Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne itfaiye binası kurulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne (TOSBİ) itfaiye istasyonu kurmak için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sanayi sitesinde bir fabrikanın zarar görmesi hepimizi korkutur ve üzer. Olası yangınlardan korunma anlamında sizlerle birlikte bu istasyonları kurmak, altyapıyı hazırlamak bizim için çok önemli” dedi.
Olası yangınlara, afetlere hızlı ve etkili şekilde müdahale etmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sanayicilerin iş birliği ile organize sanayi bölgelerinde itfaiye istasyonları oluşturulmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler ve TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş ile Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne İtfaiye Grubu kurulması için protokol imzaladı. Törene Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile iş dünyasının temsilcileri katıldı. TOSBİ’nin yapacağı itfaiye hizmet binasında görev alacak hizmet araçları ve personel Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilecek.
“Tire’ye hizmet benim için onur”
Tire’nin mesleki geçmişinde önem taşıyan bir ilçe olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu güzel ilçemize hizmet edebilmek benim için bir onur. Ne yapabilirsem o kadar mutlu olurum. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Başkan’ımla beraber pek çok konuda çaba gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Metropole uzak bir ilçede kurulmuş OSB olmasına rağmen TOSBİ çok başarılı, güzel işler yapan sanayicilerin bölgesi. O nedenle hem başarınız hem vizyonunuz için ben de size teşekkür ediyorum” dedi.
“Şimdiden hayırlı olsun”
Başkan Tugay ayrıca, “Burada itfaiye istasyonu kurma kararı benim için de çok değerli. Bu süreçte biz üzerimize düşeni en kısa sürede yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. İtfaiye teşkilatımızı daha da güçlendirmek için adımlar atıyoruz. Yeni araç alımı için süreci başlattık, yeni itfaiye memurlarımız bünyemize katılıyor. Yangın olduğu zaman içimiz acıyor. Sanayi sitesindeki bir fabrikanın zarar görmesi hepimizi korkutur ve üzer. Sizlerle birlikte bu istasyonları kurmak, altyapıyı hazırlamak yangından korunma anlamında çok önemli. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde de çok güzel bir tesis açtık. Benzeri bir istasyonun burada da olacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.
“Atılan adım çok önemli”
İş birliğinden duyduğu memnuniyeti aktaran TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş ise “Düzenli gelişen, yatırımlara açık bir bölgeyiz. Sanayi bölgemizde hayata geçecek itfaiye istasyonu için bugün protokol imzalandığı için çok mutluyum. Bugün atılan adım çok önemli” dedi.
Tire Belediye Başkanı Okuroğlu da, “İlçemiz yangın tehlikesi olan bir ilçe. Güzel bir proje hazırlandı. Sanıyorum birkaç ay içinde yapımı gerçekleşecek. Biz de inşallah hep birlikte açılış töreninde olacağız” açıklamasında bulundu.
Yangınlara hızlı ve etkili müdahale sağlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sanayicilerin iş birliği sayesinde Menderes İTOB, Pancar, Kemalpaşa KOSBİ, Aliağa ALOSBİ ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde itfaiye istasyonları oluşturuldu. TOSBİ İtfaiye İstasyonu sanayi bölgesinde çıkabilecek yangın, kurtarma gibi vakaların yanı sıra ilçeye de hizmet verecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'ye bir darbe de Tire'den geldi!
Mutlak butlan kararının ardından Özgür Özel tarafından YENİ Parti’nin kurulması ile İzmir’de...
Bornova’da sanayiye festival geldi
Bornova 3. Sanayi Sitesi’nde ilk kez düzenlenen “Sanayi Street Food Fest”, sokak lezzetleri,...
İZSU ile İAOSB'yi karşı karşıya getirmişti: Kurutma...
İzmir Körfezi’nin kirleticileri arasında gösterilen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
