Süslü kadınlar Karşıyaka'da pedallayacak!
Karşıyaka, uluslararası boyutlara kadar yükselen ve giderek büyük bir ilgi yumağı oluşturan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapacak. Dünyanın ve Türkiye’nin birçok kentinde eş zamanlı olarak düzenlenecek büyük organizasyonun ana turu Karşıyaka’da gerçekleştirilecek.
Bu rengarenk tur için katılımcılar 18 Eylül Pazar günü saat 17:00’da Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nda buluşacak. 17:30’da anıttan yola çıkan katılımcılar turun sonunda yine anıta dönecek. DJ Ersin anıtın önünde performans sergileyecek; kadınlar bisikletlerini süsleyerek, renkli kıyafetleri ile tura katılacak.
BİSİKLET KENTİ KARŞIYAKA
Karşıyaka’nın bisikleti seven bir kent olduğunu, Karşıyaka Belediyesi’nin de bu alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun kurucusu Sema Gür ana turun bu nedenle Karşıyaka’da gerçekleşeceğini bildirdi.
Karşıyakalı vatandaşların da bisikletlilere karşı çok saygılı olduğunu vurgulayan Gür, “Karşıyaka, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu için de çok uygun. Karşıyaka Belediyesi bu turu yapmak için çok heyecanlı ve bu durum bizlere de motivasyon veriyor. Karşıyaka bisikletli ulaşıma oldukça uygun bir yer. Ben bisikletimle geldiğimde yolda hep saygı gördüm, araçlar bisikletli ulaşıma hazır görünüyor. Turumuzun başladığı 2013 yılından beri en büyük desteği Karşıyakalı kadınlarımızdan gördük. Yıllardır verdikleri destekten ötürü kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. Gür, ayrıca tüm kadınlara tura katılmaları için çağrıda bulundu.

150’DEN FAZLA KENTE YAYILDI
Bundan 9 yıl önce tarih öğretmeni Sema Gür tarafından “erkek egemen” bisiklet turlarına alternatif olarak İzmir’de başlatılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bugün dünyaya örnek bir ‘kadın ve bisiklet hareketi’ haline geldi. Gür’ün, Pınar Pinzuti ile birlikte büyüttüğü organizasyon, yıllar içerisinde tam 30 ülkeye ve 150’den fazla kente yayıldı. Dünya şehirlerinde düzenlenen eş zamanlı bisiklet turlarında binlerce kadın birlikte pedal çevirerek bu örnek hareketin parçası oldu. 2022 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Bisiklet Özel Ödülü alan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yıllar içinde İtalya’dan Almanya’ya Kanada’dan Hindistan’a birçok ülkede binlerce kadının bisiklete binmeyi öğrenmesine ve bisiklet kullanımını günlük hayatlarına dahil etmelerine vesile oldu.
Süslü Kadınlar Bisiklet turu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar www.suslukadinlarbisikletturu.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Karşıyaka Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Heyecan...
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de gece düzenlenen ilk pump track bisiklet yarışına ev sahipliği...
Karşıyaka’da ücretsiz sabah sporuna yoğun ilgi
Karşıyaka Belediyesi tarafından aktif ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla düzenlenen sabah...
Yerel Haberleri
TümüZübeyde Hanım Sosyal Tesisi, vatandaşların buluşma...
Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi aracılığıyla vatandaşlara eğitimden sosyal...
Torbalı’dan denize ulaşmak artık daha kolay
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 770 numaralı Torbalı Aktarma Merkezi – Selçuk...
Karabağlar’ın her yıl 80 milyon lirası sahipsiz atıklara...
Karabağlar Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan sahipsiz atık sorununa kalıcı çözüm üretmek...
Menderes’te Yeni Temizlik Seferberliği
Menderes Belediyesi, yeni temizlik seferberliği başlatarak caddeleri köşe bucak temizliyor....
Başkan Eşki’den Çamdibi’nde esnaf turu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "ortak akıl ve yerinde yönetim" ilkesiyle sürdürdüğü saha...
Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
