Narlıdere, gastronomi merkezi olacak
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 91. İzmir Enternasyonal Fuarı ile eş zamanlı açılan, Anadolu’nun ve İzmir’in lezzetlerini katılımcılarla buluşturan Terra Madre Anadolu’da Narlıdere’yi temsil eden işletmelerle bir araya gelerek teşekkür plaketi verdi. Başkan Engin, Narlıdere’yi Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli gastronomi noktalarından biri yapmak istediklerini ifade ederek, “Narlıdere her zaman küçük üreticinin ve esnafın desteklendiği bir yer olacak" dedi.
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile eşzamanlı düzenlenen Terra Madre Anadolu 2022’de Narlıdere’yi temsil eden ve ilçenin yerel lezzetlerini dünyayla buluşturan işletmelere, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Başkan Ali Engin’in yanı sıra, Slow Food Türkiye Kurucularından Gazeteci Nedim Atilla, Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin ve işletme sahiplerinin katılımıyla Narlıdere Park Orman Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmada, Narlıdere Belediyesi Kadın Girişim ve Üretim İşletme Kooperatifi üyeleri de yer aldı.

“NARLIDERE ÜRETENİN YANINDA”
Plaket töreninde Narlıdere’nin dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food’a üye olmasının ilçenin tanıtımına kısa sürede büyük katkı sağladığını dile getiren Başkan Ali Engin, yerel yemek kültürünü ve üreticileri her zaman desteklerini belirterek, “160’dan fazla ülkede milyonlarca insanı kapsayan Slow Food hareketine Narlıdere’mizin de dâhil olmasını oldukça önemsiyoruz. Sürdürülebilir bir gıda sisteminin yerel lezzetleri korumakla ve üreticileri desteklemekle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Gıda ürünlerinin tarladan sofraya kadar nasıl yetiştirildiğinin, üretildiğinin ve tüketildiğinin çevremiz ve sağlığımız için de büyük önem taşıdığını biliyoruz. Narlıdere’mizde yer alan gıda işletmelerimiz de bu bilinçle hareket ederek suyumuza, toprağımıza ve gıdamıza sahip çıkıyor. Aynı zamanda yerel yemek kültürümüzü ve ilçemizi dünyaya tanıtıyor. İEF’deki Narlıdere Slow Food standı da gördüğü yoğun ilgiyle adeta bunu kanıtladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e de Terra Madre Anadolu Fuarı için teşekkür ediyoruz. Biz Narlıdere Belediyesi olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Yerel kültürümüzü gelecek nesillere taşıyan ve ilçemizdeki lezzetleri markalaştırarak dünyayla buluşturan işletmelerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Engin, Narlıdere’yi Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli gastronomi noktalarından biri yapmak istediklerini ifade ederek, “Narlıdere her zaman küçük üreticinin ve esnafın desteklendiği bir yer olacak. Metronun da gelmesiyle vatandaşlarımız ilçemizdeki lezzet duraklarına kolaylıkla ulaşabilecek. Narlıdere’yi bu alanda dünya markası yapabilir ve ekonomimizi büyütebiliriz” dedi.

“İZMİR, GASTRONOMİ ALANINDA BENZERSİZ”
Slow Food Türkiye Kurucularından Gazeteci Nedim Atilla da İzmir’in Terra Madre Anadolu ile tarihi günler yaşadığını söyledi. Atilla, “Türkiye’nin her yerinden çok sayıda üretici fuara geldi. İzmir’in gastronomi alanında bir benzersizliği var ve bunu Terra Madre Anadolu ile gösterdik. Narlıdere ekibimizle gurur duyduk. Narlıdere’de bu yolu açtıkları için Belediye Başkanımız Ali Engin’e ve Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin’e özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca Halk Eğitim Merkezi'nden “Anadolu'nun Seyir Defteri”...
Buca Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Seyir Defteri” gala gecesi,...
Bilim İnsanları Foça’da Körfezin Geleceğini Konuştu
İzmir Körfezi'nin geleceğine ışık tutan "Gediz, Deniz ve Dip Çamuru" paneli Foça'da...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
