Tugay: Belediye başkanlarımız destan yazıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP’li belediyelerin ve belediye başkanlarının tüm engellemelere rağmen bulundukları şehirde destan yazdığını belirterek, “Hükümet İzmir’de 1 metre metro yapmadı ama İzmir Türkiye’nin en çok metro hattına sahip şehirlerinden birisi. Türkiye’de en fazla arıtma tesisine sahip il İzmir. Şehrimizle gurur duymaktan sakın imtina etmeyin. Her zaman İzmir'i başınız dik, gururla insanlara anlatın” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, göreve geldiği günden bu yana sürdürdüğü ilçe ziyaretlerine Bornova'da devam etti. İlk olarak Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'yi makamında ziyaret eden Tugay'a Akıllı Şehir Yönetim ve İnovasyon Merkezi'nde Dijital İkiz Projesi'nin sunumu yapıldı. Sonrasında CHP Bornova İlçe Başkanlığı'na giden Tugay, Bornova Belediyesi'nin tır garajı, asfaltlama gibi projeleri, iş birlikleri ile yapılması hedeflenen kamulaştırmalar ve çalışmaları yerinde inceledi.
“İzmir'i gururla anlatın”
CHP Bornova örgütünü ziyaret eden Başkan Tugay'ı, İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve partililer karşıladı. Körfez’in temizlenme sürecine katkı sağlayacak Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin dördüncü fazının açılışının 28 Nisan'da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla yapılacağını da hatırlatan Başkan Tugay, “Yatırımlarımız hızla sürüyor. Hükümet İzmir'de 1 metre metro yapmadı. Ama İzmir metro açısından da Türkiye'nin en fazla metro hattına sahip şehirlerinden biri. Buca Metrosu da hızla yapılıyor. Yine Türkiye'de en fazla arıtma tesisine sahip il İzmir. Şehrimizle gurur duymaktan sakın imtina etmeyin. Her zaman İzmir'i başınız dik, gururla insanlara anlatın. Türkiye'nin ve dünyanın bence en güzel şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bu şehrin vatansever insanları olarak hem vatanımıza hem şehrimize hem halkımıza yürekten bağlılıkla yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Tugay, Ömer Eşki'nin eşi Beste Eşki'nin 18 yaşındaki yeğeni Ege Asiltürk'e CHP rozeti taktı. Başkan Tugay, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu ifade etti.
Tugay ve Eşki projeleri inceledi
Başkan Tugay ile Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, saha ziyaretine ilk olarak Muhittin Erel Caddesi'nden başladı. Tugay, yapılan düzenlemeleri ve trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılması hedeflenen yol hakkında bilgi aldı. Sonrasında 6244 Sokak ile Ege Üniversitesi Kavşağı’na kadar kesintisiz bağlantı sağlayacak yol projesi kapsamında kamulaştırılması gerekli alanları inceleyen Tugay, Serintepe'de de yolun genişlemesi için yapılması gereken kamulaştırma alanları hakkında bilgi aldı. Kamulaştırmalar için yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü.
Bornova Belediyesi Altındağ Kandere Parkı içindeki Aydın Erten Kent Marketi de ziyaret eden Başkan Dr. Cemil Tugay, burada yurttaşlarla sohbet etti ve çocuklara futbol topu hediye etti. İzmir Kara Nakliyeciler Sitesi'nde kamyon şoförlerinin sıkıntılarını ve isteklerini dinleyen Tugay, Eşki'den yaptıkları tır parkı ve Pınarbaşı merkezinde yürütülen asfaltlama çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cemil Tugay'dan ilk açıklama: Yeni partiye katılacak mı?
Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına Kemal Kılıçdaroğlu'nun atanması ve CHP İzmir İl...
AK Partili Saygılı'dan Cemil Tugay'a belediye binası çıkışı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hasar gören ve 2022...
Başkan Tugay'dan 'YENİ Parti' açıklaması: Olumsuz...
YENİ Parti'nin açılmasının ardından gözler, CHP'den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
