BIST 100 13.693,45 %0,86 Altın 6.735,76 ₺/gr %0,06 Bitcoin $64.346 %1,12 Dolar 47,75 ₺ %0,09 Euro 55,12 ₺ %0,01 Sterlin 64,47 ₺ %0,05 Gümüş 100,16 ₺/gr %0,69 Ethereum $1.892,15 %1,37 İsviçre Frangı 58,89 ₺ %0,03 Kanada Doları 34,26 ₺ %0,11 Avustralya Doları 33,72 ₺ %0,17 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,06 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,09 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Seferihisar'da su ve gelecek buluştu: 4. Çocuk Festivali ...

Seferihisar'da su ve gelecek buluştu: 4. Çocuk Festivali renkli anlara sahne oldu

Seferihisar 4. Çocuk Festivalinde çocuklar bir kez daha doğayla buluştu. “Suyu Koru, Geleceği Koru” sloganıyla düzenlenen festival, yüzlerce çocuğa suyun hayati önemini öğretirken, eğlenceli atölyelerle de unutulmaz anlara sahne oldu.

0Yorumlar
Seferihisar'da su ve gelecek buluştu: 4. Çocuk Festivali renkli anlara sahne oldu

Seferihisar 4. Çocuk Festivalinde çocuklar bir kez daha doğayla buluştu. Festivalde çocukların aktif katılımını teşvik etmek ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla alternatif eğitim yöntemleri kullanıldı. Eğitmenler ve yerel sanatçılar tarafından gün boyu yürütülen 17 farklı atölyede, çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Festivalde çocuk ve doğa şarkılarıyla tanınan sanatçı Banu Kanıbelli’nin çocuklarla birlikte yazıp bestelediği şarkıyı seslendirdiği bir mini konser gerçekleşti.

 

Çocuklar su için buluştu

Ana teması “suyu korumak” olan festivalde çocuklar kişisel su tüketimlerini hesaplayarak su ayak izini keşfettiler ve su tasarrufu konusunda bilinç kazandılar. "Çocuk Hakları Atölyesi" ile suya erişim hakkını ve bu konudaki evrensel haklarını öğrenirken, geleceğin duyarlı bireyleri olma yolunda önemli bir adım attılar. Su da yaşayan canlıların resim ve seramik biblolarını yaparak suyun sadece insan için değil tüm canlılar için en önemli yaşam kaynağı olduğunu hatırladılar. Çizdikleri “havadan sudan” karikatürlerle suyun kötü kullanımına dikkat çektiler. Su arıtımı atölyesinde bizim için çok değerli bu varlığı arıtıp yeniden kullanarak koruyabileceğimizi deneyimlediler.

Tohum topu atölyesinde, kendi elleriyle hazırladıkları tohum toplarıyla doğaya katkı sağlayarak, doğanın döngüsüne aktif bir şekilde katılmanın ve çevreyi korumanın yollarını öğrendiler.

 

İlköğretim ve Lise Öğrencileri Dayanışma İçinde Çalıştı

Seferihisar Çocuk Festivali’nde çocuklar festival hazırlıklarında ve organizasyonunda aktif yer aldı. Festival alanı mahalleli çocuklarla birlikte, Seferihisar Tepecik İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından geri dönüştürülebilir malzemelerle hazırlanan görsellerle süslendi. Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri gün boyunca organizasyonda sorumluluk alarak festivale katılan çocuklarla dayanışma sergiledi. Çocukların aktif katılımıyla gerçekleşen festival, eğlencenin ve çevre bilinci geliştirmenin ötesinde, çocuklara sosyal bir sorumluluğu paylaşma yönünde farklı bir deneyim sundu.

 

İmece usulü festival

Keçi Derneği’nden Baha Okar açılış konuşmasında, bu renkli festivalin pek çok kişi ve kurumun imece usulü katılımıyla düzenlenebildiğine dikkat çekti ve KEÇİ Derneği gönüllülerinin yanı sıra, her türlü destekleri için Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e, Tepecik Mahallesi Muhtarı Azat Aktaş’a, destekleyici işbirlikleri için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Okul Müdürlüklerine ve yaptıkları katkılarla festivalde çocuklara armağanlar dağıtılmasını sağlayan kişi ve kurumlara teşekkürlerini sundu.

Seferihisar Çocuk Festivalinin, önümüzdeki yıllarda da çevre bilinci, çocuk hakları ve alternatif eğitim temalarını merkeze alarak devam edeceğini, çocukların çok yönlü gelişimine katkı sunarken, Seferihisar’ın sosyal ve kültürel yaşamına renk katmayı sürdüreceğini belirtti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Bayraklı’da Kaçak Atık Dökümüne Suçüstü Müdahale

Bayraklı Belediyesi ekipleri, kamu alanına kaçak atık döken kişiyi suçüstü tespit etti. Plakasız...

42 dakika önce

Gültepe’de Efsane Başkan Aydın Erten’e yakışan anma

Gültepe’de halkçı belediyeciliği ve devrimci kimliğiyle efsaneleşen unutulmaz Gültepe Belediye...

1 saat önce

Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç...

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, kurduğu güçlü...

4 saat önce

Çiğli’de Yaz Sporla Dolu Geçti: 1.747 Kişi Yaz...

Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocukların, gençlerin ve...

6 saat önce

Göktuğ İçin Birlik Olan Yürekler, Umutlarını Gökyüzüne...

DMD ile mücadele eden Efes Selçuklu Göktuğ Ordu için başlatılan yardım kampanyası, Türkiye’nin...

6 saat önce

Başkan Erman Uzun: Narlıdere’mizi Konforlu Yollarla...

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun döneminde ilçe genelinde başlatılan asfalt seferberliğinde...

6 saat önce

Büyükşehir’in tekvando kursları yoğun ilgi görüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz okullarından yararlanan binlerce çocuk tatilde eğlenip...

7 saat önce

Ana arterlerde kaldırım işgaline geçit yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yaya güvenliğini sağlamak ve kaldırımların herkes...

7 saat önce

Bornova’da istihdam seferberliği

Bornova Belediyesi ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası, işsizlikle mücadele ve...

7 saat önce

Emeklilerden Başkan Tugay’a teşekkür

Kira ve alışveriş desteğini 2 bin 500 liradan 4’er bin liraya çıkaran İzmir Büyükşehir...

7 saat önce

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Mezar...

1 gün önce

Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...

Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...

1 gün önce