BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Suluboya Festivali barış mesajlarıyla başladı

Suluboya Festivali barış mesajlarıyla başladı

7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ve Altın Fırça Yarışması, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde başladı. 42 ülkeden pek çok sanatçının yer aldığı festivalin açılış töreninde barış mesajları verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Sanat en çok barış demektir” dedi.

0Yorumlar
Suluboya Festivali barış mesajlarıyla başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Suluboya Derneği işbirliğiyle düzenlenen 7. Uluslararası Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü Suluboya Festivali ve Altın Fırça Yarışması başladı. 21-24 Mayıs tarihleri arasında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sanatseverleri bir araya getirecek festivalin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Uluslararası Suluboya Derneği Kurucusu ve Başkanı Atanur Doğan, Uluslararası Suluboya Derneği Türkiye Başkanı Ayşin Keskiner ve Uluslararası Suluboya Derneği temsilcileri, çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı katıldı. 42 farklı ülkeden suluboya sanatçılarının katıldığı festival kapsamında “İzmir” konulu suluboya resim yarışmasında ödül alan eserler de sergilendi.

“Sanat barış demektir”
Festivalin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Burada harika bir tablo, sanat eseri var. Bu sanat eseri sizlersiniz. Buradaki renklerinizle, farklılıklarınızla o sanat eserini siz oluşturdunuz. Ulu Önderimiz, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün çok önemli bir sözü var; ‘Savaş, mecbur kalınmadıkça bir cinayettir.’ Savaşın trajedilerin son bulabilmesi için sanatın iyileştirici gücüne ihtiyacımız var. Başkanımız Tunç Soyer’in dediği gibi, çok renk çok ses çok nefes. Sanat muhaliftir, sanat itiraz etmektir ama sanat en çok da barış demektir” şeklinde konuştu.

Barışın kenti İzmir’de “savaşa hayır” mesajları
Savaş nedeniyle festivale katılamayan Ukraynalı sanatçıların baskı resimlerinin de sergilendiği festivalde, 2020 Suluboya Yarışması Birincisi Ukraynalı sanatçı Samira Yanushkova da barış çağrısı yaptı. Sanatçı, “Herkes bilmeli ki Ukrayna özgür bir ülke ama birçok insan hayatlarını kaybetti. Bütün dünyaya bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum” dedi.
Barış çağrısını yineleyen Uluslararası Suluboya Derneği Kurucusu ve Başkanı Atanur Doğan ise, ”Biz bu konuda çok hassasız. Sanatçı insanlar sevgiyi çok severler. Bazen yanlış ve emperyalist politikalar  bunlara izin vermezler. Biz her zaman için şunu haykırıyoruz. Savaş son bulsun. Türkiye ve İzmir bundan yüz sene önce bağımsızlığını kazandı. İzmir barışın ve bağımsızlığın kenti. Barışın her zaman sürmesini diliyoruz” diye konuştu.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı

Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...

4 saat önce

Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...

5 saat önce

Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...

6 saat önce

Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...

6 saat önce

Karşıyaka’da “sokak” çocukların!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...

6 saat önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...

1 gün önce

Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...

1 gün önce

Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu

Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...

1 gün önce

Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor

Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...

1 gün önce

Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı

Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...

1 gün önce

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar

Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...

1 gün önce

İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...

1 gün önce