanların bu özelliğinden ilham aldık. Daha önce olduğu gibi bugün de ata sporlarımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

38. Ulukent Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar minik 1, minik 2, teşvik, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde mücadele etti.

ZAFER MUSTAFA BATU’NUN OLDU

İlk tur itibari ile kıran kırana geçen mücadeleler, akşam saatlerine kadar sürdü. Baş kategoride Ali Gürbüz’ün son anda sakatlığı nedeniyle katılamadığı güreşlerde favorilerden olan Orhan Okulu, İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek finale kalamadan elendi. Nefes kesen mücadelelerde finalde Mustafa Batu ile Ertuğrul Dağdeviren karşı karşıya geldi. Mustafa Batu galip gelerek sezonun ilk şampiyonluğu kazanmış oldu. Finalistlere ödüllerini Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan verdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

1 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

1 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

1 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

1 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

1 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

1 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

1 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

1 gün önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

2 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

2 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

2 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 gün önce